301 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (24.02. 2015 20.47)

Re: z tisku a médií

Na těch pár let, než se postaví "rychlo"dráha? ;--)
Ono už je tam připraveno.
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.JPG.html

Thumbs up Thumbs down

302 Naposledy upravil: Sibstr (24.02. 2015 22.58)

Re: z tisku a médií

Hehe, za těch pár let než se postaví rychlodráha... big_smile Dej si do googlu rychlodraha na kladno 2002 a vyjede ti hromada článků z let 2002 a 2003, kde se básní o tom, jak se v roce 2004 začne stavět big_smile big_smile big_smile
Kdyby pisatelé tenkráte věděli, že ani za 13 let se ani nekopne...

Thumbs up Thumbs down

303

Re: z tisku a médií

http://praha.idnes.cz/projeli-jsme-novy … zpravy_bur

304

Re: z tisku a médií

CESTA NOVÝM METREM: Petřiny. Na nástupišti upoutají bublina a ponorka
25. února 2015  9:10

http://praha.idnes.cz/cesta-novym-metre … zpravy_bur

Thumbs up Thumbs down

305

Re: z tisku a médií

praha.eu napsal:

Generální ředitel DPP informoval vedení Prahy o vývoji při stavbě prodlouženého úseku metra A

Generální ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Jaroslav Ďuriš informoval vedení Prahy - primátorku Adrianu Krnáčovou, náměstkyni primátorky Evu Kislingerovou a náměstka primátorky Petra Dolínka o aktuálním vývoji při stavbě prodlouženého úseku metra A. Stavební a investorské činnosti probíhají řádně podle nastavených harmonogramů a nic tak nebrání zahájení provozu metra v tomto úseku od 6. dubna 2015.

    26. únor 2015

Generální ředitel DPP Jaroslav Ďuriš se zároveň s vedením Prahy shodl na potřebě otevřít se zástupci ministerstva financí a ministerstva dopravy jednání o snížení korekce, a to nejen v zájmu Prahy, ale celé České republiky.

DPP již od samého počátku s udělením korekce ve výši 25% způsobilých výdajů nesouhlasil a opakovaně tvrdil, že nedostatky zjištěné při kontrolách zadávacích řízení na prodloužení trasy metra A (trasa V.A) nejsou takového rázu, aby odůvodňovaly takto vysokou korekci. Snížení korekce z 25% by mělo významný dopad na celkové vnímání projektu stavby prodlouženého úseku metra V.A a následně na další chystané projekty. Nedávná změna metodiky, kterou se v rámci celé EU čerpání prostředků z evropských fondů řídí, umožňuje v oprávněných případech Ministerstvu dopravy ke snížení korekce přistoupit.

DPP rovněž považuje za nutné uklidnit vedení Prahy, veřejnost a investory, že čerpání dotace, kterou DPP na dostavbu trasy A pražského metra získal, není ohroženo.

Jedná se o přidělený limit dotace z evropských fondů v celkové výši 287 mil Euro. Limit dotace je daný a schválený Evropskou komisí. Za předpokladu, že dojde ke snížení korekce, předpokládá DPP jeho čerpání v plné výši.

„Generální ředitel DPP mě ujistil, že jsou plněny podmínky, za jakých jsme žádali o dotaci. Při jejím čerpání by tak neměly nastat výraznější komplikace, i proto budeme na toto téma hovořit se zástupci Evropské komise,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky a radní pro dopravu.

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magi … edeni.html

306

Re: z tisku a médií

Nemocnice Motol: to nám tu ještě chybělo... smile

CESTA NOVÝM METREM: Nemocnice Motol. Stanice s vestibulem pod nástupištěm
    27. února 2015  0:11

    Nemocnice Motol je ze čtyř nových stanic metra jedinou hloubenou a nikoliv raženou. Navíc jako jediná stanice pražského metra bude mít vestibul pod úrovní nástupiště. Důvodem je její poloha ve svahu a propojení s motolskou nemocnicí.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/cesta-novym-metre … zpravy_bur

307

Re: z tisku a médií

VIDEO: Dejvická už není konečnou, hlásají cedule na nástupištích metra
    4. března 2015  6:31

    Dejvická už není konečnou stanicí linky A pražského metra. Alespoň papírově. Dopravní podnik totiž začal postupně měnit informační cedule na nástupištích a ve vestibulech. Potrvá to přibližně čtyři týdny.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/dopravni-podnik-m … zpravy_nub

308

Re: z tisku a médií

Aktualizace informací ve vozech a stanicích metra k otevření nových stanic na lince A

Vzhledem k časové náročnosti výměn informačních prvků byla 23. února 2015 zahájena výměna seznamů stanic (takzvaných teploměrů) na nástupištích stanic metra linky A.


Nový úsek Dejvická – Nemocnice Motol bude na těchto informačních prvcích dočasně zneplatněn. Zároveň započala výměna schémat na stanovištích dozorčích stanic v celé síti metra.
Provoz metra A v novém úseku Dejvická – Nemocnice Motol bude zahájen za:

Přibližně od 27. února 2015 dochází také k výměně schémat ve vozech metra. Celkem se jedná téměř o 7 500 kusů schémat. Na schématech ve vozech metra a u dozorčích stanic se nový úsek nezneplatňuje.

