1

Téma: Husitská

Husitská ulice projde rozsáhlou rekonstrukcí

2

Re: Husitská

Husitská ulice projde rozsáhlou rekonstrukcí

12.02.2018
Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a. s., zahájí v pondělí 12. března 2018 rozsáhlou rekonstrukci Husitské ulice v rozsahu mezi křižovatkou s ul. Trocnovská a Tachovským náměstím na území MČ Praha 3.

Z hlediska dopravního významu se jedná o část páteřní městské radiály, která propojuje centrální část města s východním sektorem města a dál s přesahem do Středočeského kraje. Tato ulici je důležitá i z hlediska umístění v husté městské zástavbě, a proto se na projednávání podílel Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy. Návrh stavebních úprav v rámci projektové dokumentace vznikl na základě architektonické studie „Rekonstrukce ulice Husitská a Koněvova…“, kterou si nechala zpracovat v roce 2016 Městská část Praha 3.

V rámci kompletní rekonstrukce bude upraveno stávající uspořádání ulice. Poloha chodníkových obrubníků se posune, aby mohl vzniknou parkovací záliv a na chodníky bude položena nová kamenná mozaika.
Konstrukce opravované vozovky je navržena pro velké dopravní zatížení s asfaltovým krytem se zvýšenou tuhostí.

Nově jsou navrženy parkovací zálivy s malou žulovou dlažbou se shodnou výškovou úrovní s vozovkou a parkovací pruhy pro zachování možnosti parkování rezidentů, abonentů a pro návštěvnické stání.
Přechody pro chodce budou bezpečnější s dělícím ostrůvkem a novým přisvětlením.
Upraveny budou zálivy zastávek autobusů s velkou žulovou dlažbou.

Součástí stavby je i úprava stávajících křižovatek a kompletního odvodnění komunikace. Také bude instalováno nové veřejné osvětlení a přisvětlení přechodů.

Při realizaci stavby vždy dojde k úplné uzávěře etapy a bude umožněn pouze bezpečný provoz chodců a zajištěné vstupy do objektů. Zásobování obchodů bude umožněno ze zásobovacích míst před prostorem staveniště a mimořádně po dohodě se stavbou.

Doba realizace je stanovena maximálně na 9 měsíců (dle smlouvy se jedná o 270 dní). Zahájení uzavírek začne 12. 3. 2018 a ukončení je plánováno na konec listopadu 2018.

Dopravní omezení:   
rozdělení stavby na 3 etapy

1. etapa: Trocnovská (mimo křižovatku) – Orebitská (vč. křižovatky) – předpokládaná doba realizace je  cca. 2 měsíce.
2. etapa:  Orebitská (za křižovatkou) – Jeronýmova (vč. křižovatky) – předpokládaná doba realizace je cca. 2 měsíce.
3. etapa: Jeronýmova – za křižovatku s ul. Prokopova (polovina úseku Prokopova – Chlumova) a do této etapy je přiřazena uzavírka křižovatky Trocnovská x Husitská - předpoklad realizace cca 4 měsíce.

Autobus bude veden po náhradní trase. Pro 1. a 2. etapu je určena trasa Seifertova – Prokopova a pro 3. etapu se v současné době trasa doprojednává.

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … 69e9f9d9f9

3

Re: Husitská

Husitská - Souvislá údržba komunikace

http://urdeska.praha.eu/files/Husitsk%C … bxsh-H1A==

4

Re: Husitská

MHD v Praze se zpožďovala i ve středu. Krnáčová to musí řešit, řekl Babiš

14. března 2018  11:35

Kvůli uzavřené Husitské ulici se zpožďovala MHD na Žižkově i dnes ráno. Spoje ve směru do centra nabíraly v dopravní špičce až půlhodinová zpoždění. Podle premiéra v demisi Andreje Babiše by měla pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) dopravní situaci v Praze osobně řešit.

https://praha.idnes.cz/adriana-krnacova … zpravy_nuc

5

Re: Husitská

http://kasme.rajce.idnes.cz/180318/

6

Re: Husitská

Ta tak neco vyresi... big_smile

Petr od Pankráce

7

Re: Husitská

http://kasme.rajce.idnes.cz/180427/

8

Re: Husitská

http://kasme.rajce.idnes.cz/180508/

s hostivařským bonusem

9

Re: Husitská

Část opravované ulice Husitská je otevřena, hotovo bude v listopadu

4. června 2018  15:38

Technická správa komunikací zprovoznila část ulice Husitská na Žižkově, jejíž uzavření v březnu způsobilo v celém okolí dopravní kolaps. Silnice je nyní otevřená v úseku Orebitská a Trocnovská směrem do centra.

https://praha.idnes.cz/oprava-husitska- … zpravy_rsr

10

Re: Husitská

http://kasme.rajce.idnes.cz/husitska-180627/

11

Re: Husitská

někde uprostřed... wink

https://kasme.rajce.idnes.cz/180719/

12

Re: Husitská

Pokládka asfaltu 3. etapy na spadnutí

příští víkend pokládka obrusu v celé délce...

https://kasme.rajce.idnes.cz/husitska-180916/

13

Re: Husitská

Pokládka povrchu v Husitské
21.09.2018

V pátek 21. září a v sobotu 22. září provedeme pokládku povrchu v Husitské ulici, a to od křižovatky s Trocnovskou ulicí až po Tachovské náměstí. „Práce jsme naplánovali tak, abychom obyvatele i řidiče omezili na co nejkratší dobu. Povrch v délce v délce 800 metrů, což je pro představu plocha 16 fotbalových hřišť, máme naplánováno položit do sobotního večera, tedy během 36 hodin,“ popisuje Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK .a.s.

V souvislosti s tím došlo k úpravě dopravního režimu v okolí Kostnického náměstí. Ulice Orebitská je po dobu pokládky povrchu obousměrná. Na místě vznikají kolony. „Prosíme řidiče, aby dodržovali dopravní značení. Žižkovské ulice jsou úzké a například průjezd Orebitskou ulicí je zajištěn střídavou jízdou z obou směrů. Pakliže řidiči nedodrží dopravní značení a nevyjdou si vstříc, zablokují tak dopravu i pro ostatní, což se pak přenáší do celého okolí a doprava kolabuje,“ doplňuje Barbora Lišková.

Poslední etapa uzavírek je plánována v termínu od 30.9. 2018 (ráno s raním výjezdem autobusů).  K tomuto datu bude komunikace Husitská jednosměrně zprovozněna směrem do centra.Předpoklad 25.11. 2018 zprovoznění obou směrů. Termín zprovoznění obou směrů bude ještě upřesněn z důvodu probíhajících prací dalších investorů a průběhu pokládky dlažeb.

V současné době je již provoz uklidněn. Dopravu pomáhá řídit  Městská policie i Policie ČR.

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … 85bf9c3181