276

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Starší ale nebylo to tady
LN: Bém si myje ruce. Z miliardového prodražení Blanky viní Svobodu

"Stavební firmy samozřejmě vítají, když se objeví nějaké položky, které chce investor navíc. Jejich cena se totiž stanovuje za pochodu a zpravidla to umožňuje, aby si za ně stavitel napočítal víc peněz, než kdyby byl vázán smlouvou," řekl LN expert na dopravní stavby František Lehovec.

Ten kritizoval i postup při výstavbě Trojského mostu, na který mělo podle něj město vypsat oddělené výběrové řízení a nezahrnovat ho do výstavby Blanky. Kdyby totiž vypsalo samostatný tendr, most by postavilo výrazně levněji a nemuselo kývnout na diktát Metrostavu. O zakázku by totiž soupeřilo více firem s konkurenčními cenami. "Dopředu se vědělo, že most se bude měnit, a stejně byl zahrnut do tendru. A to zcela účelově," dodává k tomu zdroj dobře obeznámený z výstavbou tunelu Blanka a jeho částí.

277

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Jeníku neživíš se jako psycholog, takový odborný posudek na vlastní osobu jsem ještě nečetl.
No pánové, chtěli jste se bavit o Vídni a skončili jste u ad hominem argumentů, nic jiného tam nemáte? Budete Béma hájit do roztrhání těla? 30 miliard sem tam, hlavně když si můžu svézt svůj zadek?

278

(103 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

Magistrála v tunelu pod zemí? Nejspíš ne

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/m … 10213.html

Zdá se, že rozum začíná vítězit.

279

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

baggins napsal:

ve Vídni je možné se pohybovat uvnitř i vně po několika kapacitních silnicích a pak se omezuje provoz v centru

Mohl byste nám tu ukázat mapu komunikačního systému Vídně, aby jsme ty dálnice a obchvaty a radiály v tunelech uvnitř města viděli? Nebo zase jen tak plácáte?

auto jedoucí plynule 70 km/hod nadělá několikanásobně méně škody než když stojí v zacpané ulici

Přemýšlel jste o tom, že pokud nepojede autem ale použije MHD, nadělá ve městě několikanásobně méně škody než když pojede 70 kmh po magistrále skrz město?

No a čekat na svět, kde se lidi nebudou snažit urvat co největší díl pro sebe...

Možná že sám sebe považujete za pragmatika, já vás považuji za morálně pokleslé individuum, které tento prohnilý klientelistický systém nejvíce potřebuje.

280

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

obr napsal:

Požadavky měl za Béma jistě taky, jako každý dodavatel. Aspoň vidíme ten rozdíl, jak stavbu řídili za Béma - ještě při odchodu držel původní cenu -  a jak to řídí za Březiny.

Hlavně že jste nalezl viníka, jste geniální. Již jste podal trestní oznámení na p. Březinu a p. Svobodu za podezření ze zpronevěry nejméně 10 miliard Kč z veřejných prostředků? Nebo vám je to jedno? Nebo jen tak plácáte?

281

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

MM napsal:

Lidí jako jsem já znám hodně. Neodvažuji se paušalizovat (ano znám i jedice, kteří považují bus za cosi podřadného…), ale odvážíte se Vy tvrdit, že auto nemám používat vůbec, stejně jako mě vaše sorta donutila dotovat neefektivní elektrárny a do mého nelevného auta tankovat cosi, co jednak mému vozu zkracuje životnost, zvyšuje spotřebu a ve finále devastuje naší zemi? Co si to vůbec dovolujete nám diktovat a moralizovat?

Elektrárny a biopaliva si laskavě schovejte jinam, to sem vůbec nepatří. Váš příběh mě skutečně dojal, chodíte pěšky, jezdíte MHD a když vyjedete autem, tak uvíznete v zácpě. To je teda pech. Jestli to není tím, že většina té dopravy ve městě v tom městě začíná a končí. Pak se už nedostane na vás, který chcete autem na Šumavu. Je to smůla, ale chce to trochu přemýšlet, proti čemu vlastně bojujete. Protože tím že nacpete stovky miliard do nových dálnic ve městě té IAD kupodivu neubude a peníze chybí na MHD, nové linky metra atd. Pro vás možná nepochopitelný paradox. Pokud zatraktivníte IAD oproti MHD, opravdu lidé začnou více používat IAD, zvláštní co?

