26

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Právo:
Radlickou radiálu lze vést podle plánu

Průzkumná štola v trase Radlické radiály, která spojí konec Rozvadovské spojky se Zlíchovem a uleví přetíženým ulicím Smíchova a Radlic, ukázala, že tuto významnou dopravní stavbu lze provést v plánované trase.

27

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Nic nového:
http://www.milujuprahu.cz/2015/12/radli … -pod-zemi/

28

(354 odpovědí, posláno do Železniční uzel Praha)

Správa železnic vypsala tendr na přestavbu trati do Hostivaře

vydáno:
30.11.2015, 14:55

aktualizace:
30.11.2015 14:59


Praha - Správce kolejí, společnost Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), vypsal veřejnou zakázku na modernizaci železničního spojení mezi pražským hlavním nádražím a pražskou Hostivaří na trati do Benešova a dále na Tábor a České Budějovice. Hodnotu zakázky na rekonstrukci železniční tepny odhadla SŽDC na 3,6 miliardy korun. Vyplývá to z informací zveřejněných ve Věstníku veřejných zakázek.

Ilustrační foto - Pražská Hostivař bude mít napřesrok novou železniční zastávku (na vizualizaci). Součástí projektu za 1,2 miliardy korun, z nichž zhruba miliarda korun připadá na samotné stavební práce, je rovněž rekonstrukce zhruba dvou kilometrů kolejí, vybudování nových ostrovních nástupišť včetně podchodu pro bezpečný přístup cestujících. ČTK, SŽDC




Modernizace železničního spojení od Vinohradských tunelů k Hostivaři navazuje na první projekt, v němž správce infrastruktury modernizuje úsek v Hostivaři včetně výstavby nové staniční budovy. "Rádi bychom se stavbou začali příští rok na jaře se zahájením stavební sezony," řekl generální ředitel SŽDC Pavel Surý deníku E15, který na tendr dnes upozornil.

Projekt je součástí modernizace tzv. pražského železničního uzlu, od něhož si správce železnic slibuje odstranění úseků, které už kapacitně neodpovídají potřebám stále rostoucího objemu osobních i nákladních železničních přeprav. Přestavba podle SŽDC zvýší kvalitu a bezpečnost železniční dopravy na trojici tranzitních koridorových tratí, které tvoří páteř tuzemských železničních spojení.

"Projekt počítá s přeložkou části stávající železniční trati v pražských Strašnicích včetně zrušení zastávky Praha - Strašnice. Nová trasa má vést opuštěnou lokalitou bývalého seřaďovacího nádraží Praha - Vršovice," uvedla ve studii modernizace správa železnic. Spolu se zrušením zastávky ve Strašnicích předpokládá SŽDC vybudování nových zastávek Zahradní město a Eden, které by měly být umístěny blíže sídel a dalších vhodných míst. Zastávka Eden tak bude nedaleko obchodního centra v Edenu, uvedla SŽDC.

Vedle výstavby nové zastávky v Hostivaři projekt počítá i s rekonstrukcí nádraží v pražských Vršovicích. Modernizovat by se na trase mělo i zabezpečovací zařízení.


Autor:  ČTK

http://www.financninoviny.cz/zpravodajs … re/1287445

29

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

....Třetí prioritou je pak podle Dolínka Radlická radiála.

"Nyní jsme to poslali k posledním připomínkám městským částem. Rád bych definitivní návrh předložil v lednu," uvedl.
....



http://domaci.ihned.cz/c1-64881760-blan … eho-okruhu

30

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Co ukázala průzkumná štola pro Radlickou radiálu?
Radlice – Celkem 850 metrů dlouhou průzkumnou štolu razí pracovníci fi rmy Subterra, aby zjistili geologické podmínky pro plánovanou výstavbu tunelu Radlice. Co odhalili, to Naší Praze 5 sdělil vedoucí projektu Ing. Jan Panuška: „Doposud provedená část průzkumné štoly a příslušných průzkumných prací potvrdila zamýšlené směrové a výškové vedení budoucího
tunelu Radlice. Podle zjištěných podmínek bude následně proveden optimální návrh pro ražbu i defi nitivní ostění včetně izolace.“ Radlická radiála má propojit Pražský a Městský silniční okruh, její část povede ve dvou hloubených tunelech o délce 299 metrů a v raženém tunelu
o délce 2,2 kilometru. (md)

