1 Naposledy upravil: medvid (28.02. 2011 14.22)

Téma: Q5 Waltrovka - Aviatica

V areálu bývalé továrny na letecké motory se rýsuje zajímavý projekt. Vyrostou zde byty a kanceláře. Projekt má docela pěkný design. A měl by se začít stavět už letos, s tím, že první objekty by měly být už v provozu v druhé půlce roku. Bude tam přímé napojení na stanici metra Jinonice a budoucí Radlickou radiálu. V současné době už je ukončena sanace pozemku.

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

http://www.waltrovka.cz/

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

http://www.earch.cz/clanek/4651-novy-mo … l=overview

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Tak zatím se tam nic moc neděje, trochu to usnulo.  U metra jsou sice jeřáby a staví tam, ale jestli je to počátek Waltrovky to nevim:
https://picasaweb.google.com/1056607184 … 8706612850
https://picasaweb.google.com/1056607184 … 6457325874
https://picasaweb.google.com/1056607184 … 4384335138

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Možná usnulo, ale ne tvrdě smile
Waltrovku v Praze 5 nahradí nová městská čtvrť ze skla a oceli

http://praha.idnes.cz/clanek.asp?c=A110 … ty_bdp_web

Thumbs up Thumbs down

6 Naposledy upravil: medvid (28.04. 2011 14.44)

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Z úřední desky: Jinonice - administrativní centrum v areálu závodu Walter

V areálu závodu Walter při ulicích Radlická a Klikatá se chystá výstavba administrativního centra o 36.000 metrech čtverečních podlažní plochy.

Magistrát hl.m. Prahy rozhodl, že záměr "Q5 Waltrovka - administrativní centrum" nebude posuzován v řízení o posuzování vlivů na životní prostředí (EIA).

Bližší informace o charakteru záměru lze získat na stránkách portálu EIA pod kódem záměru PHA728.

V podstatě závěr, že administrativní centrum a náměstí se může realizovat, ale zbytek zástavby je možné postavit až po dokončení radlické radiály.

http://www.praha5.cz/cs/uredni-deska-do … 5-jinonice

Thumbs up Thumbs down

7 Naposledy upravil: medvid (01.09. 2011 09.19)

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

1.8.2011 - Q5 Waltrovka Offices - LEED Gold standard
S radostí vám oznamujeme, že první fáze "Q5 Waltrovka Offices" byla oceněna LEED Gold standard.
LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) je mezinárodně uznávaný certifikační systém pro budovy. Cílem certifikace je objektivně rozlišit budovy, které odpovídají moderním standardům ochrany životního prostředí jako je energetická účinnost, recyklace, nakládání s odpady a používání ekologicky šetrných materiálů.

Tento certifikátí formálně uznává, že "Q5 Waltrovka offices" se zavázaly k začlenění celosvětově uznávaných zelených prvků, které zajistí pohodlí a celkovou efektivnost pro koncové uživatele.

http://www.redgroup.cz/news-list/

Thumbs up Thumbs down

8

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Penta má novou realitní kořist: areál Waltrovky
Investiční skupina Penta kupuje po projektu u Masarykova nádraží další velké rozvojové území v metropoli. Do finále spějí jednání o převzetí jinonického areálu Waltrovky, který patří k největším pražským brownfieldům. Prodávajícím je česko-irská developerská firma Red Group, která se více než dvacetihektarového území zbavuje kvůli finančním potížím.


Na pozemcích někdejší továrny na letecké motory Walter Engines plánovala postavit kancelářský komplex a rezidenční čtvrť s 1500 byty jen v první etapě.
„Situace Red Group není jednoduchá,“ potvrdila ředitelka tuzemské pobočky realitní společnosti Knight Frank Zdeňka Klapalová. Penta proto nyní jedná o podmínkách prodeje přímo s věřitelem Red Group, kterým je irská Národní agentura pro správu majetku (NAMA). Jde o takzvanou špatnou banku, která z rozhodnutí Dublinu převzala na konci roku 2009 problematické úvěry irských bank. „Jednání nejsou zatím uzavřena, proto je nebudeme komentovat,“ řekl E15 šéf developmentu Penty Petr Palička.
Čtěte také:
Penta prohrála spor se Sazkou o 300 milionů
Penta bude uklízet v Polsku
Sanace Waltrovky začíná, plány zatím počítají s kancelářemi
Red Group, v jejímž managementu dříve působil i manžel političky Karolíny Peake Charles, získala Waltrovku v roce 2005. Těsně před vypuknutím finanční krize plánovala, že jen do výstavby kancelářské budovy investuje dvě miliardy korun. Rezidenční část počítala i s výškovou budovou. „Plán byl dost ambiciózní a je pravděpodobné, že nový developer jej překreslí,“ míní Jaromír Smetana z poradenské firmy DTZ.
Partnera pro Waltrovku hledal Red Group přes dva roky. Developer tvrdil, že se chce zbavit jen okrajových částí území. Aktuálně je ve hře celý areál, který rovněž čeká na změnu územního plánu.
Úvěrová krize Irska zasáhla na českém trhu více developerů. Kvůli problémům mateřské firmy Ballymore Properties pohasl pražský projekt na vybourání a novou zástavbu vnitrobloku u Václavského náměstí. Plány v Česku zredukovala i skupina Avestus Real Estate, podepsaná pod rezidenčním projektem Modřanský háj a kancelářemi Explora. Aktuálně Avestus hledá kupce pro pražský hotel Four Seasons. ■
http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/p … vky-767220

