26

(199 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Kubajsu napsal:
kasme napsal:

...Kromě betonových a asfaltových částí je celý z oceli...

No to jsou snad všechny mosty big_smile

No moh' by být taky ze dřeva ne ;-)

27

(236 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Takováto prorážka mi přijde nesrovnatelně lepší tež ty mediální tanečky s primátory a řediteli.
Ad výškový rozdíl - určitě je to změna profilu.

28

(45 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

Byly aktualizovány přehledné fotky ZS Veleslavín.

panoramata:
http://picasaweb.google.com/david.hacka … directlink

jednotlivé fotky:
http://picasaweb.google.com/david.hacka … directlink

Několik postřehů:
a) přes Evropskou jsou vidět dokončené, zasypané, ale neupravené plochy, kde byly dokončeny přeložky všeho možného
b) na staveništi se pilně vrtají piloty stavební jámy pro ražbu stanice Veleslavín - počty viz. web Prahy 6 - já to nepočítám
c) ulice Veleslavínská je neprůjedná směr Evropská, je zde jen oblouk do ulice Kladenské - to je dost pozitivum ;-), poklesl nám tranzit ... to je ta krásná široká zatáčka s festovními svodidly
d) trafika dále odolává, ale její hlavní obrat tvoří stavební dělníci - "běžní" lidé tam již netrefí - cesta od tramvaje je dost složitá - vede totiž tunelem a obchůzkou po štěrku kolem stavební ohrady
e) OMV pumpa přišla o myčku, LPG je pryč, ale na místě budoucího autobusového terminálu jsou zatím jen mezideponie zeminy
f) jo a všude je plno prachu, to ale na fotkách neuvidíte, i přes snahu stavby o úklid to stojí za ....
g) úplně vpravo v dálce za nízkou bílou budovou pozorný prohlížeč objeví žluté rameno stavebního stroje - to je již staveniště E2 - tedy místo, odkud se bude zásobovat TBM v druhé půli ražby - zatím pilně hrabou a hrabou

29

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Jenik napsal:

baggins: Příčníky jsou posazené na provizorních betonových sloupech, na tu bílou ocel navazuje konstrukce oblouku
kasme: ty příčníky přece nebudou přetahovat, jsou rádi, že je mají na místě.
ve středu vezmi správné fotky, ať můžeme mastným prstem na monitoru ukazovat, o čem se bavíme smile

Edit: Majesty super!!! Z toho rozumím, že další příčníky (nad vodou) budou sázet na skruž a posouvat

Myslím, že příčníky jsou sice posazeny na provizorních sloupech v době montáže, pak ale spojeny s podélnou ocelovou konstrukcí, co se bude vysouvat (i s příčníky). Na této fotce http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 9.JPG.html je to vidět. A na této fotce z boku je vidět hnědý "přípravek", ve kterém se pravděpodobně zvedá příčník do montážní pozice http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.JPG.html

Jak tu spodní dočasnou bílou trubkovou ... konstrukci odpojí od hotové mostovky, to ale opravdu nechápu. Přece nebudou povolovat šroub za šroubem, až to odpadne do Vltavy ... ;-) ale možná je to rozebratelné sekce po sekci ... podjedou lodičkou s žíněnkou ;-), povolí šrouby jedné sekce, bác na loď, odvezou atd ... Ale na dostupné vizualici ta spodní konstrukce evidentně není.

30

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Jenik napsal:

Tak už se konečně dohodněte, že já mám pravdu smile
Rekapitulace (už je to o dvě stránky dřív) :
Ocelová konstrukce z tlustých trubek směrem k trati (podjezdu) u země (bílá) - definitivní
Betonové příčníky - definitivní
Ocelová konstrukce nad příčníky (světle šedá + bílé výztuhy) = začátek oblouku - definitivní
Ocelová konstrukce z Iček s nosem směrem k řece -  montážní skruž, která se bude vysouvat, a po přetažení přes celou Vltava River se to na ní všechno bude montovat

Edit: Proč by montovali a svařovali oblouk na holešovické straně a pak to přetahovali do troje, když to jednoduše smontují až tam

Já souhlasím kromě jediného:
Ocelová konstrukce z tlustých trubek směrem k trati (podjezdu) u země (bílá) - dočasná konstrukce - drží příčníky, které pak bude držet mostovka.