Zastávkový jízdní řád pro nový úsek linky A metra naleznete ke stažení na tomto odkazu.

http://www.dpp.cz/aktualizace-informaci … a-lince-a/

309

Re: z tisku a médií

Hmmm, dneska vecer uz bylo nasazeno nove hlaseni (trochu jiny hlas), dokonce od staromaku hlaseno, ze vlak konci jizdu ve st. dejvicka.

Mimochodem, nadrazi veleslavin bylo osazeno asi 3 sloupy s kamerou a velkym displayem (2 jsou na zastavce tram, 1 u budouciho terminalu). Nevite k cemu to ma v budoucnu slouzit? Nepredpokladam, ze to tam davali jen aby to zobrazovalo datum a cas (jako dosud). Bylo by docela pekne, kdyby to zobrazovalo treba cas do odjezdu dalsiho metra.

Thumbs up Thumbs down

310

Re: z tisku a médií

BTW Tytéž sloupy jsou u stanice Motol a kolem zastávek na Vypichu.

Thumbs up Thumbs down

311

Re: z tisku a médií

Dopravní podnik spustil odpočítávání. První metro pojede do Motola ve tři odpoledne

ČTK 16. března 2015  11:18
Lidé už si všimli, že v těchto dnech se na pláncích v metru a na informačních cedulích objevily nové stanice metra A. Nyní je už jasné, kdy přesně se slavnostně rozjede první metro až na novou konečnou Nemocnice Motol. Bude to ve tři hodiny odpoledne.

http://www.metro.cz/dopravni-podnik-spu … e-deje_rab

312

Re: z tisku a médií

Signál v tunelech metra A zatím nebude. Operátoři ještě nepodepsali smlouvu
http://m.ihned.cz/c1-63755050-signal-v- … li-smlouvu

Thumbs up Thumbs down

313

Re: z tisku a médií

Dopravní podnik ustoupil. Nové metro má 4G ve stanicích, tunely pokryje snad za půl roku
http://www.forbes.cz/dopravni-podnik-us … -pul-roku/

V nových stanicích metra už je LTE, vyzařovací kabely budou později
http://mobilenet.cz/clanky/v-novych-sta … eji--19631

Thumbs up Thumbs down

314

Re: z tisku a médií

Tak prý to apríl není...

V novém metru chybí eskalátor, cestujícím na letiště pomůže s kufry nosič
Stálo to miliardy a na eskalátory nezbylo? Taková otázka asi napadne cestující, kteří už příští týden budou přestupovat v nové stanici metra Nádraží Veleslavín na autobus k letišti. V místech, kde se dá očekávat neustálý pohyb lidí s těžkými zavazadly, je totiž pevné schodiště. Vypomohou proto nosiči.
http://praha.idnes.cz/z-nadrazi-velesla … ntent=top6

A argumentace, že eskalátor nebude potřeba, protože přeci bude rychlodráha na letiště, je také very funny big_smile

Thumbs up Thumbs down

315

Re: z tisku a médií

nám, co už to víme dávno, to přijde velice smutné...

se divím, že si novináři všimli až teď...

prostě to tak bylo v projektu a i snahy to relativně včas změnit se minuly účinkem...


a úplně nejlépe na tom budou borci, kteří pojedou na letiště přes Veleslavín už v pondělí, ale 119 tam bude jezdit až od úterý smile smile

316

Re: z tisku a médií

Ivosh napsal:

… nadrazi veleslavin bylo osazeno asi 3 sloupy s kamerou a velkym displayem (2 jsou na zastavce tram, 1 u budouciho terminalu). Nevite k cemu to ma v budoucnu slouzit? Nepredpokladam, ze to tam davali jen aby to zobrazovalo datum a cas (jako dosud). Bylo by docela pekne, kdyby to zobrazovalo treba cas do odjezdu dalsiho metra.

Tak dle vyjádření DP budou sloupky zobrazovat informace o odjezdech povrchové dopravy.

DP napsal:

„… dovolujeme si Vás informovat, že dle vyjádření odborného útvaru se jedná o Elektronické informační panely na kterých se budou zobrazovat informace o odjezdech povrchové dopravy.“

Thumbs up Thumbs down

317

Re: z tisku a médií

5 největších změn v dopravě po otevření áčka? Nejvíce přestupů bude na Veleslavíně
http://www.metro.cz/5-nejvetsich-zmen-v … e-deje_rab

Petr od Pankráce

318

Re: z tisku a médií

Praha bude hledat řešení chybějícího eskalátoru na Veleslavíně

Za aprílový žert mnozí považovali zprávu, že na nově otvírané stanici trasy metra A Veleslavín budou místo eskalátorů pomáhat cestujícím s kufry portýři. Nejkratší cesta z vestibulu metra k autobusové zastávce, kterou budou využívat hlavně lidé dopravující se na Letiště Václava Havla, však opravdu vede po pevném schodišti. Rozhodlo se o tom již při výběrovém řízení v roce 2009 a důvodem byla snaha o co nejnižší cenu.