http://www.nasepraha5.cz/data/USR_055_D … 15_web.pdf

31

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Průzkumná štola pro Radlickou radiálu Jihozápadní město-Smíchov (stav k 10.7.2015)
Na stavbě průzkumné štoly pro Radlickou radiálu bylo k 10. 7. vyraženo 560 m včetně třetí výhybny, tj. do vzdálenosti cca 50 m před signalizovanou geologickou poruchu. Z důvodů předpokládaných krasových jevů se provádějí v intervalu dvacet metrů průzkumné jádrové vrty profilu 80mm a délky 20m. Neprodleně po dokončení každého vrtu se provede jeho geofyzikální vyhodnocení, na jehož základě je určena technologická třída a stanoven další postup na ražbě. V současné době probíhá ražba v technologické třídě TT3 a TT4. Souběžně s ražbou štoly probíhají průzkumné práce na povrchu v rozsahu celé trasy plánované Radlické radiály.

http://www.ita-aites.cz/cz/aktuality/ak … blice.html

i nějaké fotky http://www.ita-aites.cz/cz/podzemni_sta … stola.html

32

(180 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Na stránkách Prahy 13 se rozjíždí hlasování o prioritách místních obyvatel. Mezi možnostmi je i dostavba Radlické radiály.

http://praha13.cz/Ktera-opatreni-povazu … nejsi.html

33

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Já jen nechápu proč se vždy ptají někoho z Auto*Matu. To se příště mohou zeptat zahrádkářů,. Proč to neřeší s nějakým odborníkem?

34

(12 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Dnes v Metru byl článek o nové plánované komunikaci, která by měla být napojena na obchvat Písnice a měla by napojovat parkoviště P+R u konečné metra D a nová technologická centra ve Vestci a Dolních Břežanech. Měla by přemosťovat Vesteckou spojku. Víte o tom někdo něco?

35

(48 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Se obávám, že nepletou. Ubrat pruh v Radlické, tedy z jednoho na nulu je dobrý demence. To budou tramvajáci rádi

36

(48 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha … 5900fea04/


Může mi někdo znalý situace vysvětlit, proč by se měl zvednout provoz na Podbabě po otevření Blanky?

37

(377 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Poté co Praha 6 zúžila Bélohorskou chtějí rozšířit Karlovarskou? Proč?

38

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Pankrác napsal:

Hmmmm....nevim nevim no....mozna jsem bojacnej, ale mam radsi pritomny lidsky faktor.....koukal jsem a doufam, ze na nastupistich nebudou ty hnusny dvere na okraji nastupiste....

Ono už dnes metro brzdí automaticky

39

(322 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Blaueminence napsal:

Přesně tak. A i přesto se najdou chytráci, co budou tvrdit, jak zóny v Praze zejí prázdnotou a cosi o svobodě pohybu - to se vždycky pozná, kde kdo bydlí.

Někde bohužel prázdnotou zejou. Třeba tato ulice ve které nikdo nebydlí a jsou tam jen univerzity. Ale téměř všude modrá zóna na které parkuje sem tam auto.

https://www.google.cz/maps/@50.068605,1 … !2e0?hl=cs

40

(129 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Tak u odbočky na Jinočany jsou opět betonové zábrany, tentokrát už přes celou silnici, takže je tato odbočka zcela uzavřena.

41

(31 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

Jinonice zahltí tisíce lidí. Metro s výstavbou čtvrti Waltrovka čeká nápor

Tomáš Belica Metro.cz
4. května 2015  9:33 

Areál bývalé továrny Waltrovka má obsloužit posílená linka 137, časem možná i vlaky. Jak dál se ještě změní doprava?

Skoro tři stovky bytů a obytných domů do konce příštího roku vyrůstou v areálu bývalé továrny Waltrovka v Praze 5. Ještě letos Jinonice mají zažít nápor stovek lidí, kteří najdou práci v administrativním komplexu Aviatica. Jelikož developer - Penta Investments - i městské organizace počítají s tím, že noví obyvatelé budou využívat především stanici metra Jinonice, nabízí se otázka, zda to bude na obří areál dostačující?

