1,251

Re: Z tisku a médií

A dost - o snižování rychlosti v Tunelu
https://www.stream.cz/adost/10017472-ta … a-pokutach
magistrát tvrdí "dle provozu"  pokutovaní "i mimo špičku"....
dají se někde najít data aktuálně nastavených rychlostí a totot třeba slízávat co mninutu a pak analyzovat?

Thumbs up Thumbs down

1,252

Re: Z tisku a médií

Praha má provozovatele garáží pod Letnou, firma za ně zaplatí 7,5 milionu ročně

Praha otevře garáže pod Letenskou plání. Pražští radní by měli příští týden schválit výběr pronajímatele parkoviště. Vítězem se má stát společnost OK Služby Praha. Firma za pronájem zaplatí ročně 7,5 milionu korun bez DPH. Vyplývá to z dokumentu, který radní projednají. Garáže vznikly při výstavbě tunelového komplexu Blanka. Mělo by se do nich vejít více než 800 automobilů.
Otevřeny měly být už několikrát, městu se to ale dosud nepodařilo. Naposledy je Praha plánovala otevřít loni na podzim. V minulosti se také hovořilo o termínu podzim 2015. Původně měly být garáže otevřeny po zprovoznění Blanky, které se opozdilo o několik let.
Cena garáží je zahrnuta v ceně tunelu. Tunel vyšel město na více než 40 miliard korun a zprovozněn byl v září 2015. Garáže mají vlastní technologická zařízení, která jsou nezávislá na zařízení Blanky.

http://byznys.lidovky.cz/praha-ma-provo … oprava_ELE

(a o vzduchotechnice nic)

Thumbs up Thumbs down

1,253

Re: Z tisku a médií

Projeli jsme se obřími garážemi pod Letnou. V září je otevřou

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/pro … vrou-34777

1,254

Re: Z tisku a médií

neuvěřitelné smile

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA
Pozvánka
MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Oddělení komunikace
Vážení,
jménem náměstka primátorky hl. m. Prahy
Petra Dolínka
Vás zveme na
zprovoznění podzemních garáží na Letné.
Akce se uskuteční
v pátek 15. září 2017 ve 12.30 hodin
ve vjezdu do garáží na Letné.
(naproti stadionu Sparty).
Na akci konferenci vystoupí:
• náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek,
• zástupce starosty Městské části Praha 7 Ondřej Mirovský.
Praha 13. 9. 2017

1,255

Re: Z tisku a médií

Tak to sem prosvihl...

Petr od Pankráce

1,256

Re: Z tisku a médií

A už je to i venku:
Podzemní parkoviště pod Letnou se otevírá, nabídne stovky stání
15. září 2017  16:05
Vjezd do podzemních garáží na pražské Letné se otevře v sobotu v osm hodin ráno. Pro motoristy je připraveno 800 nových míst, třetina z toho bude přednostně pro obyvatele Prahy 7.
Zdroj: https://praha.idnes.cz/praha-7-letna-pa … pravy_turc

Thumbs up Thumbs down

1,257

Re: Z tisku a médií

Jedněmi proklínaný, druhými oslavovaný. 19. září 2015 přesně před dvěma roky, se otevřel tunelový komplex Blanka. Někomu život zkomplikoval, někomu ho výrazně ulehčil. Celkem ušetřil řidičům 620 let čekání v kolonách, vyplývá statistik, které si Praha nechala vypracovat.

    Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/blanka-rok-dru … oprava_ele

Thumbs up Thumbs down

1,258

Re: Z tisku a médií

Navigace v Blance nefunguje, město ale o signál nestojí
    20. října 2017  18:50

    Řidiči odkázaní na GPS bloudí a zmatkují, když jim navigace v pražských tunelech přestane radit. Řešením mohou být majáky, o které ale magistrát neprojevil zájem. Místo toho město uvažuje o rozšíření signálu pro rozhlasové stanice.

    Zdroj: https://praha.idnes.cz/tunel-blanka-sig … zpravy_rsr

1,259

Re: Z tisku a médií

kasme napsal:

Navigace v Blance nefunguje, město ale o signál nestojí

Něco podobného zde (asi od stejného zdroje jiný redaktor):
https://mobil.idnes.cz/waze-beacons-maj … vigace_pka
píší tu náklady 300majáků á 600Kč, tj 180kKč na HW a k tomu instalace a projekt tohoto odhadují jen na několik mega.
No nevim...