31

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

4 provizorní montážní sloupy, 4 betonové příčníky na nich montované, před tím 4 pozice na provizorní ocelové kontrukci pro další 4 příčníky = 1 takt výsuvu, na druhou stranu jede vše - toť můj názor.

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.JPG.html

PS: podle mne není pochyb, že náběh horní konstrukce tj. červený obdélníček patří na druhý břeh, poloměr zakřivení odpovídá VNITŘNÍMU oblouku, ne vnějšímu.

32

(219 odpovědí, posláno do MHD Praha)

S_M_Lomoz napsal:

A už to jede. Typický FUD. Fear, Uncertainty, Doubt. Strach, nejistota, pochybnosti. Základní pocity, které potřebujete v lidech vyvolat, když je potřebujete dostat na svou stranu v boji proti svému nepříteli.
Eurozprávy: Další miliardový tunel Prahy se jmenuje tramvaje 15T

Všimněte si prosím čisté manipulace v závěru článku - srovnává se ROČNÍ rozpočet s cenou mnohaletých projektů ...
A ještě - úřad šetřil, ale výsledek šetření není ani zmíněn - pravděpodobně se to nehodí do krámu. Na pavlači taky stačí, že je osoba obviněna (třeba z vraždy) a na výsledek soudu se nečeká.
Stále více mám pocit, že zhoubou naší společnosti jsou tito rádoby novináři - i když oni to možná nedělají z hlouposti, ale záměrně - takže zhoubná asi bude víra v mediální pravdu. Ach jo. Co je to pravda?

33

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

hmm škoda dále plýtvat bajty ... trochu slušného vychování by ovšem neškodilo ... osobní invektivy se totiž na tomto serveru moc nenosí ....

34

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Asi vážně nemá cenu někomu vysvětlovat, že ve Vídni je možné se pohybovat uvnitř i vně po několika kapacitních silnicích a pak se omezuje provoz v centru ... a stejně tak v Londýně, Paříži, Barceloně, Berlíně atd. A také říkat, že aut neubude protože to řekne auto*mat či kdokoliv jiný (naštěstí nejsme v Číně) a že auto jedoucí plynule 70 km/hod nadělá několikanásobně méně škody než když stojí v zacpané ulici ... A také připomínat kromě již obrem zmíněných hrůzností ještě zničené zdraví lidí z Plzně, kteří díky takzvaným ekologům museli několik let dýchat zplodiny těžkých kaminónů, co mohli vklidu jet okolo ... a také připomenout, že uvnitř města je trochu jinde, než se staví Blanka .. jo a taky že to není dálnice ... tyto všechny racionální argumenty a úvahy těžkou obstojí proti zelené demagogii. Což mi ale nebrání třídit odpad, jezdit tím, co je výhodnější a chovat se slušně v mnoha krásných koutech naší země ... protože skutečná ochrana přírodních hodnot a našeho životního prostředí NEMÁ s těmi tvrzeními zelených "ekologů" nic společného.
No a čekat na svět, kde se lidi nebudou snažit urvat co největší díl pro sebe a po dobu tohoto čekání nic nedělat a nebudovat ... to už je vážně utopie ...

Ad MM - naprostý souhlas, dobře napsáno. Připojuji svůj hlas za svobodu pohybu a výběru ...

35

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Ad morální kredit - obr přece jasně říká, že není rád, že někomu něco "mizí za nehty" a neschvaluje to ... tvrdí a já s ním souhlasím, že je lepší něco vybudovat než jen mluvit, případně blokovat a nic nedělat.
A vnitřní (i vnější) okruh se staví PRÁVĚ proto, aby auta nebyly všude, ale pokud možno především na okruhu.

36

(189 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

obr napsal:

Psi se rozštěkali ještě víc, takže účetní šikovatel Vaněk řekl Švejkovi: „Neřvete na ně, Švejku, nebo nám rozštěkáte celou Halič. ...