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magi … iciho.html


Nosiči nejsou řešení, schody na Veleslavíně napravíme jinak, slíbila Praha
    3. dubna 2015  15:42

    Vedení Prahy chce řešit problém nešťastně řešeného vestibulu nové stanice metra Nádraží Veleslavín. Jak upozornil iDNES.cz, nejkratší výstup z metra k autobusům na letiště a do Kladna vede po úzkém pevném schodišti. Výtah je daleko, eskalátor tu není. Město zvažuje, že by doplnilo alespoň pás na zavazadla.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/zastavka-veleslav … zpravy_kol


Fotky: Metrem až do Motola. Projeďte se novými úseky trasy A

Dnes 14:20

Na Velikonoční pondělí se otevírá nový úsek metra na trase A. Pojďte se podívat, na co se můžeme těšit.

http://zpravy.aktualne.cz/pristi-stanic … 5900fea04/

319

Re: z tisku a médií

Praha 3. dubna (ČTK) - Praha chce dodatečně upravit výstup z nové stanice metra Nádraží Veleslavín, kde chybí eskalátor. Uvažuje buď o instalaci pojízdných schodů, nebo o dopravníku na zavazadla pro cestující. Podle náměstka primátorky pro dopravu Petra Dolínka (ČSSD) financování metra z evropských fondů další investici do dokončeného projektu nebrání, uvedl v tiskové zprávě.
Z Veleslavína mají od úterý místo z Dejvické odjíždět autobusy na letiště. Z vestibulu metra k autobusům ale vedou jen schody. Pražské letiště proto slíbilo zajistit portýry, kteří cestujícím s těžkými zavazadly pomohou.
Stanice Veleslavín má eskalátor z nástupiště do vestibulu, z něj k zastávce autobusů ale vedou pouze schody a výtah, který je od zastávky dál. Důvodem, proč podle Dolínka eskalátor v metru není, byla snaha o co nejnižší cenu ve výběrovém řízení z roku 2009.
Magistrát chce hledat rychlý a co nejlevnější způsob, jak neexistující eskalátor nahradit. Financování dostavby metra z evropských peněz by investici bránit nemělo. "Podle prvních informací, které jsem dostal, by se jednalo o úpravy již dokončeného projektu, a k těm povolení nepotřebujeme," vysvětlil Dolínek.
Soupravy metra začnou do nových stanic jezdit od pondělního odpoledne. Od úterý budou cestujícím mířícím na letiště autobusem pomáhat se zavazadly po schodech portýři placení pražským letištěm. Pracovat budou v třísměnném provozu denně od 5:00 do 22:00, letiště za ně zaplatí desítky tisíc korun měsíčně.

Thumbs up Thumbs down

320

Re: z tisku a médií

Metro V.A Nemocnice Motol - Dejvická

tom88CZ Publikováno 3. 4. 2015

Video ze zkušebního provozu nového provozního úseku V.A pražského metra. Úsek V.A se otevírá 6.4.2015

https://www.youtube.com/watch?v=KVhIoIE_Qcc

321

Re: z tisku a médií

Krásné video, až na to sekání zvuku občasné....a jednou mi to seklo celé....

Petr od Pankráce

322

Re: z tisku a médií

Sláva v pražském metru. Premiér otevřel nové stanice na trase A
    6. dubna 2015  11:37

    Praha prostřednictvím premiéra Bohuslava Sobotky slavnostně zahájila provoz nové části metra na trase A. První cestující se čtyřmi novými stanicemi projedou však až po 15. hodině, kdy začíná veřejný provoz.

    Zdroj: http://praha.idnes.cz/slavnostni-otevre … zpravy_kol


http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … sek-metra/
http://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha … 5900fea04/
http://www.metro.cz/provoz-metra-a-byl- … e-deje_jsk

323

Re: z tisku a médií

na ČT 24 běžel speciál k otevření...

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1099 … cim-metra/


ivysilani http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 … cim-metra/

324

Re: z tisku a médií

REPORTÁŽ: Cestující lákala ponorka. Tisíce lidí se mačkaly na nástupištích nového metra

Marek Peška Metro.cz 6. dubna 2015  19:26
Vypadalo to, jako by se někde v Dejvicích konal velký koncert nebo jako by přijel slavný fotbalový mančaft. Omyl, davy lidí se přišly podívat na nové stanice metra linky A a projet se trasou, která výrazně změní život tisícům lidí.

http://www.metro.cz/reportaz-cestujici- … e-deje_rab

325

Re: z tisku a médií

Kvůli prodloužení metra A se od půlnoci změnila povrchová městská hromadná doprava

ČTK 7. dubna 2015  6:31
Jízdní řády autobusů a tramvají, zejména na území městských částí Prahy 5 a 6 se v souvislosti se včerejším zprovozněním metra A do Motola od půlnoci změnily.

http://www.metro.cz/kvuli-prodlouzeni-m … e-deje_jsk