Vlaky blíž u metra? Nejdříve za dva roky

„Obsluhu této nové čtvrti předpokládáme řešit pomocí posílení linky 137 v kombinaci se stanicí metra Jinonice v docházkové vzdálenosti,“ sdělil za společnost Ropid Filip Drápal.

„Autobus nově projede po obvodu Waltrovky, po cestě přímo k metru vzniknou další dvě zastávky,“ přibližuje mluvčí Penty Ivo Mravinac. Podle něj velkým přínosem bude propojení ulic Klikatá a Radlická, čímž by se mělo ulevit vilkové části v Jinonicích.

Stále však platí, že metro Jinonice bude stěžejní. „Na základě naší snahy udělal developer pěší lávku od metra, zároveň chceme iniciovat studii cyklostezky, která by vedle od metra Jinonice k Vidouli,“ řekl deníku Metro starostka pětky Radek Klíma.

Existují však i plány, že by se jinonická železniční zastávka přiblížila blíže k metru. To však úzce souvisí s modernizací železniční trati z Prahy do Kladna. „Střízlivé odhady hovoří o tom, že dříve než za dva roky to nebude,“ dodal Filip Drápal.


Mraveniště

Vezmeme-li v úvahu, že po dokončení rezidenční čtvrti Waltrovka budou v jedné bytové jednotce bydlet tři lidé, celkově tak v Jinonicích přibude přes dva tisíce stálých obyvatel.

K tomu by už letos v zimě mělo v administrativním komplexu Aviatica pracovat na dva tisíce lidí. Jakmile se dokončí také budovy Dynamica a Mechanica, počet dojíždějících za prací se zvýší až o další tři tisíce.

http://www.metro.cz/jinonice-zahlti-tis … e-deje_bel


Obecně tuto hysterii nechápu, nevím proč by metro nemělo zvládnout 2 tisíce lidí. Konečně se zastávka metra využije, teď tam vždy nastupuje jeden člověk.

42

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Prostě jezdit může jen ten kdo zaplatí, pak na sebe radní Dolinek riziko vezme.

43

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

http://praha.idnes.cz/novy-termin-pro-o … ntent=top6

Tak přece jen zvítězil zdravý rozum

44

(31 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

Mají profil na Facebooku

https://www.facebook.com/waltrovka?fref=nf

45

(319 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Dopravní podnik už kvůli metru D vykupuje pozemky. Potřebuje jich 790
http://domaci.ihned.cz/c1-63767160-dopr … e-jich-790

46

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Ani korunu?

Kauza Blanka: Praha za milion objedná kontrolu kontrolora

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha … 5900fea04/

47

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/6 … chtel.html

V podstatě souhlasím. Určitě není 100 procent kabelů vadných, tak by to mohly rozjet a případné kabely měnit za provozu. Obávám se že s panem Dolinkem, který považuje tunel za zbytečný a s paní Krnáčovou, která před kritickou schůzkou označí všechny s kterýma má jednat za debily, to skončí u soudu a otevře se to za 5 let.

48

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

karel53 napsal:

Pani primatorko - bravo!

Konecne nekdo pouzil srozumitelna slova. Potrefena husa ....neni liz pravda panove projektanti?


Tunel pro Prahu se musi malicko lisit od tunelu pro Saharu a

(Trojsky) most pro Prahu (plnou debilnich sreyeru) se neprojektuje jako malirske platno -

pokud to ovsem neprojektuji debilove.

Zlate ceske rucicky jsou - jak se zda - davnou minulosti   mad

Vůbec nechápu proč píšeš bravo. Paní primátorka místo aby nám řekla, jak se to bude řešit a jaký je další postup, tak jen mluví jak dlaždič. Nikdy jsme neměli tak málo informací z magistrátu jako teď za Krnáčové. Krnáčová je naprosto nekompetentní k čemukoliv.

49

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Máme tu jednu reakci ze 4. cenové:
http://www.lidovky.cz/krnacova-k-suchem … _domov_rof

A jednu expertní:
http://byznys.lidovky.cz/jak-mohli-nech … prava_pave

50

(1,277 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/obri-m … 5900fea04/

Opravdu nepochopím. Proč se musí měnit 98 procent kabelů? Všem přece nemůže hrozit, že budou ležet ve vodě???