26

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

obr: No, vzhledem k tomu, že podle oznámení záměru tam je místo podlahy jen štěrk, tak si o tom dovolím trochu pochybovat smile Ale vážně - jedná se o dosud nevyužívané prostory, kde hlavní objem prací bude tvořit právě vybetonování podlah.

Thumbs up Thumbs down

27

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

andy - na Nový Smíchov jezdím. V tom - 3.PP jsem občas i parkoval (bývalo otevřeno, když bylo plno ve 2 patrech, třeba před Vánocemi). Část v -3p je jako parkoviště hotova a část tam byl opravdu jen štěrk. Asi chtějí to parkoviště dodělat celé.

Thumbs up Thumbs down

28 Naposledy upravil: obr (22.04. 2010 06.00)

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

http://www.novinky.cz/bydleni/reality-a … isice.html

Praha 4 chce stavět parkovací domy, rezidenty budou stát statisíce

Zastupitelstvo minulý čtvrtek schválilo pilotní projekt čtyřpodlažního parkovacího domu. Měl by vyrůst v Jílovské ulici u Novodvorské. Zda se ovšem začne stavět, závisí na zájmu lidí. Radnice má ale již první rezervace. Ze 115 míst jich je prý 35 obsazeno. Cena stání by měla být maximálně 360 tisíc korun.

Thumbs up Thumbs down

29

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

andy napsal:

MČ Praha 9 oznámila pro EIA následující záměr:
Stavební úpravy ulice Jablonecké, Praha 9, k.ú. Prosek
Stručné shrnutí:

Upravovaná délka komunikace je cca 260 m, navrženo je 19 podélných stání a 164 šikmých odstavných
stání pro automobily, celkem 183 odstavných míst (169 + 14 stání pro zdravotně postižené).
Rekonstrukcí komunikace bude stávající komunikace rozdělena do dvou jednosměrných komunikací s jednostrannými
resp. oboustrannými zálivy pro šikmé parkování.
Tento návrh si vyžádal rozšíření komunikace a následující úpravy chodníků. Severní chodník podél stávajících
parkovacích míst bude zrušen a využit pro šikmá parkoviště. Pro potřeby těchto parkovišť bylo nutno
zasáhnout až za chodník a to v převážné délce o 0,40 m, pouze v západní části je zásah (vzhledem
k šikmosti obrubníku) v rozsahu 0,3÷0,1 m. Jižní chodník bude také posunut a bude zasahovat cca 1,0 m
jižně za stávající kraj.

Realizace se předpokládá na tři etapy v l. 2010 - 2012.

Závěr zjišťovacího řízení: Záměr nebude dále posuzován.

Thumbs up Thumbs down

30

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

V Praze 4 vznikají nová parkovací místa. Radnice řeší katastrofální situaci s nedostatkem parkovacích ploch tak, že mění dopravní značení a řazení aut.
Kromě toho má Praha 4 v plánu postavit parkovací domy. Nejblíže k realizaci má zatím dům v Jílovské ulici. Garážové stání ale vyjde zájemce na několik stovek tisíc korun.

http://www.novinky.cz/bydleni/reality-a … -mist.html

Thumbs up Thumbs down

31

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

http://www.praha6.cz/aktuality/aktualita.php?ID=1425

Vzkaz budoucím zastupitelům: věnujte se dopravě a parkování.

„Je klíčové znát skutečně názor většiny lidí, a ne jen nátlakových skupin, které se za většinový názor schovávají," domnívá se starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Dotazování bylo provedeno pomocí vyškolených tazatelů ve dnech 18. až 26. srpna 2010

Priority práce nové radnice Prahy 6
Mezi dvě nejdůležitější oblasti, na které by se měla radnice Prahy 6 po komunálních volbách na podzim tohoto roku zaměřit, patří jednoznačně doprava a parkování. Jako prioritu pro příští práci radnice ji vnímá téměř polovina (47 %) občanů Prahy 6. S větším odstupem občané za prioritu označili zdravotnictví (26 %) a třetí nejčastěji zmiňovanou oblastí byla bezpečnost (23 %).