Thumbs up Thumbs down

1,260

Re: Z tisku a médií

Stovky míst v nových garážích na Letné si řidiči rozebrali za dva měsíce

16. listopadu 2017  17:53

Garáže u tunelového komplexu Blanka na Letné se otevřely teprve v polovině letošního září. Nyní, po dvou měsících, je celé druhé patro s kapacitou 315 míst, které magistrát vyhradil rezidentům z Prahy 7, beznadějně plné. Další garáže, u Prašného mostu, zatím zejí prázdnotou.

https://praha.idnes.cz/parkoviste-letna … zpravy_nuc

1,261

Re: Z tisku a médií

Výzdoba komínu Blanky spolkne miliony, projekt se musí uskromnit

27. ledna 2018  9:23

Výdech z tunelového komplexu Blanka spolu s parčíkem na Letné dostanou už letos novou podobu navrženou výtvarníkem. Úpravy ale budou skromnější, než umělec zamýšlel, aby srazil celkovou cenu díla.

https://praha.idnes.cz/blanka-vydech-di … zpravy_rsr

1,262

Re: Z tisku a médií

Garáže na Prašném mostě stále zejí prázdnotou: Kolaudace není hotová po třech letech

Stovky míst pro rezidenty a také dojíždějící řidiče do Prahy na Prašném mostě jsou stále prázdné. Po mnoha slibech magistrát nestihl ani do konce ledna zajistit kolaudaci garáže vybudované společně s Blankou. Teprve tento týden se dostane na příslušný odbor žádost. Informace nemá ani radnice Prahy 6. Kdy tu lidé zaparkují, je tak stále otázkou.

http://www.blesk.cz/clanek/regiony-prah … etech.html

1,263 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (10.04. 2018 20.10)

Re: Z tisku a médií

V tunelu Blanka selhal bezpečnostní systém, musel být uzavřen

V pražském tunelu Blanka v úterý večer vypadl bezpečnostní řídící systém a tunel musel být okolo sedmé hodiny uzavřen. Na hodinu nebylo možné projet ani tunelem Mrázovka či Strahovským tunelem, tam byl provoz obnoven před osmou hodinou večerní. Kdy bude odstraněna závada v tunelu Blanka, zatím není jasné.
„Vypadl celý bezpečnostní a kamerový systém tunelu Blanka, který je automatizován a v důsledku toho muselo dojít po 19. hodině k jeho uzavření. Kvůli silnému podvečernímu provozu musel být následně uzavřen také tunel Mrázovka a Strahovský tunel ve směru na Prahu 6,“ sdělila pro iDNES.cz policejní mluvčí Andrea Zoulová.
Podle policie byla doprava v tunelech Mrázovka a ve Strahovském tunelu před osmou hodinou večer opět obnovena, ale řidiči musí přesto počítat s hustou dopravou. „Tunel Blanka nicméně stále zůstává uzavřen. Na odstranění závady nadále pracuje servisní firma,“ uvedla Zoulová.
O uzavření tunelu Blanka informoval také magistrát prostřednictvím svého bezpečnostního portálu a svého twitterového účtu. Komplex Blanka se skládá z Bubenečského, Dejvického a Brusnického tunelu. Na něj navazují Strahovský tunel a tunel Mrázovka. Tyto tunely protínají velkou část města od Troji po Smíchov.

https://zpravy.idnes.cz/uzavreni-tunelu … domaci_dtt

Thumbs up Thumbs down

1,264

Re: Z tisku a médií

Tunel Blanka zůstává kvůli poruše uzavřený. Budou kolony, varuje Praha

Pražský tunel Blanka zůstává kvůli poruše bezpečnostních systémů nadále uzavřen. Poruchu se od úterního večera zatím nepodařilo odstranit. Uzavírka tunelu zasáhne i ranní špičku v hlavním městě, očekávají se kolony. Zatím není jasné, kdy bude tunel, který spojuje velkou část města od Troji po Smíchov, opět průjezdný.

https://zpravy.idnes.cz/blanka-zavada-u … _domaci_jj

1,265 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (29.04. 2018 12.04)

