1

Téma: Mimořádné události...

uvidíme co sem všechno přijde

2

Re: Mimořádné události...

16.03.2016 09:02
Zásahy | Hlavní město Praha

V Praze byl uzavřen tunelový komplex Blanka. Dle dostupných informací došlo k požáru v technologickém prostoru tunelu.

http://www.pozary.cz/clanek/132094-v-pr … ostupnych/

3

Re: Mimořádné události...

tak podle zpi a info na http://dic.tsk-praha.cz/ to vypadá, že už se jezdí...

dovolil jsem si nasbírat pár obrázků... http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. … 45#p126345

4

Re: Mimořádné události...

Zvířený prach spustil poplach v Blance a obousměrně ji uzavřel
    16. března 2016  9:55

    Provoz v tunelovém komplexu Blanka ve středu ráno na několik desítek minut zastavil poplach, který spustilo zvíření prachu při betonáži. Před jednotlivými tunely se tvořily kolony.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/poplach-v-blance- … zpravy_nub

    Blanka se uzavřela krátce před devátou hodinou.

    „Víme jen, že vyvstal zatím blíže nespecifikovaný stav řídícího systému, který způsobil automatické obousměrné uzavření tunelového komplexu Blanka,“ popsal pro iDNES.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

    Podle mluvčí hasičů Pavlíny Adamcové za spuštění automatického uzavření může zvíření prachu při betonáži. To aktivovalo elektronický požární systém. U jednotlivých tunelů se proto následně spustily závory.

    Provoz byl obnoven v 9 hodin 40 minut.
    Autor: bun

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/poplach-v-blance- … zpravy_nub

5

Re: Mimořádné události...

Blanku uzavřel planý poplach

Provoz v pražském tunelu Blanka byl ve středu ráno asi na 45 minut přerušen kvůli technické závadě, která pravděpodobně zapříčinila spuštění planého požárního poplachu. Technici zjišťují, co bylo její příčinou.

Dnes 9:32 - Praha
(Aktualizováno: 10:09 )

http://www.novinky.cz/domaci/397770-bla … plach.html

Policie dostala zprávu o automatickém uzavření tunelu v 8:52. „Bylo nám nahlášeno, že jde o závadu na řídicím systému,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Server dopravních informací informoval, že jde o požár v technologickém prostoru. Hasiči ale ze stanice nevyjeli.

„Čidlo elektronického požárního systému vyvolalo poplach, byl ale planý a žádní hasiči do tunelu nevyjeli. Mohlo dojít ke zvíření prachu nebo jiné závadě,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.
Čidlo zareagovalo na prach

Odpovědný zaměstnanec z magistrátu ČTK řekl, že příčinou uzavření byl prach ze stavebních prací, na který správně zareagovalo čidlo. Na základě toho byl tunel automaticky uzavřen. Náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD) ČTK sdělil, že "došlo k poruše čidel".

Provoz v tunelu byl obnoven krátce po půl desáté.

Tunelovým komplexem denně projede 60 000 vozů. Celý tunelový komplex se skládá ze tří na sebe plynule navazujících tunelů - Brusnice, Dejvice a Královská obora. Kde přesně požár vznikl, není jasné.

Je součástí severozápadního úseku Městského okruhu, jehož celková délka je 6382 metrů. Trojice tunelů měří celkem 5,5 kilometru, součástí je nejdelší souvislý ražený tunel v České republice, který je dlouhý 2,23 kilometru.

Novinky

6

Re: Mimořádné události...

Bubenečský tunel v Praze byl kvůli požáru asi hodinu uzavřen

Pražský bubenečský tunel, který je součástí komplexu Blanka, byl ve středu kvůli nahlášenému požáru v technologickém prostoru zhruba hodinu uzavřen. Hořelo v rozvodně na povrchu a oheň sám uhasl. Uvnitř tunelu požár nebyl zaznamenám, proto jej policisté kolem 10.20 znovu otevřeli. Řekli to policejní mluvčí Jan Daněk a mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Před tunelem se tvořily kolony aut.

http://www.denik.cz/praha/bubenecsky-tu … 60803.html

7 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (10.04. 2018 20.50)

Re: Mimořádné události...

V tunelu Blanka selhal bezpečnostní systém, musel být uzavřen

http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?pid=44832#p44832

Podle webu TSK je zavřeno od 18:29, uzavření zatím plánováno do zítřka 9:00.

Thumbs up Thumbs down

8 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (11.04. 2018 08.45)

Re: Mimořádné události...

Tunel Blanka se otevřel v nouzovém režimu, tvoří se dlouhé kolony

Pražský tunel Blanka se po poruše bezpečnostních systémů otevřel v nouzovém režimu v 8:30. Rychlost je omezena na 50 km/hod. Na příjezdech do města se tvoří kolony, ucpané jsou i objízdné trasy u Blanky.
O otevření tunelu informoval iDNES.cz mluvčí magistrátu Vít Hofman. Podle něj zatím nelze odhadnout, jak dlouho nouzový režim potrvá.
„Částečně se podařilo zprovoznit systémy, které umožní vpustit vozidla do všech tří tunelů. Provoz v tunelech bude za maximální rychlosti 50 km/hod a za zvýšeného dohledu policie a hasičů,“ doplnil mluvčí v tiskové zprávě.
„Bezpečnost řidičů je zajištěna kamerovým systémem, který se podařilo zprovoznit, tunely budou projíždět také ve zvýšeném počtu hlídky dopravní policie,“ uvedla na Twitteru Technická správa komunikací.
Na všech příjezdových trasách do Prahy, které navazují na Blanku, jsou kolony na stupni číslo 4 až 5. „Ucpané jsou i objízdné trasy, také na stupni 4 až 5,“ řekl iDNES.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.
Řidiči mohou tunel objet přes ulice Patočkova, Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská a přes Trojský most.