Thumbs up Thumbs down

9 Naposledy upravil: medvid (13.09. 2012 09.27)

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Penta v Praze postaví novou čtvrť za miliardy. Koupila pozemky bývalé Waltrovky
Novou pražskou čtvrť s byty, obchody, kancelářskými budovami i parkem chce investiční skupina Penta vybudovat na pozemcích bývalé továrny Waltrovka v Jinonicích. Jde o zatím největší developerský projekt skupiny v Česku.

Skupina Penta rozjíždí v Praze třetí developerský projekt. Odkoupila od česko-irské firmy Red Group pozemky po bývalé továrně na letecké motory Waltrovka v Jinonicích.

Na jednom z největších pražských brownfieldů chce vybudovat novou městskou čtvrť s byty, obchody a kancelářskými budovami za zhruba 200 milionů eur (4,9 miliardy korun).

Penta je v realitním sektoru aktivnější spíš na Slovensku, v Česku do něj vstoupila před dvěma lety koupí budovy po České typografii v Praze na Florenci. Dnes tam staví administrativní budovu Florentinum.

Kromě toho drží kontrolní balík akcií ve firmě Masaryk Station Investments, která má smlouvu na rekonstrukci Masarykova nádraží a stavební rozvoj okolních pozemků.

Waltrovka je zatím největším českým developerským soustem skupiny.

"Pozemky bývalé továrny na motory mají téměř 17 hektarů, musíme území nejprve urbanisticky vyřešit. Zástavba začne kancelářskými budovami, zhruba za dva roky bychom mohli zahájit výstavbu 350 bytů různých cenových kategorií. Na zhruba 1,5 hektaru bude park,“ říká projektový ředitel Penty Petr Palička.

Investoři riskují. Stavějí kanceláře, i když pro ně nemají nájemce - čtěte ZDE

Souboj developerů: Novou garsonku v Praze už lze pořídit za méně než milion - čtěte ZDE

Češi v krizi přestávají kupovat velké byty. Jejich ceny proto padají nejrychleji - čtěte ZDE

Zatímco u pozemků kolem Masarykova nádraží se léta čeká na schválení územního plánu, Waltrovka jej už schválen má. Na první administrativní prostory o 45 tisících metrech čtverečních už je vydáno i stavební povolení. „Red Group na přípravě projektu odvedla hodně práce,“ říká Palička. Zároveň ale zdůrazňuje, že původní plány Red Group Penta pečlivě posoudí.

Mrakodrap v Jinonicích nebude

Red Group podle informací HN prodávala projekt v Jinonicích pod tlakem. Kvůli krizi se totiž nyní nachází ve špatné finanční situaci. Firma tu původně počítala se stavbou kancelářské budovy za dvě miliardy korun, mrakodrapem s byty a přestavbou původních továrních budov na loftové byty.

Konečná podoba podle představ Penty ale bude proti původnímu velkorysému záměru pravděpodobně skromnější.
http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-ce … -waltrovky

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

pár fotek...

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 6.JPG.html

a předchozí smile

11 Naposledy upravil: medvid (03.09. 2013 13.37)

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Tak projekt koupila Penta a předělala stránky a je tam také vizualizace. Konkrétní termíny tam nejsou. Ale na konci vizualizace je poznámka: Since 2015 your corporate adress.

A už se to nejmenuje Q5 ale Aviatica.

K dispozici
Aktuální volné jednotky
Patro    Výměra m2    K dispozici   
1. fáze    27,500    Q2 2015    
2. fáze    17,000    2016

http://www.waltrovka.cz/cz/

Thumbs up Thumbs down

12

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

VIDEO: Bývalá pražská továrna Walter se promění v moderní městskou čtvrť
    10. října 2013  15:48
    Areál bývalé továrny na letecké motory, takzvaná Walterovka, v pražských Jinonicích projde během následujících let zásadní proměnou. Na jejím místě vyroste nová moderní městská čtvrť s velkou administrativní budovou, novými byty a centrálním parkem. Společnost Penta do výstavby investuje pět miliard.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/promena-prazske-t … zpravy_sfo

13

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

To vypada docela dobře, libi se mi design te administrativni budovy :-))

Petr od Pankráce

14

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

ono na vizualizacich vypada vsechno pekne, jsem zvedav na realitu. Kazdopadne lepsi, nez tam mit torzo Waltrovky.

