1

(141 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

Já mám o trošku jiný názor a to jak na dopravu v centru tak na mýto. Mýto ano a ihned poté co se odstěhují úřady s celostátní působností za vnější hranici mýta někam, kam lze rozumně dojet a zaparkovat- nelogické ?? neřekl bych. Proč trestat všechny co na celostátní úřady musí mýtem, ucpanými komunikacemi a PRAŽSKÝM provozem (a navíc ještě štvát místní obyvatele tím, že si tam nějakej vidlák dovolí dojet a dokonce i zaparkuje) pražské úřady si nechte kde chcete. Kdo namítá, že tam pracují téměř výhradně místní, pro toho je odpovědí MHD (ikdyž pochybuju o tom, že nějakej vyšší úředník než sekretářka vrátnýho letos dojel do práce jinak než autem) :-). Pokud jde o dopravu v centru souhlasím že je to děs a běs. Na druhou stranu si Pražští občané nevolí zastupitelsvo SAMI??? Že je stále na přetřesu že SE TO NEBO TO DĚLÁ ŠPATNĚ???  Ano komunisté udělali SJM , ale pokud dobře počítám, tak 2013 - 1990 =23 ano necelých souhlasím. Není to dost času na změnu?? (Jen podotknu, že socik tu byl let 42.) Někde jsem četl studii, že na SJM je 80% provozu vnitropražského. Pokud jde o moji trasu Podbaba-Horní počernice je jedno kolik je hodin prostě ve dne se to pod 70 minut nedá ničím. Velmi rád pojedu po obchvatu ikdyž o 10 km delším , ale pojedu v klidu a troufám si říci že se mnou tam spokojeně pojede výrazná většina mimopražských v praze nekončících - ano na silnici jsou i řidiči, kteří do prahy opravdu , ale opravdu nemusí a nechtějí. Byl to a je to jen Pragocentrismus pražáků co je k tomu nutí. Pro ty co namítnou MHD , tak se o náklad rád podělím ale musí nás být dost , krosny půjčím.

2

(121 odpovědí, posláno do D3)

Z Tábora do Budějovic mají po D3 jezdit auta koncem roku 2015   
http://www.novinky.cz/ekonomika/302939- … -2015.html

3

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

To že je Auto*Mat utržen z reality je jasné už několik měsíců (hned jak vznikl) a tento názor podporuje i neotevření diskuse pod článkem. Ad .2 stavět vnější okruh přes Suchdol je blbost nejhoršího řádu - všem vadí že se staví vše ve městě a podle plánů starších než je většina ze zdejších přispěvatelů, jen tady je to dobře. když se člověk jen tak nesměle podívá na mapu zjistí že nikde jinde si ty okruhy nebudou tak blízko jak mezi Dejvicemi a D8. a pro ty co tvrdí že prodloužení o OSM km je hrozný a že tam nikdo nebude jezdit bych rád uvedl , že pro tranzit je to podstatně méně (někdo uvedl že v průměru cca 3 km) a pro ten je tato komunikace primárně určena. Já se totiž hrozně těším na dobu nedlouho po dostavbě, kdy najednou všichni začnou nadávat na kamiony a chtít aby někdo je přesunul někam dál aby nepřekážely v dopravě. ad 3 když srovnám kvalitu parků v Praze s těmi v menších městech  má Praha co dohánět a to dlouho.   Prosím o nějakou studii nebo rozbor toho , kam v Praze vede IAD tj odkud kam a proč. Hlavně by mě zajímal vliv státních úřadů a jejich návštěvníků co do objemu dopravy a způsobu parkování.

4

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

vlakno napsal:
A ještě jste zapomněl napsat, koho tím myslíte. Píšete o škůdcích, ale nikoho nejmenujete. Je to imaginární jakási mýtická skupina kdesi v mlze........
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale vůbec ne žádná imaginace i tito jdou dohledat jen kdyby se chtělo .. .
Jsem venkovan a nestydím se za to , ale do prahy musím tak asi 3x do měsíce přijíždím od Kolína a musím do Podbaby. Pražští vědí že to v podsttě znamená přejet prahu. do namítne že se dá na Černym mostě nechat auto a dál městskou, má pravdu teda většinou , já to zkusil a hned na druhej pokus jsem stál v 17:10  na parkovišti a bez auta - prostě ukradeno. Tak jezdím přez prahu , dnes už to umím , ale tak hodinu to zabere , je to zbytečný. Kdo za to může?? Společnost , spolky a jednotlivci vpodstatě stejnym dílem.Kdysy dávno někdo postavil magistrálu - je to ostuda , ale stojí, Do září se nebylo možno rozumně dostat  z D1 na D5 ale už to taky jde ,teď je třeba dokončit  511, 518, 519 a to co nejdříve. Ale zase ta samá písnička nejsou peníze, když jsou nejni možno dohodnout trasu , když je trasa tak se nějakej spolek začne soudit protože nimby přístup zviditelňuje. a to nemyslím suchdol ale magistrát. Neboť když chce někdo stavět podle plánů starších 50 let tak je na palici a to bez pardónu. Vnitřní okruh by měl být priorita města a vnější státu , ale tady chce v tomto úseku město od státu postavit komunikace a pak prohlásit - my sme v poho teď si státe dej kamiony do pr..yč. A tedˇk Blance  : ANO je to vnitřní okruh a tudíž musí být UVNITŘ , ale je otázka pro koho se staví?? proč musí být všechny úřady ve vnitřní historické části v budovách provozně drahých ke kterým není možno ani dojet natož u nich zaparkovat , kdo povolil nesmyslně megalo výstavbu kancelářských budov a obcodních megagigahyper center velmi blízko u centra a opět bez parkovišť , kdo dovolil že není zaručeno bezpečné parkování na okraji prahy. Je to opět společnost , spolky a jednotlivci kdo za tím stojí a nebo spíš peníze a to hodně . nakonec za to může Pražan neb co si zvolil to mu vládne a dokud nebude kontrola tak bude bordel. Že si někdo stěžuje , že vozidlo z Budapešti při jízdě do Berlína potká první semafor v ČR v Légrově ulici je na pováženou , ne toho řidiče , ani  stěžovatele, ale vedení města protože co tam to auto za Můzeem má co dělat??? Dle nějakýho podivnýho výzkumu je třetina aut  u Můzea mimopražských a všchni se tomu divěj - co tam dělaj??? balíci. Problém je však jinde proč tam musej - něco je dílem absence slušného vnějšího okruhu - tranzit , ale většina lidí prostě do toho centra musí ať už za prací nebo byrokracií. Kdo vysloví otázku : co tam dělá ta zbylá část - zanedbatelný DVĚ TŘETINY a to jsou PRAŽANÉ  a není to málo jen 66 666 vozidel za den. takže bych rád se dozvěděl  KDO ZA TO MÚŽE  a co tam chtěj. A teď mě ukamenujte.