Vyhořel síťový přepínač

Náměstek primátorky Petr Dolínek na Facebooku uvedl, že v tunelu v úterý vyhořel „klíčový switch“ (síťový přepínač), který řídí bezpečnostní systémy. „Nejde o radary, ale o kamery a další zařízení, které řeší případné havárie, požáry a podobně. Celou noc pracovalo na opravě několik desítek lidí,“ uvedl Dolínek.
Bubenečský, Dejvický a Brusnický tunel se zavřely v úterý v 19:00 kvůli výpadku bezpečnostních a kamerových systémů, zhruba hodinu se auta nedostala ani do navazujícího Strahovského tunelu a Mrázovky.
Magistrát doporučil řidičům, aby využili objízdné trasy po povrchu, zvolili jinou trasu nebo použili místo aut městskou veřejnou dopravu.

https://zpravy.idnes.cz/blanka-zavada-u … _domaci_jj

Thumbs up Thumbs down

9

Re: Mimořádné události...

Tunel Blanka se vrátil do běžného provozu, na magistrále zůstaly kolony

Pražský tunel Blanka se před 12:30 vrátil do běžného provozu. V některých částech magistrály však přetrvávají kolony. Náměstek primátorky Petr Dolínek řekl MF DNES, že si město nechá zpracovat analýzu výpadku bezpečnostních systémů a případně bude postihovat jejich dodavatele.
O obnovení běžného provozu informovaly Technická správa komunikací (TSK) a magistrát. Do 8:45 byl tunel zcela uzavřen, poté fungoval v nouzovém režimu - auta mohla jezdit maximální rychlosti 50 km/hod, navíc za zvýšeného dohledu policie a hasičů.
Podle webu TSK byl ve 14:15 čtvrtý stupeň (druhý nejvyšší) provozu ve Wilsonově, Legerově a Ječné ulici a na Nuselském mostě. Autobusy po ranních zpožděních už jezdí podle jízdního řádu, uvádí Dopravní podnik.
Dolínek na Facebooku uvedl, že v tunelu v úterý vyhořel „klíčový switch“ (síťový přepínač), který řídí bezpečnostní systémy. „Nejde o radary, ale o kamery a další zařízení, které řeší případné havárie, požáry a podobně,“ napsal radní.

Nefungovaly ani nouzové telefony

Porucha na síťovém zařízení podle TSK způsobila obtíže při komunikaci dalších technologií tunelu zajišťujících bezpečnost a dohled nad provozem tunelového komplexu.
„Nemohli jsme riskovat. Jestliže do tunelu ani nevidíme, při jakékoliv nehodě nebo i jen zastavení auta bychom nebyli schopni včas zareagovat, zastavit provoz, a případně poslat na místo hasiče a záchranáře. V tak specifickém prostoru, jakým tunel je, jde v prvé řadě o bezpečí lidí,“ zdůvodnil uzavření tunelu šéf TSK Petr Smolka.
Celou noc pracovalo na odstranění závad třicet techniků. Ráno se jim povedlo zprovoznit kamerový systém, což umožnilo tunely otevřít v nouzovém režimu. Dopoledne odstranili i další závady, včetně nefunkčních nouzových telefonů pro spojení s dispečerem tunelu.
„Probíhá analýza detailních příčin poruchy, předpokládáme předložení návrhu realizace opatření ze strany dodavatele technologie, aby se zamezilo opakování této situace do budoucna, popřípadě aby se výrazně zkrátila doba servisního zásahu,“ doplnil Smolka.

Bubenečský, Dejvický a Brusnický tunel se zavřely v úterý v 19:00 kvůli výpadku bezpečnostních a kamerových systémů, zhruba hodinu se auta nedostala ani do navazujícího Strahovského tunelu a Mrázovky.

Thumbs up Thumbs down

10 Naposledy upravil: Jenik (16.01. 2020 18.33)

Re: Mimořádné události...

V tunelu Blanka shořelo lamborghini, provoz byl uzavřen v obou směrech

16. ledna 2020  16:26,  aktualizováno  17:16     

Pražští hasiči zasahovali u požáru sportovního auta Lamborghini Aventador v tunelu Blanka. Ten byl kvůli ohni obousměrně uzavřen. Zraněn nikdo nebyl.

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pozar … zpravy_rsr

A ještě z Lidovek

16. ledna 2020 18:11  Lidovky.cz > Zprávy > Domov 

VIDEO: V tunelu Blanka shořelo lamborghini. Muselo být evakuováno 50 lidí, škoda je pět milionů


Praha Škodu přes pět milionů korun, zhruba 50 evakuovaných a uzavření části tunelového komplexu Blanka na téměř jeden a půl hodiny si vyžádal dnešní požár sportovního auta v Praze. Nikdo nebyl zraněn. Příčinou požáru byla zřejmě technická závada.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/v-tunelu-b … _domov_vag

Thumbs up Thumbs down