1

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Dle ÚMČ Praha 7 bude od konce července do konce srpna uzavřen Libeňský most. Podrobné informace zatím neexistují - tj. neví se, zda bude uzavírka platit pouze pro tramvaje, pro IAD nebo komplet, ani co se zde bude provádět. Vzhledem k délce uzavírky (1 měsíc) však předpokládám, že se bude jednat maximálně o výměnu tramvajového tělesa - což mi na druhou stranu připadá jako vyhazování peněz, když měl být most někdy příští rok zbourán a postaven nový.

2

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

co jsem někde zaslech...
mělo by se jednat jen o odvrácení katastrofy a uvedení jen do "havarijního" stavu
smile:)

3

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

To je pěkný slovní obrat uvedení do havarijního stavu ve smyslu zlepšení :-)

Thumbs up Thumbs down

4 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (23.07. 2009 15.57)

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Praha 23. července (ČTK) - Hlavní město zřejmě plánuje rekonstrukci Libeňského mostu, při které by měl být most rozšířen z 21 na 26 metrů. To je jen o 70 centimetrů méně než šířka Nuselského mostu. Vyplývá to z podkladů ke stavebnímu řízení, které město zveřejnilo na úřední desce. To se ale nelíbí sdružení Auto*Mat, které usiluje o zklidňování dopravy v Praze. Podle něj navazující ulice nemají kapacitu na to, aby pojaly více aut. Podle radního Radovana Šteinera ale město dosud nerozhodlo, jakým způsobem bude most rekonstruován.
O opravě mostu, který v roce 2002 poškodila povodeň, se mluví už několik let. Na rekonstrukci Libeňského mostu byly už před časem vypracovány tři studie. První počítala s jednoduchou rekonstrukcí, druhá s opravou včetně mostní konstrukce, třetí navrhovala v podstatě stržení mostu a postavení nového rozšířeného, jehož součástí by byla i cyklostezka. Základní varianta rekonstrukce by stála asi půl miliardy korun. O tom, kterou variantu město zvolí, dosud nebylo podle Šteinera rozhodnuto.
To tvrdí i mluvčí Technické správy komunikací hlavního města Prahy (TSK) Šárka Divišová. Podle ní město na to ani dosud nevyčlenilo žádné finance. Letošní rozpočet města totiž s rekonstrukcí nepočítá, TSK ale požádala magistrát o dodatečnou dotaci, aby práce na Libeňském mostě mohly začít ještě letos.
Sdružení Auto*Mat se domnívá, že z podkladů ke stavebnímu řízení je jasné, že se má most "proměnit v dálnici". Místo jednoho jízdního pruhu totiž údajně mají být v každém směru dva. Sdružení vadí také to, že se v projektu nemluví o místech pro cyklisty, naopak se navrhuje zúžení chodníků. Upozorňuje na to, že na pruhy pro cyklisty se zapomnělo také při rekonstrukci Štefánikova mostu, který byl otevřen v roce 2007.
"Projekt omezuje chodce a zcela ignoruje cyklistickou dopravu. Snad ještě horší je však plánované zdvojnásobení kapacity mostu pro automobily. Jak ukazuje severojižní magistrála, čtyři jízdní pruhy umožňují provoz až 100.000 aut denně. Kam by se ale tolik aut vešlo v ulicích Libně a Holešovic?," poznamenal mluvčí iniciativy Michal Křivohlávek. Sdružení proto dnes vyzvalo Šteinera, aby záměr vysvětlil a zasadil se o jeho změnu.

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

ten Automat mě vždy strašně nase*e ....obdivuju každého, kdo je s nimi schopen vůbec jednat

Thumbs up Thumbs down

6

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Aoutomaťáci jsou zjevně alternativně inteligentní humanitní zdělanci - když na jednom konci je jeden pruh (v Holešovicích) a na druhém konci je jeden pruh (v Libni pokračování mostu zcela zku-vili, takže je tam jenom sjezd do Švábek), tak na mostě, kde budou pruhy dva se najednou objeví sto tísíc aut. Ať jdo do ... kamkoliv pryč.

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Uniká mi smysl porovnávání šířky s Nuselským mostem, kde narozdíl od Libeňského mostu nejezdí tramvaje.

8

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Holešovice chtějí protáhnout bubenské nábřeží do Jankovcovy ulice a na druhé straně mostu bude na sjezdu do Švábek Pobřežní x-tá etapa jako spojka na MO.

Thumbs up Thumbs down

9

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

4021 PrT napsal:

A vypadá to teda že od 14.8. (20h) do 24.8. (0.30h) bude uzavřen Libeňák. Bude to převlíkání 1 a 14 na Dělnický. Jinak linky 3, 15 a 54 odkloněny přes Karlín a zavedena 31 (sólo vozy) Palmovka - Spojovací.

s Libeňákem si asi ještě užijem legraci smile

10

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Libeňský most se zřejmě rozšíří http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=171 … ;c=1229475
24. července 2009 0:00
Praha - Hlavní město zřejmě plánuje rekonstrukci Libeňského mostu, při které by měl být most rozšířen z 21 na 26 metrů. To je jen o 70 centimetrů méně než šířka Nuselského mostu. Vyplývá...

