51

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Místo parkovacího lístku jízdenka na MHD, plánuje pražský náměstek Dolínek
    19. října 2016  11:37

    „Chceme stavět parkoviště a parkovací domy především pro Pražany,“ říká náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek v rozhovoru pro deník Metro. Zároveň plánuje, že by řidiče učil odstavovat auta mimo centrum i pomocí celodenního lístku na MHD zdarma. Ten by lidé dostali za zaplacené parkovné.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/o-parkovani-v-pra … metro_lupo

52

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

VIDEO: Parkoviště P+R se rychle plní, řidiči pak dají auto k obchodům
1. listopadu 2016  20:05

Kapacita záchytných parkovišť P+R na příjezdech do Prahy není nafukovací, a tak se mimopražští řidiči často uchylují k alternativnímu řešení a parkují v obchodních centrech. O rychlosti, kterou se naplní jedno záchytné parkoviště na Černém Mostě, se můžete přesvědčit v časosběrném videu iDNES.cz.


http://praha.idnes.cz/zachytna-parkovis … zpravy_rsr

53

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Praha řeší problém s parkováním pro mimopražské

Hlavní město má způsob, jak umožnit parkování zejména obyvatel Středočeského kraje, kteří každý den dojíždějí do Prahy za prací. Na okrajích metropole bylo vytipováno celkem 62 míst, na kterých by mohla v krátké době vzniknout záchytná parkoviště, odkud by Středočeši již dále pokračovali městskou hromadnou dopravou.

    8. listopad 2016

Se zavedením parkovacích zón v některých městských částech obyvatelé Středočeského kraje začali své vozy nechávat v místech, kde modré zóny ještě nejsou. Tím jednak omezují přístup k parkování rezidentům, často však také sami místo k odstavení svých aut hledají jen velmi těžko.

„Zadal jsem příslušným organizacím úkol, aby v co nejkratší době vytipovaly vhodné lokality, kde by mohla vzniknout P+R parkoviště, oslovili jsme i majitele pozemků. Již máme seznam potenciálních lokalit, který se bude průběžně aktualizovat. Byla zahájena jednání s majiteli pozemků, cílem je, aby se začalo stavět co nejrychleji. Do budoucna je třeba tato parkoviště co nejvíce provázat s MHD. Chci ale zdůraznit, že za ještě zásadnější prioritu než P+R považuji zvýšení parkovacích kapacit pro Pražany, a to hlavně na velkých sídlištích," řekl náměstek primátorky pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Vytipovaná místa pro P+R parkoviště jsou v celkem 26 městských částech. Například v Praze 6 je takových míst deset, v Praze 16 pět a v Praze 5 jsou to čtyři potenciální místa. Jejich kapacita se počítá od několika desítek automobilů až po zhruba tisícovku vozů na Dlouhé míli v Praze 6 nebo na Opatově v Praze 11. První záchytná parkoviště by měla začít fungovat již v řádu měsíců.

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magi … m_pro.html

54

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Praha oživí plán na obří parkovací domy. Primátorka slibuje tři místa, kde vyrostou
Lucie Stuchlíková
středa 11:24

Před dvěma lety se Adriana Krnáčová díky heslu „prostě to zařídím" dostala do křesla pražské primátorky. Zeptali jsme se jí, co tedy do příštích voleb pro Pražany zařídí - její sliby vám postupně představujeme na Seznamu.

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/pra … ostou-3918


markus napsal:

S tím velkokapacitním P+R v Radotíně to nebude tak horké ...

"Záměr, o kterém hovoří paní primátorka Adriana Krnáčová, s naší městskou částí nikdo nekonzultoval a sami jsme tímto sdělením překvapeni."

http://www.praha16.eu/Vyjadreni-k-obrim … visti.html

55

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Nová záchytná parkoviště v Praze jsou v nedohlednu, blokují je lidé a úřady
    12. března 2017  9:39

    Z šedesát slibovaných parkovišť nestojí zatím ani jedno. První mělo vzniknout už v lednu na Praze 6. Ačkoli na jeho místě už parkoviště stojí, lidé z okolních bytů s jeho provozem nesouhlasí. Podobně je to i v dalších městských částech.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/zachytna-parkovis … zpravy_rsr

56

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

No jo mame demokracii holt....co k tomu dodat...

Petr od Pankráce

57

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Praha otevřela tři záchytná parkoviště, řidičům nabídnou 530 míst
    12. října 2017  18:44

    Praha dnes otevřela tři parkoviště P+R s kapacitou 530 míst, udělala je z původních ploch pro odtažená vozidla a fungují zatím v testovacím režimu. Jsou na Kotlářce v Praze 5, Písnici v Praze 4 a na Švehlově v Praze 10.

    Zdroj: https://praha.idnes.cz/praha-praha-5-pr … pravy_turc

58

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Hlavní město vybuduje na Černém Mostě parkovací dům v severní části nákupní zóny. Pražští zastupitelé ve čtvrtek souhlasili s odkupem pozemku od státu zhruba za 3,3 milionu korun a se změnou kupní smlouvy s pražským dopravním podnikem, od kterého Praha koupí pozemky za 70,6 milionu korun.

https://byznys.lidovky.cz/praha-na-cern … oprava_ele

59 Naposledy upravil: Jirka (04.05. 2021 12.18)

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Na Černém Mostě se dokončila hrubá stavba parkovacího domu.

Fotografie parkovacího domu najdete na: https://jirkadalnice.rajce.idnes.cz/Pra … _5.4.2021/

Thumbs up Thumbs down

60

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Stav výstavby parkovacího domu na Černém Mostě od 1.6.- 8.6.2021

https://jirkadalnice.rajce.idnes.cz/Pra … _8.6.2021/

Thumbs up Thumbs down