Za nejméně důležité považují obyvatelé Prahy 6 v současné době rozvoj a obnovu bytového fondu (5 %) a rozvoj kultury (7 %).

Thumbs up Thumbs down

32

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

http://www.praha6.cz/otazky/list.php?IDx=5060

Vážený pane Starosto,

Dovoluji si Vám napsat ohledně parkování na Praze 6. Můžu Vám říct, že to co se momentálně děje v našem obvodě je již neúnosné a přál bych Vám kolovat po ulicích Dejvická, Kafkova, Kyjevská a v další okolních ulicích 45minut dokola, než se Vám tu podaří zaparkovat......

Thumbs up Thumbs down

33

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Přiznám se, také jako tento pán nechápu, proč jsou v některých městských částech zóny parkování  a v nekterých ne (třebas u nás na Praze 4, kde pan místostarosta to obhajuje, že bychom pak nezaparkovali už vůbe  (????).

Thumbs up Thumbs down

34

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Pražané nemají, kde parkovat. Radnice chtějí usilovat o zavedení modrých zón
http://praha.idnes.cz/prazane-nemaji-kd … zpravy_sfo

10. ledna 2011  22:36
Pražané na mnoha místech Prahy řeší problém, kde zaparkovat. Přestože v hlavním městě bydlí a parkovací místo potřebují, před jejich domy parkují například Středočeši nebo mimopražští návštěvníci O2 areny. Zastupitelé jednotlivých městských částí by svým obyvatelům rádi pomohli. Vytvořením parkovacích zón.

35

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/n … 10404.html

Na náklady městské části vznikne v Jílovské ulici na sídlišti Novodvorská velkokapacitní garážový dům. Zdejší starosta Pavel Horálek (ODS) k tomu poznamenal, že po dokončení bude spravován družstvem místních občanů, kteří si odkoupí parkovací místa.

Družstvo podle něj vzniklo už osmého února letošního roku. Pod jeho správu se v budoucnu dostane 108 parkovacích míst. Z tohoto počtu je prodáno již padesát míst. A starosta očekává velký zájem i o ta zbylá. „Přednost budou mít jednoznačně rezidenti z Novodvorské,“ ujišťuje Horálek.

„Zájemce zaplatí rezervační poplatek 20 tisíc, při zahájení stavby 90 tisíc a při kolaudaci 110 tisíc korun,“ uvádí Sochor. Městská část pak prý umožní zbytek celkové sumy, jež činí 360 tisíc korun, doplatit během následujících osmi let. „Praha 4 se během stavby navíc zřekne nájemného za pozemek. Po uvedení do provozu bude družstvo majitelů parkovacích míst platit za pronájem pozemku jen minimální částku,“ dodává Sochor s tím, že ústní projednání o zahájení stavby radnice plánuje na dvanáctého dubna.

Thumbs up Thumbs down

36

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Na parkovištích P+R parkuje ročně milion lidí. Nové vznikne na Zličíně

    14. dubna 2011  14:06
    Záchytná parkoviště, která jsou na okraji Prahy u stanic metra, mají nový rekord v návštěvnosti. V loňském roce na nich nechalo auto 933 tisíc řidičů, což je o 40 tisíc víc, než v roce 2009 a o téměř dvojnásobek víc než v roce 2005. Nové parkoviště pak vznikne na Zličíně.
    (ilustrační snímek)
    Parkoviště P+R lidi táhnou, využilo je skoro milion řidičů. Ilustrační snímek | foto: Václav Šlauf, MF DNES

    Záchytná parkoviště P+R umožňují řidičům zastavit u metra nebo vlakového nádraží a celý den mít auto na hlídaném parkovišti za pouhých deset korun. V metropoli je takových ploch sedmnáct a pojmou najednou až tři tisíce aut.
    Parkoviště P+R

    Nejoblíbenější

    Chodov 226 tisíc vozů

    Letňany 187 tisíc vozů

    Černý Most I 123 tisíc vozů

    Nejneoblíbenější

    Běchovice 1 700 vozů

    Radotín 4 100 vozů

    Zdroj: TSK Praha

    Mezi lidmi je nejoblíbenější P+R na Chodově u dálnice D1. V roce 2010 tu zaparkovalo 226 tisíc aut. Následuje parkoviště v Letňanech s takřka 187 tisíci vozy, bronzovou medaili získal Černý Most za 123 tisíc aut.