- a rozštěkala se celá Halič smile

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p … 10213.html

Praha plánuje druhou Blanku
Praha /AKTUALIZOVÁNO, ROZHOVOR/ - Demolice domů, uzavírky, dopravní omezení, stavby tunelů a obřích křižovatek. To čeká severovýchod metropole.

To je neuvěřitelné, že ten "pan" novinář není ani schopen udržet vnitřní kozistenci svého článku ...

Auto*Mat: Prioritu by měl mít vnitřní okruh
... Prioritou by měla být výstavba vnějšího Pražského okruhu ...

37

(45 odpovědí, posláno do Áčko do Nemocnice Motol)

Byly aktualizovány přehledné fotky ZS Veleslavín.

panoramata:
http://picasaweb.google.com/david.hacka … directlink

jednotlivé fotky:
http://picasaweb.google.com/david.hacka … directlink

Aktivitu lze shrnou jeddnoduše: ryjeme a tunelujeme. 

Byly zbourány krámky v místě budoucího autobusového nádraží, překvapivě však odolala trafika. Dokonce byla zjevně na náklady stavby zateplena. To je ten osamělý domeček za komínem. Pumpa OMV ještě stojí. Bohužel se nikdo nechystá zbourat ty ohavné boudy na nádraží - to asi čeká na rychlodráhu.

http://picasaweb.google.com/lh/photo/Yf … directlink

Po několika mezifázích se režim křižovatky Kladenská x Veleslavínská ustálil a z Evropské lze odbočit na Veleslavínskou, zpět to nejde a naopak Kladenská je jednosměrná směrem od závor, tedy do centra. Dle info Prahy 6 je toto provizorium trvale min do příštího roku.

ZS mezi Evropskou a Kladenskou je obydlené a má festovný betonový výjezd na Evropskou.
Skrytý postup kanalizačních štol - viz. web Prahy 6.

38

(32 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

Strejda napsal:

Nevíte někdo co je tohle? Příliš dobové mi to nepřijde.

Snažil jsem se to najít - nejpravděpodobnější mi přijde, že to je něco jako větrání a vlez do šachty dolů do kasemat. Na dobovou obranou stavbu je to moc daleko od hrany bastionu a na doplněk 20. stol. to zase moc čouhá ven.

39

(1,252 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

pegodlas napsal:
Strejda napsal:

Teprve teď se přišlo na to, že dělat tu záslepnou zeď do ztraceného bednění nebyl úplně ten nejlepší nápad. Místo 40cm zdi je tam přes metr betonu, takže prořezávání je na dlouho - doslova "je to na týdny".

Potom mi ale není jasné, proč to řežou v plné tloušťce. Když tam šlo nejdříve
ztracené bednění bez výytuže a do něj až čelní stěna, nebylo by lepší tu výplň obyčejně rozbít a řezat  samostatně až tu čistou stěnu?

Možná se z toho stala hlava 25 - aby to mohli rozbít, musí se dostat ke stěně z boku, z úrovně tunelu a aby mohli tunel udělat, musí to rozbít ... ;-)

40

(420 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Upřímně nechápu, kdo může chtít tu pláň zachovávat tak jak je - byla dobrá jen ke komunistickým megaakcím ... jakákoliv změna a rozčlenění ji jen pomůže.

41

(78 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Můj známý stavební inženýr s 40 lety praxe když to viděl odepsal cituji "ale nerozumím, to je jako doopravdy nebo fikce?"

A k tomu představte si jak se na té síti houpe sebevrah a čeká, až pojede náklaďák ;-) Nebo jak se teenageri vyžívají v novém adrenalínovém sportu přechodu Malovanky po břečťanu ....

42

(125 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

P_V napsal:

Nepřehlíží pan Schwarz zjevnou logistickou výhodu oněch detašovaných pracovišť, totiž že může vyslat vozidlo z místa které je cíli nejblíže?

