26

Re: SAT

nové ZPI přímo v jižním portálu SAT - foto nemám sad

27

Re: SAT

Další krok v Harmonizaci dopravy v Praze – 205 pruhových značek vyměněno
Druhou částí projektu Harmonizace bylo provedení Telematických systémů v rámci dopravní telematiky pro TSK, které poskytují dopravní informace umožňující zvýšit efektivitu provozu městské dopravy v hlavním městě Praze. Harmonizaci Telematických systémů v tunelech bylo nezbytné provést v souvislosti s výstavbou tunelového komplexu Blanka, přičemž jejím cílem je modernizace a sjednocení stávajících telematických zařízení a dodávka nových telematických zařízení. Zde se jednalo o výměnu stávajících pruhových značek ve Strahovském tunelu a Zlíchovském tunelu včetně Dobříšské ulice. Celkem bylo vyměněno a oživeno 205 pruhových značek.
I zde jsme byli Smlouvou o dílo zavázáni termínem dodávky do 30. 11. 2012. Práce probíhaly v nočních hodinách v pravidelných uzávěrách tunelů. Při výměně se muselo brát ohled i na stávající kabelové vedení Strahovského tunelu. Hrozilo zde jeho poškození při přepojování jednotlivých značek, což by mohlo způsobit problémy při spouštění těch nových.
Za realizaci a koordinaci byla zodpovědná Divize dopravní infrastruktury. Výrobu pruhových značek zajistila Divize výroby. Projekční část obstaralo středisko 1940 Technické divize. Samotnou výměnu značek realizovala společnost ELTODO dopravní systémy.
Dnes jsou již všechny pruhové značky vyměněny a plně funkční. Pokud pojedete po vnitřním okruhu přes městské tunely, jistě si nových značek všimnete.
Ing. Josef Janota, ELTODO EG, a.s.

28

Re: SAT

před chvílí jsem konečně viděl svítit červenou na vjezdu z Malovanky smile
naštěstí jsem jel na druhou stranu

pár fotek později

29

Re: SAT

Novinky na portále TSK

V noci ze soboty na neděli dojde k úplné uzavírce Strahovského tunelu
27.02.2014
Jednou z činností TSK je správa pražských silničních tunelů. Součástí toho je pravidelná kontrola bezpečnostního systému včetně kamer a provedení kompletního čištění.

K jedné takové kontrole dojde v sobotu 1.3.2014 od 23.00 hodin, kdy se uzavře Strahovský tunel v obou směrech. Uzavírka bude trvat do neděle 2.3.2014 do pěti hodin ráno. Touto pravidelnou kontrolou a údržbou prochází i další pražské tunely. TSK jich má ve správě 8 o celkové délce 4 km.

„Součástí bezpečnosti provozu v tunelech je jejich řádná kontrola a pravidelné čištění. Tuto činnost provádíme v nočních hodinách, abychom minimálně omezili dopravu v hlavním městě,“ uvedl Ladislav Pivec, pověřený ředitel TSK.

Objízdná trasa Strahovského tunelu je vedena přes Strahov.  Řidiči budou o uzavírce informováni pomocí informačních tabulí a provizorního dopravního značení.

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … 84a0f36a77

30

Re: SAT

na smíchovské hloubené části SAT byla zahájena stavba Rezidence Sacre Coeur2

foto: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … at/140426/

snad se neprovrtaj do tunelu smile

31

Re: SAT

Což o to. Provrtání do tunelu by nebyla až taková katastrofa. Horší je výhled z luxuxsních bytů jihozápadně na chátrající fabriku Kenvelo, která je hned přes ulici. big_smile

Thumbs up Thumbs down

32

Re: SAT

no už i při stavbě sídla nejmenované banky nad stanicí metra se jim podařilo kotvami se provrtat do tunelu (agentura JPP smile a taky se to přežilo

Thumbs up Thumbs down

33

Re: SAT

Pilotové stěny Strahovského tunelu projdou rekonstrukcí
10.06.2014

Jednou z činností TSK je správa pražských silničních tunelů a součástí je i pravidelná údržba a opravy. Strahovský tunel je důležitou částí pražského Městského okruhu, je dlouhý 2004 m, z toho ražená část má délku 1544 m. Tunel vede ze Smíchova pod Břevnovem (pod Strahovským stadionem) a vyúsťuje na hranici čtvrtí Břevnov a Střešovice. Uvnitř ho tvoří 2 tubusy, každý má 2 jízdní pruhy 3,5 m široké.