Re: Z tisku a médií

Garáže pod Prašným mostem získaly kolaudaci. Otevřít se mají v květnu

Podzemní garáže Prašný most byly ve čtvrtek zkolaudovány. Zahájení provozu pro veřejnost se předpokládá v květnu po uzavření nájemní smlouvy mezi hlavním městem a městskou částí Praha 6. Ta bude garáže provozovat prostřednictvím své správcovské firmy SNEO.
Celková kapacita třípodlažních podzemních garáží je 370 osobních automobilů a 26 motocyklů. Garáže vznikly jako alternativní využití stavební jámy pro hloubenou část Brusnického tunelu. Jejich součástí jsou související technologie v podobě vzduchotechniky, moderního odbavovacího zařízení a řídicího systému, které jsou nezávislé na technologii tunelového komplexu Blanka.
Pro rezidenty Prahy 6 je určeno třetí podzemní podlaží s největší kapacitou, a to 144 stání pro osobní automobily a 11 pro motocykly. Cenu rezidentních stání stanovilo hlavní město na 800 korun za měsíc.
Druhé podzemní podlaží je určeno pro krátkodobé parkování 129 osobních automobilů a 9 motocyklů. Do tohoto podlaží je vzhledem ke svažitosti terénu nad garážemi možný bezbariérový přístup z atria podchodu pod komunikací Milady Horákové. Proto bylo druhé podlaží vybráno pro krátkodobé parkování návštěvníků včetně možnosti parkování invalidů, pro něž je vyhrazeno 8 parkovacích stání v blízkosti východu na terén.
První podzemní podlaží s kapacitou 97 stání pro automobily a 6 pro motocykly je určeno pro dlouhodobé parkování pro nerezidenty Prahy 6.
V každém podlaží budou dvě dobíjecí stanice pro elektromobily, jejich instalace je připravena.

https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/ … 80429.html

Thumbs up Thumbs down

1,266

Re: Z tisku a médií

Tak nějak to sem patří:
Policie: Speychal a spol. fakturami k Blance podvedli stát o 230 milionů
30. dubna 2018  0:01
Strojírenská firma ČKD Praha DIZ při stavbě pražského tunelu Blanka podle vyšetřovatelů účtovala fiktivní faktury v hodnotě přes 230 milionů. MF DNES to zjistila z dokumentů k případu. Podvody podle detektivů Národní centrály proti organizovanému zločinu řídil tehdejší šéf společnosti Petr Speychal.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/speychal-podvod … omaci_vitm

Thumbs up Thumbs down

1,267

Re: Z tisku a médií

Jistě jste to zaregistrovali, ale i tak to sem patří:
Na Blanku naváže tunel Vlasta, schválili radní
Povrchová varianta pokračování Městského okruhu nejspíš definitivně padá pod stůl. Pražští radní za ANO a ČSSD navzdory svým kolegům z Trojkoalice (Zelení, KDU-ČSL a STAN) včera schválili, že na Blanku má v úseku mezi Pelc-Tyrolkou a Štěrboholy navázat další tunelový komplex zvaný Vlasta. Stavět by se prý mohl začít v roce 2024.
Zdroj: https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/ … 80516.html

Thumbs up Thumbs down

1,268

Re: Z tisku a médií

Garáže u Prašného mostu se otevírají, rezidenti se na parkoviště nehrnou

26. června 2018  18:34

Řidiči mohou od začátku července využít dlouho zavřené podzemní stání u Prašného mostu. Část parkoviště bude pro krátkodobé stání a část pro rezidenty z blízkého okolí. O místo se ale k překvapení radnice přihlásilo jen pár desítek místních.

https://praha.idnes.cz/parkovani-garaze … zpravy_rsr

1,269

Re: Z tisku a médií

Výzdoba dvou komínů Blanky se uskrovní, jeden nebude ozdobený vůbec
https://praha.idnes.cz/vydech-komin-tun … zpravy_rsr
Betonový výdech z Blanky v Praze 7 se dočká slibované proměny na umělecké dílo. Práce začnou v říjnu a vyjdou na 36 milionů korun. Součástí přeměny bude i úprava dnes zarostlého okolí, kde vznikne nový park. Druhý výdech ve Střešovicích bude nakonec bez uměleckých doplňků.

Thumbs up Thumbs down

1,270

Re: Z tisku a médií

výročí 4 roky od zprovoznění...

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … 4c824ee72c

1,271

Re: Z tisku a médií

Zkolaudováno!
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/blank … zpravy_zuf