Aby bylo jasno. Respektuji, že pravděpodobně sníte o lepším a zdravějším světě. Ale uvědomte si prosím jednu důležitou věc. Lidé jako já o takovém světě sní taktéž. Sním o autech na vodík a elektřinu, sním o nahrazení fosilních paliv něčím opravdu efektivním (ITER), sním o čisté přírodě, o čistém vzduchu (i v Praze). A taktéž o světě bez korupce a zločinu obecně. Ale zároveň o světě, kde budu dál moc uplatňovat například mou svobodu pohybu

Opět téměř dojemné vyznání. IAD je zdrojem největšího znečištění ve městě, nejedná se ani tak o pohon, ale o víření a zdroj prachu například z pneumatik. Na to vám eletromobil nepomůže. Vaše svoboda pohybu končí tam, kde začíná mé zdraví. Bydlím v centru a věřte že vím o čem mluvím.

Já sním i o světě bez vás. Bez kecálků stádovitě opakující tytéž fráze neschopných si ověřit fakta, vše pokud možno přepočítat a racionálně zvážit. Lidí akorát nadávajících a plivajících.

Na to, že je to váš první příspěvek, jste mi to celkem naložil, gratuluji. Omlouvám se tedy, že jsem se vůbec dovolil ozvat. Nicméně stále platí že platím daně (musím) a že mě tato politická garnitura okradla v tzv. demokratických volbách o hlas a zmanipulovala volby jako celek. Pak nezbývá než se vyjadřovat touto cestou. 

PS: Vídeň již má vybudovaný dopravní systém a je tedy možné IAD omezit… Ale chcete o tom věcně diskutovat?

Samozřejmě že chci. Začněte prosím tím, že mi ukážete, jak ten dopravní systém ve Vídni vypadá. Ukažte mi ten systém okruhů a radiál ve Vídni, ukažte mi kde se tam staví dálnice skrz centrum v tunelu. Jsem na vás opravdu zvědavý.

282

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

obr napsal:

nejvíce moralizují ti, kdo za posledních 20 let způsobili občanům ať blbostí nebo úmyslně největší ztráty,. Nejen finanční, ale i na životech. Větší nežli celé polistopadové tunelování či korupce, kmotrové, šibalové a vrahové Mrázků dohromady.  Stačí si spočítat ty stovky miliard na biopaliva, solární elektrárny, zničení Šumavy, pole zamořená jedovatou řepkou,  zdržení výstavby okruhu Prahy,  D8 a dalších dálnic a silnic, zdržení výstavby Temelína atd. atd. - a k tomu ti zbytečně mrtví na starých silnicích či kolem nich.  I případné zbytečné náklady na Blanku jsou z velké části způsobeny zdrženími a obstrukcemi těhle.  Po těhto škůdcích kromě způsobených škod a zničené krajiny nezůstane nic.
A hlavně nepište, že chráníte životní prostředí a já chci natahat IAD do Prahy. IAD už v Praze je a lidé budou do centra Prahy chtět jezdit bez ohledu na mě nebo auto*mat.

A ještě jste zapomněl napsat, koho tím myslíte. Píšete o škůdcích, ale nikoho nejmenujete. Je to imaginární jakási mýtická skupina kdesi v mlze. Pokud chcete někoho kritizovat, tak napište koho, za každou věc odpovídají konkrétní lidé. Chápu že vy si z těch vašich blábolů o imaginárních škůdcích vystačíte, ale někomu to prostě nestačí.
Napište že za všechno špatné může SZ, Arnika nebo auto*mat a jsme doma.
IAD v Praze je a vy ji chete ještě víc a chcete na ní vytáhnout peníze od všech daňových poplatníků. A nevadí vám, že jim v tzv. demokratických volbách někdo hodí hlasy do koše, čímž jim ubere jejich jediné právo něco ovlivnit.