Sanace pilotových stěn severního portálu Strahovského tunelu spočívá v odstranění neúnosných či nekvalitních betonů včetně výztuže. Dále dojde k odstranění zvětralé horniny mezi pilotami a za rubem převázek do nezámrzové hloubky min. 20cm, kde se tímto otvorem provede drenážní - odvodňovací trubka. Prostory mezi pilotami se kompletně opraví a to vložením drenáže, nopové folie, polystyrenu, které zamezení zamrzání vody a možné poškození stěn. V plánu je provedení nové betonové konstrukce v místě mezi piloty a napojení nového odvodnění do stávajících uličních vpustí.

Zahájení opravy je 9. června a dokončena bude do 7. října 2014.

34

Re: SAT

Dá se hovořit o nezámrzné hloubce vedle stěny, která je vymražovaná z druhé strany v celé výšce?

Thumbs up Thumbs down

35

Re: SAT

VIDEO: Zbloudilý opilec se motal mezi auty ve Strahovském tunelu
    26. září 2014  11:15

    Napilno měli ve čtvrtek v noci pražští strážníci, které zaměstnali dva opilci. Jednoho z nich transportovali ze Strahovského tunelu na záchytku, dalšího pak budili v autě, které dotyčný zastavil přímo v jízdním pruhu.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/prazsti-straznici … zpravy_bur

36

Re: SAT

Odvodňovací štola:
Satra - reference a opět pár fotek:
http://www.satra.cz/odvodnovaci-stola-s … ho-tunelu/

satra.cz napsal:

Odvodňovací štola je situována do osy mezi střední a západní tunelovou troubu 9 metrů pod niveletou tunelů. Štola byla vyražena přibližně do poloviny celkové délky tunelu, celková délka včetně štoly přístupové činí 750 metrů. Výhledově se počítá s jejím prodloužením až k severnímu portálu. Kolmo na osu štoly bylo vyraženo celkem 5 jímacích štol pod nejvíce zvodnělými místy, každá o délce 23 metrů. Šířka výrubu štoly je až 3,7 m, výška až 3,92 m.

Thumbs up Thumbs down

37

Re: SAT

od 3. 5. 2015 8:13:00 do 3. 5. 2015 11:13:00
ulice Strahovský tunel, Praha 5 ve směru na ul. Patočkovu, tunel uzavřen, porucha světelné signalizace, porucha technologického zařízení

od 3. 5. 2015 8:07:00 do 3. 5. 2015 11:07:00
ulice Strahovský tunel, Praha 6 ve směru na Smíchov, tunel uzavřen, porucha světelné signalizace, porucha technologie

38

Re: SAT

Technická správa komunikací hl. m. Praha využije plánovanou uzavírku SAT
k úpravě povrchu vozovky po celé délce v obou tunelových troubách.

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … f6603c318f

39

Re: SAT

snad už definitivní verze termínu smile

Uzavírka tunelu je naplánována v termínu od soboty 4.7. 12.00 hodin do úterý 14.7.2015 5.00 hodin.


ale bude to lepší pro sobotní ranní prázdninovou špičku na začátku prodlouženého víkendu...

40

Re: SAT

Praha 2. července (ČTK) - Plánovaná uzavírka Strahovského tunelu začne o pár hodin dříve, a to již od sobotních 08:00. ČTK to řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Původně měl být tunel zavřen až od sobotního poledne. Objížďky a dočasné změny v provozu, které potrvají deset dnů, se dotknou především Smíchova a přilehlých ulic. Stavaři a technici budou po tu dobu napojovat křižovatku Malovanka a tunelový komplex Blanka na městský okruh. Uzavírka tunelu skončí v úterý 14. července v 5:00.
"Původně avizovaný termín na sobotních 12:00 se na základě rozhodnutí magistrátu mění a uzavírka začne dříve," uvedla Lišková.

Thumbs up Thumbs down

41

Re: SAT

VIDEO: Strahovský tunel se na dva týdny uzavře. Projeli jsme objížďku
    3. července 2015  8:45

    Od sobotní osmé hodiny ranní neprojedou řidiči Strahovským tunelem. Ten se na deset dní uzavře. Důvodem je propojování křižovatky Malovanka a tunelu Blanka na městský okruh. Řidiči budou muset jet zhruba desetikilometrovou objížďkou.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/uzavirka-strahovs … zpravy_bur

42

Re: SAT

no ta objížďka je teda asi jako pražský okruh přes drážďany :-) pražáci to stejně vezmou podbělohorskou a přes strahov, pokud jim v tom aktivní policisté nebudou bránit...

Thumbs up Thumbs down

43

Re: SAT

objížďku lze vyznačit jen na kapacitně dostačující komunikaci a to Kukulova splňuje, kdo ví ať si jede kudy chce
alespoň se spousta lidí dozvěděla, že taková ulice v Praze je smile smile

pár zajímavých míst uzavírky SAT... kdo nemá nastudováno předem musí být zmaten  smile

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. … 85#p112585

snímky jsou z videa a kamer TSK, takže nic moc

videoprůjezd okolím smíchovského portálu SAT

44 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (13.07. 2015 08.29)

Re: SAT

Strahovský tunel je opět otevřen, uzavírka skončila dříve

Pražský Strahovský tunel je opět otevřen a průjezdný. Jeho uzavírka kvůli napojení na tunelový komplex Blanka skončila o den dříve, než bylo naplánováno.