Thumbs up Thumbs down

15

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Začala se stavět první administrativní budova. Už odvážejí hlínu a vesele koupou, dokonce jim na Radlické vyznačili odbočovací pruh, na který teda každý kašle. Asi jim přijde ta žlutá barva jako nezávazná. smile

Thumbs up Thumbs down

16

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Zde je pár fotek ze stavby:

http://www.aviatica.cz/cz/galerie/prubeh-vystavby

Thumbs up Thumbs down

17

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Penta ta má dlouhé prsty...nějakým způsobem se jim podařilo přehodit na město stavbu silnice, kterou měli zacálovat ze svého..

Thumbs up Thumbs down

18

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Kterou silnici? Jako přípojku na Radlickou?

Thumbs up Thumbs down

19

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

ano

Thumbs up Thumbs down

20

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

3x foto

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 5.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 6.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … 7.JPG.html

21

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=15021738704


Slavná Waltrovka mizí, nahradí ji vilky, byty a budova ve tvaru vrtule

17. února 2015  7:40

V jejích výrobních halách vznikaly letecké motory, které znal celý svět. Kdysi slavná továrna Walter v pražských Jinonicích už ale několik let zeje prázdnotou. Do opuštěného prostoru nyní najely bagry, které areál likvidují. V blízké budoucnosti by se tento brownfield měl proměnit v moderní čtvrť.

http://praha.idnes.cz/probiha-demolice- … zpravy_bur

22

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Mají profil na Facebooku

https://www.facebook.com/waltrovka?fref=nf

Thumbs up Thumbs down

23 Naposledy upravil: medvid (04.05. 2015 08.43)

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Jinonice zahltí tisíce lidí. Metro s výstavbou čtvrti Waltrovka čeká nápor

Tomáš Belica Metro.cz
4. května 2015  9:33 

Areál bývalé továrny Waltrovka má obsloužit posílená linka 137, časem možná i vlaky. Jak dál se ještě změní doprava?

Skoro tři stovky bytů a obytných domů do konce příštího roku vyrůstou v areálu bývalé továrny Waltrovka v Praze 5. Ještě letos Jinonice mají zažít nápor stovek lidí, kteří najdou práci v administrativním komplexu Aviatica. Jelikož developer - Penta Investments - i městské organizace počítají s tím, že noví obyvatelé budou využívat především stanici metra Jinonice, nabízí se otázka, zda to bude na obří areál dostačující?

Vlaky blíž u metra? Nejdříve za dva roky

„Obsluhu této nové čtvrti předpokládáme řešit pomocí posílení linky 137 v kombinaci se stanicí metra Jinonice v docházkové vzdálenosti,“ sdělil za společnost Ropid Filip Drápal.

„Autobus nově projede po obvodu Waltrovky, po cestě přímo k metru vzniknou další dvě zastávky,“ přibližuje mluvčí Penty Ivo Mravinac. Podle něj velkým přínosem bude propojení ulic Klikatá a Radlická, čímž by se mělo ulevit vilkové části v Jinonicích.

Stále však platí, že metro Jinonice bude stěžejní. „Na základě naší snahy udělal developer pěší lávku od metra, zároveň chceme iniciovat studii cyklostezky, která by vedle od metra Jinonice k Vidouli,“ řekl deníku Metro starostka pětky Radek Klíma.

Existují však i plány, že by se jinonická železniční zastávka přiblížila blíže k metru. To však úzce souvisí s modernizací železniční trati z Prahy do Kladna. „Střízlivé odhady hovoří o tom, že dříve než za dva roky to nebude,“ dodal Filip Drápal.


Mraveniště

Vezmeme-li v úvahu, že po dokončení rezidenční čtvrti Waltrovka budou v jedné bytové jednotce bydlet tři lidé, celkově tak v Jinonicích přibude přes dva tisíce stálých obyvatel.

K tomu by už letos v zimě mělo v administrativním komplexu Aviatica pracovat na dva tisíce lidí. Jakmile se dokončí také budovy Dynamica a Mechanica, počet dojíždějících za prací se zvýší až o další tři tisíce.

http://www.metro.cz/jinonice-zahlti-tis … e-deje_bel


Obecně tuto hysterii nechápu, nevím proč by metro nemělo zvládnout 2 tisíce lidí. Konečně se zastávka metra využije, teď tam vždy nastupuje jeden člověk.

Thumbs up Thumbs down

24

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

Tři lidé na bytovou jednotku. To bych rád viděl.

Thumbs up Thumbs down

25

Re: Q5 Waltrovka - Aviatica

zrovna jsem šel v sobotu okolo... smile

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/no … p5/w/1505/