51

Re: Stavby v Praze

Hmm takže se rozdají plechovky s barvou a štětce a bude se zuřivě a hlavně ve velkém kreslit po silnicích, super hmm

Thumbs up Thumbs down

52

Re: Stavby v Praze

Zbraslav - hranice Prahy...

http://kasme.rajce.idnes.cz/161002/#DSCN0380.jpg

53

Re: Stavby v Praze

Na Elsnicově náměstí je nově bezpečnější přejezd pro cyklisty
23.01.2017
Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) závěrem roku 2016 instalovala na cyklistickém přejezdu z Elsnicova náměstí na ulici U Českých loděnic výstražná světla. Řidiči jsou tak na přejezd upozorněni bílými světly a pro cyklisty a další uživatele bezmotorové komunikace je zvýrazněn žlutým světlem na začátku přejezdu, které začne blikat, pokud přes něj projíždí automobil.

„Požádali jsme TSK o zvýšení bezpečnosti na tomto přejezdu, protože přes něj projíždí vysoký počet automobilů a zároveň je součástí populární cyklotrasy A26, která vede z Libně, až do Horních Počernic,“ uvedl radní pro dopravu Karel Šašek a dodává; „výhodou instalovaných výstražných světel ve vozovce je, že řidiči ve směru od Voctářovy ulice vidí přejezd z velké dálky nejen přes den, ale zejména v nočních hodinách. Zároveň jsou cyklisté pomocí žlutých světel upozorněni na blížící se vozidlo.“

Zařízení se skládá ze dvou samostatných celků. Prvním z nich je sčítač cyklistů. Tento sčítač na základě vyhodnocení signálů z indukčních smyček zaříznutých ve vozovce detekuje cyklisty, rozpozná směr jejich jízdy a dokáže odfiltrovat jiné necyklistické dopravní prostředky (kočárky, motocykly, vozidla). Tento sčítač slouží primárně ke sběru statistických dat a doplňuje soustavu dalších cyklosčítačů umístěných v metropoli.

Druhým ze zařízení je zvýraznění cyklopřejezdu. To se skládá z 18ks bílých vozovkových světel, která jsou umístěna podél cyklopřejezdu napříč jízdními pruhy pro vozidla a 6 žlutých vozovkových světel umístěných napříč cyklostezkou před vjezdem na cyklopřejezd. Bílá návěstidla pro vozidla svítí trvale a jejich jas je automaticky regulován. Řidiči jsou tak výrazněji upozorněni na přítomnost cyklopřejezdu.  Žlutá světla napříč cyklostezkou před přejezdem jsou ovládána pomocí radarových detektorů, které detekují přijíždějící vozidla po ulici Voctářova z obou stran cyklopřejezdu. V případě detekce vozidla se žlutá návěstidla rozblikají a upozorní tak cyklistu na blížící se vozidlo.

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … 7d9b1f5276