Praha - Pražský Strahovský tunel je opět otevřen a průjezdný. Jeho uzavírka kvůli napojení na tunelový komplex Blanka skončila o den dříve, než bylo naplánováno. ČTK to řekl mluvčí Inženýringu dopravních staveb (IDS) Pavel Kočiš.
Více než dvoukilometrový tunel, který je součástí městského okruhu, byl uzavřen od 4. července.
"Podařilo se vše urychlit a stihlo se to o 24 hodin dříve. Tunel je již pro dopravu otevřen," uvedl Kočiš.
Stavaři a technici jej napojovali na křižovatku Malovanka a na tunelový komplex Blanka. Uzavírka tunelu měla původně skončit v úterý 14. července v 05:00.
Strahovský tunel představuje důležité dopravní spojení Prahy 5 a 6. Na Smíchově navazuje na tunel Mrázovka a ústí na hranici čtvrtí Břevnov a Střešovice křižovatkou Malovanka.
Tunelový komplex Blanka, který včetně napojení na Strahovský tunel vyjde na 43 miliard korun, by se po opakovaných odkladech měl otevřít v polovině září. Datum uvedli dodavatelé stavby.

http://zpravy.aktualne.cz/regiony/strah … 590604f2e/

Thumbs up Thumbs down

45

Re: SAT

Ad objížďka: z Dlabačova na Strahov - zúžení kvůli výkopu pro rourovod; mezi Klamovkou a Vrchlického (Prachnerova?) zaslepená peo výkopm asi kanalizace, takže se kličkuje o ulici výš.

Značení uzavárky: pro neotrlého šok! Na Vrchlického i na Strakonické směrem do centra po obou stranách veliká podkladová žlutá reflexní tabule se značkou Zákaz vjezdu!!!!  Vespod vysvětlení Strahovský tunel uzavřen, bez vysvětlení o vzdálenosti, že se jedná o předstihové varování atd. Každý, kdo by dodržel předpisy, tak by tam měl zůstat stát až do odstranění značek!!!

Úpravy vozovek: nový povrch napojení tunelu na křížovatku (tam, kde to bylo dělané po kouskách při zachování provozu
Definitivní značení: je hezky vodorovně vymalováno, ale směrovky na výjezdu k Malovance jsou definitvně blbě vidět, a tak to zůstane, dokud někdo neznalý nezpůsobí nehodu přes dva pruhy či více. Do  tunelu s předstihem  před portálem se to snad nevejde?

Thumbs up Thumbs down

46

Re: SAT

Jenik napsal:

Na Vrchlického i na Strakonické směrem do centra po obou stranách veliká podkladová žlutá reflexní tabule se značkou Zákaz vjezdu!!!!  Vespod vysvětlení Strahovský tunel uzavřen, bez vysvětlení o vzdálenosti, že se jedná o předstihové varování atd. Každý, kdo by dodržel předpisy, tak by tam měl zůstat stát až do odstranění značek!!!

no právě to je ta neznalost "zákona"...

jak je to na "ceduli", tak to není teď, ale až někde jinde...
neboť to není značka zákazová, ale informativní smile smile

detaily se mi nechce dohledávat...

ale taky bych se leknul smile

47

Re: SAT

Asi neznám zákon, což mě neomlouvá. Takže když je Přechod pro chodce podložený žlutě, aby byl vidět zdaleka, tak to znamená. že není teď, ale až někdy v budoucnu?

Thumbs up Thumbs down

48

Re: SAT

Zákony by hlavně měly být blbuvzdorný; stejný případ je s odbočovací šipkou a dáváním přednosti. Vzhledem ke kombinaci se signalizací pro jednotlivé jízdní pruhy (odbočení) a třeba vyklízecí šipkou je to přinejmenším matoucí. Navíc k ničemu - stačilo by říct, že doprava se může vždy, ale dáváš přednost...

Thumbs up Thumbs down

49

Re: SAT

jj, je to bordel smile smile

klidně tam mohlo být místo zákazu vjezdu třeba trojúhelník s vykřičníkem...

to samé třeba velkoplošné proměnky na okruhu, tam máš taky zákaz, ale zas se vzdáleností...

např. http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 9.JPG.html

50

Re: SAT

Se vzdáleností mi to už přijde v pořádku, to je srozumitelné. Ale zákaz vjezdu doplněný českým textem, naprosto měnícím význam celosvětově srozumitelné značky, na jedné z hlavních tepen v Praze... Co si o tom myslet...

Thumbs up Thumbs down