No to právě není tak jednoduché říci - vozidlo na onom detašovaném pracovišti musí totiž být k dispozici a nebýt na výjezdu. Jedna z nejlépe organizovaných RZ světa je v Izraeli - a tam je jen několik centrálních dispečinků - myslím že 5 na celý stát - a pak udržují posádky v pohotovosti na mnoha místech, často ale bez "zázemí" - prostě stojí někde na ulici ... ale to sem nepatří.

43

(127 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

I já se přidám - velmi povedená dobře organizovaná akce - jen tu přilbičku nám mohli nechat na památku - v rozpočtu by se to jistě "ztratilo" ;-)
Dojmy - strojovna je velká, ale čekal jsem to větší. Stroje byly skutečně "nainstalované". Někdo měl smysl pro drama. A na závěr - dozvěděl jsem se velmi zajímavý detail (no možná to bylo novinkou jen pro mne, ale ... )  - víte, na co jsou ty rourky na izolaci, které jsou vyvedeny do úhledné krabičky na sekundárním ostění?

http://picasaweb.google.cz/david.hackajlo/DOD201009#

že ne ? Tak to jsou prosím injektážní trubice, kterými se mezi ostění a izolaci dá dodatečně napumpovat těsnící gel, až ta "krásná" žlutá folie začně někde prosakovat či téct ... ;-)

44

(141 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

Kubajsu napsal:
baggins napsal:

A taky 511 - ač ne přímo v Praze a nefinacovaná Prahou, zásadně pro ni důležitá ...

Tak v tom případě i 518,19,20. Teď chybí nejvíc 511, protože je mezi hotovými úseky. Až bude hotová, tak se problém plynule přesune o kus dál...

To jo, ale to jsme bohužel už za hranicí blízké či skoroblízké reality. Myslím, že po dokončení 511 a VR zbude už jen tranzit D8 - R7-R6 a možná D5, ale to je jednak mnohem méně zatížená trasa, jednak se to dá vzít "relativně" bezbolestně přímo dolů na jih někde od Mělníka ... odskáče to "jen" Slaný

45

(78 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Osobně to tam znám a jsem přesvědčen, že oproti stavu před dostavbou Malovanky na MUK městského typu - kdo ty oblouky projel, nemůže říci, že se jedná o dálniční křižovatku (vratná větev max. 30 km/hod). - se musí stav zlepšit - plynulá průjezdnost sníží exhalace i hluk velmi významně, něco zase sice přidá větší množství aut ... na hotel to bude určitě akceptovatelné, v hotelu se nevětrá a je tam klimatizace. A pohledově je ta křižovatka velmi povedená ... až bych řekl nadprůměrně - hezky schovaná ...

46

(141 odpovědí, posláno do Magistrála (SJM))

A taky 511 - ač ne přímo v Praze a nefinacovaná Prahou, zásadně pro ni důležitá ...

47

(92 odpovědí, posláno do MO mimo Tunel Blanka)

Strejda napsal:

Kamiony byly a už nejsou. Jak se ulevilo Jižní spojce...

"Praha proto rozhodla počínaje úterní půlnocí vypnout semafor na Barrandovském mostě."

http://zpravy.idnes.cz/video-kamiony-by … _domaci_hv

HURRAAAA

Je to fantastické, poprvé po mnoha letech jsem projel v odpolední špičce po Jižní spojce plynule - 16:18 plynule 80 až k semaforu na Barranďáku (který bohužel stále funguje, asi by to chtělo sabotáž ;-) ), jedna červená a hurá dále do tunelů ...
Snad to vydrží. Má někdo info, kam napsat podnět k zkušebnímu vypnutí semaforu na Barrandovském mostě?

49

(41 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

kasme napsal:

no záleží o kterej "původní" termín jde smile smile

taky bych řek' big_smile

http://magistrat.praha-mesto.cz/default … 1939114072

50

(166 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Domnívám se, že ty domy mají naštěstí vchod z obou stran, tedy i zezadu, kde bláto není. To nic nemění na tom, že by bylo pěkné uvést D1-D? do pořádku dříve ... aspoň chodníky, uprostřed by mohlo zůstat ZS