    Naopak na opačném konci tabulky je parkoviště v Běchovicích, které loni využilo pouze tisíc sedm set řidičů a předposlední se umístilo P+R v Radotíně se zhruba čtyřmi tisíci auty. Obě parkoviště se nacházejí u nádraží Českých drah.

    V letošním roce by měla být zahájena stavba P+R s kapacitou 300 míst na Zličíně. "Vzhledem k tomu, že půjde o stavbu nad současným terminálem autobusů, bude výstavba náročnější," uvedla mluvčí magistrátu Tereza Krásenská. Kapacita současných dvou zličínských parkovišť totiž už nestačí pokrývat nápor aut.

Zdroj: iDnes

Thumbs up Thumbs down

37

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Praha ždíme řidiče. Slíbená záchytná parkoviště nestaví
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio … ?id=731593

38

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Jižní Město plánuje modré zóny, změní parkování u stanic metra
28. března 2012  20:57
Modré zóny se z centra Prahy šíří na periferii. Radnice Prahy 11 odeslala na magistrát projektovou dokumentaci, parkování na Jižním Městě chce upravit v roce 2013. Rezidenty vyjde karta na 700 korun ročně. Důvodem zavedení zón je každodenní příliv mimopražských řidičů zejména ke stanicím metra.

http://praha.idnes.cz/praha-11-chce-na- … -zpravy_ab

39

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

TSK napsal:

P+R na Palmovce končí, k dispozici je velkokapacitní parkoviště v Letňanech
17.09.2012
Parkoviště P+R na Palmovce ukončí svůj provoz 30. září 2012. Toto parkoviště patří dlouhodobě k nejméně využívaným z celé sítě P+R, jeho celoroční obsazenost se pohybuje lehce nad dvaceti procenty. „Motoristé si k tomuto parkovišti cestu nenašli. Na jeho ploše se v následujících měsících začne stavět projekt Nová Palmovka, kde bude k dispozici i několik stovek parkovacích míst,“ uvedl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy. Městská část Praha 8 s ukončením provozu souhlasí. „Parkoviště P+R do širšího centra města nepatří. Lidé dojíždějící za prací ze středních Čech či návštěvníci Prahy mají parkovat na okraji metropole a pak využívat městskou hromadnou dopravu,“ uvedl místostarosta Prahy 8 Ondřej Gros. TSK doporučuje motoristům využívat velkokapacitní parkoviště P+R v Letňanech v těsné blízkosti stejnojmenné konečné zastávky metra trasy C. „Letňanské P+R má kapacitu 633 míst a průměrné je obsazené ze 75 procent. Takže se motoristé nemusejí obávat, že by tam nenašli volné místo,“ uvedl Mrázek. TSK navíc připravuje výstavbu nového P+R na Černém Mostě. Bude se jednat objektové parkoviště s kapacitou přes 800 míst.

40 Naposledy upravil: squish (10.10. 2012 13.55)

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Nevím, jestli se tu už o tom psalo ale před plaveckým stadionem v Podolí se dělají nové chodníky, silnice a nový nájezd z ulice Podolské nábř.

Thumbs up Thumbs down

41

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA
MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Oddělení komunikace

Vážení, zveme Vás na slavnostní otevření zrekonstruovaného parkoviště a okolí Plaveckého stadionu Podolí, které se bude konat v pondělí 24. února 2014 v 10.00 hodin za účasti

náměstka primátora hl. m. Prahy Ing. Jiřího Nouzy,
předsedy představenstva Dálniční stavby Praha, a.s., Ing. Tomáše Hajiče,
předsedy České unie sportu JUDr. Miroslava Jansty
a dalších hostů.

no to bude slávy... smile

42

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

a je to tak jak jsem to pochopil, že tam je cca polovina původních míst? sad

Thumbs up Thumbs down

43

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Z centra mteropole vyženeme až 20 procent aut, slibuje Hnutí Pro Prahu
http://www.metro.cz/z-centra-mteropole- … e-deje_jbs

Nechci řešit politiku (ani nemám důvěru v tohle hnutí), kromě lobování za více peněz městským částem mě zaujalo masivní zvýšení kapacity a kvality P+R. Tohle se mi líbí.