Thumbs up Thumbs down

1,272

Re: Z tisku a médií

i novinky
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/tu … i-40299839

Thumbs up Thumbs down

1,273

Re: Z tisku a médií

Špatně dýchající dětičky. Spolek z Holešoviček podal žalobu kvůli tunelu Blanka

Spolek Holešovičky pro lidi podal žalobu na kolaudaci tunelového komplexu Blanka v Praze. Místní obyvatelům vadí, že ke kolaudaci došlo, ačkoliv magistrát nesplnil podmínky stavebního řízení. Podle spolku totiž součástí projektové dokumentace byly podmínky na dokončení městského okruhu a hlavně na snížení emisí a hluku v ulici V Holešovičkách.
Jenže to se podle spolku občanů, kteří žijí kolem frekventované ulice ústící z tunelu Blanka směrem ven z metropole. Denně tudy projedou desítky tisíc aut. Holešovičky pro lidi uvedli na oficiální facebookové stránce, že žaloba byla nejkrajnějším řešením: „Původně jsme neměli v úmyslu po ní sáhnout.“
Jenže k tomuto rozhodnutí spolek dotlačily údajně zmanipulovaná studie o kvalitě ovzduší, snížení prioritizace řešení hluku z dopravy V Holešovičkách i už zmiňované nedodržení podmínek stavebního povolení tunelu Blanka. „Našim cílem není zavřít Blanku. Chceme jen, aby zákony a povinnosti neplatily jen pro náš občany, ale také pro ty, co naše město spravují,“ uvedli zástupci spolku na sociální síti a dodali, že jim je moc líto, že museli udělat tento krok za vlády koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil (TOP 09, STAN, KDU-ČSL), která se podle nich problémům Holešoviček věnuje historicky nejvíc a nejpoctivěji.
Žaloba byla podána už v prosinci loňského roku a spolek tvrdí, že patrně se k ní nepřipojily městské části či další zájmové skupiny, byť některé z nich (třeba Praha 6) magistrátní krok ohledně kolaudace kritizovaly.
A co tedy obyvatelům vadí konkrétně? „U mladších dětí se projevují časté infekty horních cest dýchacích, nejmladší dítě je v péči plicní ambulance s trvalou léčbou. Rodiče si musí brát každý rok volno, aby s dětmi mohli odjet na léčebný pobyt do lázní, v průměrné délce šesti týdnů,“ píše se v žalobě podle webu ČT24.

U této dopravní stoky není k žití

„I když se současná koalice zavázala tento problém řešit, tak kolaudací Blanky a již několikátým odložením studie o zahloubení naší ulice, spíš dokládají, že to pro ně priorita není. Přemýšlíme, co dál, u této dopravní stoky není k žití,“ cituje Česká televize jednoho z místních. Předseda spolku Holešovičky pro lidi Michal Trník pak řekl, že se členové bojí, že při jejich „nečinnosti by šlo o vznik nebezpečného precedentu do dalších dopravních staveb“.
Pražský radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) se brání, že žaloba směřuje na magistrátní odbor pozemních komunikací a drah, který rozhodnutí o kolaudaci v říjnu 2019 vydal. Do té doby stavba otevřená v roce 2015 fungovala ve zkušebním provozu. Podle advokátky Petry Humlíčkové však směřuje na magistrát jako celek.
„Jsem si samozřejmě vědom negativních dopadů automobilové dopravy v ulici V Holešovičkách. V nejbližších týdnech bude odevzdána prověřovací studie, která ukáže nejlepší možné řešení. Pro léta 2020 až 2022 počítáme s investicí 55 milionů korun do neutěšené stávající situace. Počítáme zde i s doprovodnými protihlukovými opatřeními,“ doplnil radní Scheinherr pro ČT24.

https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/ … praha.html

Thumbs up Thumbs down

1,274 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (13.05. 2020 19.17)

Re: Z tisku a médií

Na Letenské pláni se propadla země, Praha zjišťuje, co se stalo

Praha - V Praze na Letenské pláni se dnes odpoledne propadla země. Otvor má rozměry zhruba čtyři krát dva metry, hluboký je půl metru. Nachází se mimo komunikaci. Místo hlídá policie, řekla ČTK její mluvčí Lucie Drábková. Magistrát zjišťuje, co se stalo, informaci předal dispečinku tunelového komplexu Blanka, uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.
Policie informaci o propadu dostala kolem 13:45. Země se propadla na volné ploše naproti stadionu fotbalové Sparty. "Střežíme místo," řekla Drábková.
Magistrát nechal propad odpoledne prohlédnout. "Zítra (ve čtvrtek) dojde k odkrytí nesourodého materiálu, kontrole podkladových vrstev a k novému zhutnění a zasypání kaverny," uvedl Hofman. Prověření podle něj čeká hlavně okolí blízké kanalizační šachty. Případný další postup město zvolí podle výsledku průzkumu georadarem.
Magistrát informaci o propadu předal i dispečinku Technické správy komunikací (TSK) a firmě Satra, která se o tunelový komplex Blanka stará, sdělil ČTK v textové zprávě Hofman. Pod Letenskou plání prochází Bubenečský tunel, jsou tam i podzemní garáže.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/na-le … lo/1890615

Thumbs up Thumbs down

1,275

Re: Z tisku a médií

Je to zhruba v těchto místech  - v trávníku za chodníkem. Přesněji jsem to neviděl, tramvaj byla PLNÁ!!!
https://mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalen … MTN0LwOXNi

Jestli tam je kanalizace, tak bych podezříval především ji a pondělní deště, v té proláklině je hezké jezírko, jakoby tam bylo
naschvál.
A když jsem si otevřel článek, tak všechno zpět smile  To, co jsem viděl, je asi opravdu jezírko.

Thumbs up Thumbs down