Ted jsem si přečetl váš poslední příspěvek pane vlákno, zase tam opakujete jako hotovou věc cenu Blanky 40 mld. kde jste to vzal ?   Kdybyste to myslel "upřímně", tak byste chtěl, by Březina doložil každou položku navýšení, kdo a proč jí odsouhlasil. Bém tvrdí, že v době jeho odchodu, žádné navýšení smlouvy neodsouhlasil. Pouze musel akceptovat navýšení ceny kvůli změně technologie ražení tunelu Myslbekova nařízené Báňským úřadem.

Mě vůbec nezajímá, že si ty dvě party tu Blanku přehazují jak horký brambor, dokud tady bude takovýto systém, tak nelze dál do čehokoliv investovat. Musí se to zastavit, veřejně zanalyzovat a odůvodnit kjaždou korunu. Ať postaví Březinu a Svobodu proti Bémovi a Šteinerovi a ať se tito drahouškové proti sobě konfrontují a veřejně. Není možné aby tam nahoře byl ve všem takovýto BORDEL!

283

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Pokud se krade takto ve velkém, není jasné na co ty miliardy jdou a jedna garnitura hází odpovědnost na druhou a všichni dohromady si z nás dělají legraci a smějí se nám do ksichtu, jak úžasným způsobem nás tentokrát okradli, tak je určitě nejlepší zastavit veškeré investice. Dokud ten systém nebude takový, aby jsme viděli, za co platíme.
Postavit nesmyslný a předražený tunel nebo metro za 40 miliard z veřejných prostředků umí každý Bém (omlouvám se za to sprosté slovo), politici tu nejsou od toho aby utratili a rozkradli co nejvíc našich peněz, ale aby co nejvíc našich peněz ušetřili a zbytek použili smysluplným způsobem, který je v zájmu většiny a nedrtí žádnou menšinu.

A vnitřní (i vnější) okruh se staví PRÁVĚ proto, aby auta nebyly všude, ale pokud možno především na okruhu.

Tohle je přece totální nesmysl, znovu a znovu vyvrácený. KUDY SE TY AUTA NA TEN OKRUH DOSTANOU? Výstavba okruhu uvnitř města čili dálnice 500 m od Pražského hradu je jenom zatraktivnění IAD na úkor MHD, za veřejné prostředky se staví dálnice, díky které bude na síti ještě více aut a problémy IAD, které máme dnes, se ještě zhorší. Auta přece nejezdí dokola po okruhu, ale z bodu A do bodu B a díky okruhu jich na těch trasách pojede mnohem víc. Celá koncepce dopravy ve městě je o tom, jestli se priorizuje MHD nebo IAD. Zajeďte se podívat do Vídně, tam se IAD tvrdě omezuje, protože auta do veřejného prostoru prostě nepatří, jen v úplně minimální nutné míře. Silniční síť tu máme, autem se dostanete všude, ale nemůže se autem dostat neomezený počet lidí kamkoliv, to prostě nejde. Kromě toho ten prach, který IAD produkuje, musíme ve městě všichni dýchat a plíce máme jen jedny. Je to otázka svobody. IAD škodí a omezuje a proto je ji potřeba ve veřejném zájmu uvnitř města omezit. Ná Západě to vědí dávno, v postkomunistických aglomeracích musíme asi zopakovat 5-násobně chyby Západu, abysme na to přišli.

284

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

obr napsal:

Taky jeden z propagandistických článků zjevně zkorumpovaného novináře.

Vy tady jen tak plácáte aby řeč nestála nebo co? Kdo koho tady korumpuje, ukažte na někoho prstem, kdo toho novináře zaplatil a přestaňte tu plácat.
Já si hlavně nepřeju jednu věc, aby o penězích daňových poplatníků rozhodovali lidé bez morálního kreditu jako jste vy, kterým příliš nevadí, když si občas někdo něco ukradne hlavně když se někam nalijí tuny betonu, které konvenují jeho světovému názoru, že by měl být všude asfalt a všude by měly jezdit auta, ať to stojí co to stojí.