Snížení počtu aut v centru chce hnutí dosáhnout tím, že vybuduje 30 tisíc parkovacích míst na parkovištích P+R. "Parkoviště ale nesmí být jen plocha, odkud jdou řidiči bahnem k metru," řekl Passer. Součástí P+R parkovacích domů mají být servis, občerstvení a čerpací stanice s výhodnější cenou pro řidiče, kteří tu nechají vůz a do centra jedou metrem.

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

44

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Nechci být škarohlíd, ale jaké procento denně se pohybujících aut po  Praze udělá slibovaných 30 000 vozidel?

Thumbs up Thumbs down

45

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

mrmarkus napsal:

Z centra mteropole vyženeme až 20 procent aut, slibuje Hnutí Pro Prahu
http://www.metro.cz/z-centra-mteropole- … e-deje_jbs

Nechci řešit politiku (ani nemám důvěru v tohle hnutí), kromě lobování za více peněz městským částem mě zaujalo masivní zvýšení kapacity a kvality P+R. Tohle se mi líbí.

Snížení počtu aut v centru chce hnutí dosáhnout tím, že vybuduje 30 tisíc parkovacích míst na parkovištích P+R. "Parkoviště ale nesmí být jen plocha, odkud jdou řidiči bahnem k metru," řekl Passer. Součástí P+R parkovacích domů mají být servis, občerstvení a čerpací stanice s výhodnější cenou pro řidiče, kteří tu nechají vůz a do centra jedou metrem.

A náhodou budou stát na pozemcích Passer invest? Třeba hned vedle BB centra?

Thumbs up Thumbs down

46

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Kdyby opravdu 30000 vozidel zaparkovalo na nových P+R, znát by to určitě bylo, zas taková kapka v moři to není. Ohledně narážky na BB centrum, taky jsem se u toho pousmál, protože zátěž BB centra na okolí mimo jiné způsobením problémů rezidentům je katastrofální. Navíc kolem provozování P+R se vždy v Praze motaly divné firmy, kdo si ještě vzpomene třeba na Navatyp? Ale to vše jsem chtěl odhodit,  nechci řešit kdo ty P+R postaví ani kde, zajímá mě pouze, co by taková změna dopravě v Praze přinesla. Nakonec z toho může být společné téma s jinými politickými subjekty.

Svoboda je bezcenná, neznamená-li také svobodu mýlit se. [Mahátma Gándhí]

Thumbs up Thumbs down

47

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

V Praze roste počet přestupků za parkování

3. 2. 2015 21:15, autor: pba

Praha – V hlavním městě je stále složitější najít místo pro parkování. Platí to jak pro sídliště, kde často na místech původních parkovišť vyrostly v posledních letech novostavby, tak i pro centrum města. Strážníci evidují rostoucí počet přestupků za špatné parkování - podle jejich zkušeností to přímo souvisí s tím, že řidiči nemají kde zaparkovat, a proto se snaží auto postavit například na přechod pro chodce nebo do křižovatky.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … parkovani/

48

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Jednosměrná Ohradní ulice... že by předpříprava na ZPS smile

http://praha.idnes.cz/me-hlidac.aspx?idc=52337
http://praha.idnes.cz/me-hlidac.aspx?idc=52336

49

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

tohle planuji uz strasne dlouho, davali jsme k tomu pripominky

Thumbs up Thumbs down

50

Re: Parkoviště (doprava v klidu)

Chjo, alespoň průjezd pro kola mohl zůstat zachován zóna nezóna...

Thumbs up Thumbs down