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

11

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Libeňský most se má proměnit v dálnici
Praha - Při přestavbě se dvakrát rozšíří, aby po něm mohlo jezdit více aut. Na cyklisty se nemyslí

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/l … 90723.html

12

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Rozšířit Libeňský most za 9 dní? Jako slušný... Já spíš sázím na uvedení do havarijního stavu, jak uvedl Kasme. Snad zanechají IAD - jezdím tam často a nerad bych jezdil před Hlávkův most. (Asi by se v nouzi dalo přes Most Barikádníků).

13

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

výluka tram od 14.8.2009 http://www.ropid.cz/mimoradnosti/Libens … 7x769.html
Důvod: oprava spodní stavby inundačního mostu a oprava tramvajové tratě na Libeňském mostě

Libeňský most (1, 3, 12, 14, 15, 25, 31, 54)
od 1.7.2009 do 23.8.2009, změna od 14.8.2009

od 14.8.2009 (20:00):
1:

    * změna trasy (zkrácení): PETŘINY - ... - Pražská tržnice - Tusarova (Z) - DĚLNICKÁ
    * všechny spoje pokračují ze zastávky Dělnická jako linka 14 do zast. Sídliště Barrandov

3:

    * změna trasy (odklon): LEHOVEC - ... - Palmovka - Invalidovna - Urxova - Křižíkova - Karlínské náměstí - Florenc - Bílá labuť - ... - SÍDLIŠTĚ MODŘANY - LEVSKÉHO (Z)

12:

    * změna trasy (zkrácení): SÍDLIŠTĚ BARRANDOV - ... - Ortenovo náměstí - U Průhonu (Z) - DĚLNICKÁ
    * všechny spoje pokračují ze zastávky Dělnická jako linka 25 do zast. Špejchar

14:

    * změna trasy (odklon): SÍDLIŠTĚ BARRANDOV - ... - Výstaviště - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí - U Průhonu (Z) - DĚLNICKÁ
    * všechny spoje pokračují ze zastávky Dělnická jako linka 1 do zast. Petřiny

15:

    * změna trasy (odklon): ŠPEJCHAR - ... - U Průhonu (Z) - Dělnická - Tusarova (Z) -  Pražská tržnice - Vltavská - Vltavská - Těšnov - Florenc - Karlínské náměstí - Křižíkova - Urxova - Invalidovna - Palmovka - ... - NÁDRAŽÍ VYSOČANY - VYSOČANSKÁ (Z)

25:

    * změna trasy (zkrácení): ŠPEJCHAR - Sparta - ... - Pražská tržnice - Tusarova (Z) - DĚLNICKÁ
    * všechny spoje pokračují ze zastávky Dělnická jako linka 12 do zast. Sídliště Barrandov

31:

    * trasa (polookružně): SPOJOVACÍ - Kněžská luka - Chmelnice - Strážní - Vápenka - Ohrada - Krejcárek - Palmovka (v ul. Sokolovská) - Palmovka (v ul. Na Žertvách) - Palmovka (v ul. Zenklova) - Krejcárek - Ohrada - Vápenka - Strážní - Chmelnice - Kněžská luka - SPOJOVACÍ
    * náhradní doprava za část trasy linky 1
    * intervaly: shodné s linkou 1

54

    * změna trasy (odklon): SÍDLIŠTĚ BARRANDOV - ... - U Průhonu (Z) - Dělnická - Tusarova (Z) -  Pražská tržnice - Vltavská - Vltavská - Těšnov - Florenc - Karlínské náměstí - Křižíkova - Urxova - Invalidovna - Palmovka - ... - LEHOVEC
    * ruší se obousměrně přestupy na Palmovce na linky č. 503, 513 a 603 a na Lehovci na linku č. 512

14

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Jonášek K-r napsal:

TV Prima přinesla poměrně dlouhou reportáž o tom, že opravy začnou v září, protože nejen tramvajová trať, ale hlavně samotný most je v katastrofickém stavu, i když se to Šteinerovi nelíbí. Ekologové však řvou, neboť most se má rozšířit a natáhnout do Libně a Holešovic další auta. Sám nechápu, proč nový Trojský most má být i pro auta, kam tam pojedou od Blanky? Zase pod most v Partyzánské a pak Strojnickou a Veletržní na Letnou? Nebo to snad bude propojení přes Argentinskou, Dělnickou a Libeňák na Rohanské nábřeží?
Pokud by však Libeňák byl od září zavřený, tak flikování v srpnu jsou vyhozené peníze!

15

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

kasme napsal:
Jonášek K-r napsal:

... Sám nechápu, proč nový Trojský most má být i pro auta, kam tam pojedou od Blanky? Zase pod most v Partyzánské a pak Strojnickou a Veletržní na Letnou? Nebo to snad bude propojení přes Argentinskou, Dělnickou a Libeňák na Rohanské nábřeží?...