Taky se vyjasnilo, kdo jste, co podporujete, když jste s prominutím zakejhal, když jsem napsal o těch  straničkách a sdruženích, co škodí lidem smile

Tak začněte jmenovat, kdo škodí lidem, tímhle plácáním se nikam nedostaneme.
Podle mě škodí lidem zejména ti nahoře, kteří se už ani neobtěžují nám vysvětlit, na co jdou naše peníze, neptají se na naše názory, jediné co chtějí aby jsme jim každý měsíc poslali pár tisíc z naší kapsy a udržovali klid na práci. A když je máme jednou za 4 roky možnost nakopat do pr*** tak změní volební systém a lidem, kteří se živí poctivou prací a živí tento stát propadnou hlasy.
A lidem škodí pochopitelně lidé jako jste vy obře, kteří ty hajzly drží u moci, ať už z jakéhokoliv důvodu, buď z prosté blbosti nebo z důvodu že sami z toho prohnilého systému žijí. Já chci především rovnou demokracii a chci si o svých penězích, které odvedu spolurozhodovat a zakuklení komunisti ať modrý nebo oranžoví mi v tom nesmí bránit.

285

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Chystají se další Blanky
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/poli … 93662.html

smutný článek, to o betonových obchvatech na Sicílii je dost trefné

286

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

obr napsal:

tady se vydávají domněnky, otevřené záležitosti za fakta a rozhodnutí. Blanka je samozřejmě předmětem politiky a honí si na tom trika všechny strany, straničky, sdružení či jak se všichni jmenují a jimi placení novináři.
Nepředstavuji si, že nám povládne parta neschopných plačků, kibiců a žvanilů, kteří sami nepostaví nic.

Ve skutečnosti čtu hlavně domněnky u vás. Pokud tu nechcete jenom plácat okolo, můžete jmenovat koho máte přesně na mysli. Ty straničky, sdružení, placené novináře, plačky, kibice, žvanily, kteří nikdy nic nepostaví. Kdo to je, kdo nám škodí?
Já vidím pouze dvě strany, jejich politiky a spřízněné podnikatele a kamarádíčky, kteří toto město a venkoncem tento stát vysávají už 20 let. Pak tady vidím žvanily jako jste s prominutím vy, kteří kopou do všeho a do všech, kteří neadorují zkorumpované stavby a nepíší básnické sbírky o IAD skrz město. Nevím, možná jste nikdy neviděl daňové přiznání a DPH vás nezajímá, proto jste tak velkorysý a je vám jedno za kolik to bude hlavně když to bude. Možná že jste přímo zainteresovaný na tom privátním vysavači veřejných peněz, těžko usuzovat, ale když vás tady tak čtu, jiné varianty mě nenapadají.

287

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Je placen za dělání kampaně? To je zase nějaká konspirace na vysoké úrovni, spiknutí proti Bémovi se Šteinerem a Janouškem a jejich dobrému jménu? Samozřejmě věci lze vysvětlovat různě, ale lepší je argumentovat věcně, tohle nikam nevede.

Je pravda, že novináři u nás jsou na dvě věci, vůbec nedělají to, co by měli dělat. Jsou dobří na bulvarizaci čehokoliv, ale seriozní práci nedělá skoro nikdo. A miliardy z kapes daňových poplatníků odtékají kamsi do privátních skupin spřátelených politiků a takypodnikatelů. Šídlo se rozčiluje sice oprávněně, ale jeho práce nebo jeho kolegů by měla být analytická, jediné co tam věcně zmiňuje je smart tunel v Kuala Lumpur, ale napsat o tom do komentáře je k ničemu, chce to pořádné podrobné srovnání, obejít odborníky, pokud možno nezávislé, a zeptat se jich. Pokud na to HN nemají peníze, tak jsme v háji. Klidně bych jim přispěl, kdyby zřídili nějaký fond na objasnění ceny tunelu Blanka, protože mě skutečně zajímá analýza, ne komentáře, které nic ve skutečnosti nezmění. A dokonce by se mi to asi vyplatilo, protože já nehodlám donekonečna platit tomuto státu daně, když ti nahoře nejsou ochotni mi vysvětlit kam ty moje peníze přesně jdou a dělají si z nás legraci. Nakonec to končí u volebních podvodů, kdy já jako daňový poplatník jsem nakonec zbaven nepřímo volebního hlasu (minulé komunální volby v Praze) a jediné co po mě stát chce jsou ty daně. Tak takhle opravdu ne.

Jakýsi snaha byla aspoň tady http://ekonomika.ihned.cz/c1-49976270-m … -vysvetlit