Tak to zase někdo píše o něčem o čem si nesehnal žádné info. Trojský most bude totiž jediná cesta, kudy z Troje do centra a naopak! Na most Barikádníků z Troje nebude kudy najet a v opačném směru platí to samé. :-(

Thumbs up Thumbs down

16

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Libeňský most uzavřou

Za 14 dní obsadí most dělníci, šest tramvajových linek ho bude muset objíždět - Libeň - Už není co si nalhávat. Stav Libeňského mostu je absolutně katastrofální. Pražané to zatím pocítili...
Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=178 … ;c=1234043

17

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

dnes v pořadu Z metromole byla reportáž o opravě Libeňského mostu. Ukazivali i varianty, jak by měl most po opravě vypadat. Mě osobně se líbí ta variaanta,která počítá s rozšíření na 2+2 pruhy pro auta

18

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

http://www.ct24.cz/vysilani/10116288835-z-metropole/ čas 12:07

Thumbs up Thumbs down

19

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Díky za link. Jen upřesním, že se jedná o 12m07s od začátku videa, nikoliv čas, který běží na hodinách (12h07m) ve videu (a podle kterého jsem to zkoušel hledat já a který tam vůbec není.)

20

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Libeňský most obsadí dělníci, tramvaje budou mít zákaz vjezdu
http://zpravy.idnes.cz/libensky-most-ob … _praha_itu

21 Naposledy upravil: vondr (05.08. 2009 09.36)

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Uzavření Libeňského mostu
http://www.praha7.cz/10016_Uzavreni-Libenskeho-mostu
V pátek 14. 8. 2009 ve 20h dojde k uzavření Libeňského mostu. Automobilová doprava zde bude omezena do neděle 16. 8. 2009, tramvaje přes most nepojedou až do neděle 23. 8. 2009.
Důvodem výluky jsou nezbytné opravy Libeňského mostu. Budou zde instalovány betonové podpěry mostních pilířů, na několika místech rovněž dojde k výměně kolejí.
Během rekonstrukce bude odkloněno šest tramvajových linek. Zároveň bude zavedena náhradní linka  č. 31, která částečně nahradí spojení na trase linky č. 1. Hlavní spojení mezi Palmovkou a Holešovicemi bude představovat linka č. 15, jež bude posílena zavedením spřažených souprav.

Přehled odklonu tramvajových linek platný po dobu uzavírky:
Linka 1
Petřiny - Vozovna Střešovice - Pražský hrad - Malostranská - Strossmayerovo náměstí - Vltavská - Dělnická (a dále jako linka 14)

Linka 3
Lehovec - Nádraží Libeň - Palmovka - Invalidovna - Florenc - Masarykovo nádraží - Václavské náměstí - Karlovo náměstí - Palackého náměstí - Nádraží Braník - Sídliště Modřany

Linka 12
Sídliště Barrandov - Anděl - Malostranská - Strossmayerovo náměstí - Výstaviště - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí - Dělnická (a dále jako linka 25 - stávající výlukový stav)

Linka 14
Sídliště Barrandov - Anděl - Karlovo náměstí - Václavské náměstí - Náměstí Republiky - Strossmayerovo náměstí - Výstaviště - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí - Dělnická (a dále jako linka 1)

Linka 15
Nádraží Vysočany/Vysočanská - Palmovka - Invalidovna - Florenc - Těšnov - Vltavská - Dělnická - Ortenovo náměstí - Nádraží Holešovice - Výstaviště - Strossmayerovo náměstí - Špejchar

Linka 25
Špejchar - Strossmayerovo náměstí - Vltavská - Dělnická (a dále jako linka 12 - stávající výlukový stav)

Linka 31 (zvláštní linka)
Spojovací - Ohrada - Krejcárek - Palmovka

Linka 54
Lehovec - Nádraží Vysočany - Palmovka - Invalidovna - Florenc - Těšnov - Vltavská - Dělnická - Ortenovo náměstí - Nádraží Holešovice - Výstaviště - Strossmayerovo náměstí - …. - Sídliště Barrandov

22

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Prochaine napsal:

Díky za link. Jen upřesním, že se jedná o 12m07s od začátku videa, nikoliv čas, který běží na hodinách (12h07m) ve videu (a podle kterého jsem to zkoušel hledat já a který tam vůbec není.)

:-)

Thumbs up Thumbs down

23

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Slepý konec Libeňského mostu (u Palmovky) má zákaz vjezdu a jsou zde složené BKV.

24

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

Libeňský most: Zákaz vjezdu na deset dní
Praha 8 - Nejdelší most v metropoli nutně potřebuje opravu, proto se na deset dní uzavře pro veškerou dopravu. Od pátku 14. srpna.
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/l … 90810.html

25

Re: Libeňský most & IAD vs. MHD :)

To je samozřejmě lež:

Od pátku neprojede přes most nikdo. Pro auta bude vjezd zakázán pouze o víkendu, tramvaje se vrátí až 23. srpna.