1

Téma: Cyklostezky na Praze 5

Odpověď ohledně pětky:

"Dobrý den, odpovídám na Váš mail ve věci cyklodopravy. V Praze 5 se projednává umožnění jízdy cyklistů v protisměru v ul. Lidické (úsek Zborovská - Anděl) a v návrhu je umožnění jízdy na Kesnerku protisměrem ul. Ke Koulce, Pod Kesnerkou a K Závěrce. Realizace Lidické by měla proběhnout ještě v letošním roce, u Kesnerky možná též. Prostředky jsou hrazeny z Magistrátu. Též v rámci přípravy rozpočtu na rok 2012 se projednává možnost propojení pro pěší a cyklisty ze Slivence na Barrandov. Pokud se týká tras a cyklostezek řídí tyto Ing. Pavel Polák, který byl jmenován cyklokoordinátorem a pracuje na odboru dopravy MHMP. Měl by dohlížet na plnění "koncepce rozvoje cyklistické dopravy a rekreační cyklistiky v hl.m. Praze do roku 2020", kterou přijala v říjnu roku 2010 RHMP usnesením č. 1776. Podle mých informací, se stále jedná o výstavbě cyklostezky směrem na Císařskou louku i o zprůjezdnění tras na území MČ Praha 5. V případě získání dalších údajů Vás budu informovat. Zdraví Jiří Vejmelka, zástupce starosty pro dopravu a životní prostředí, Praha 5, tel: 724 50 48 48."

Thumbs up Thumbs down

2 Naposledy upravil: Sibstr (17.05. 2012 01.05)

Re: Cyklostezky na Praze 5

Tak cyklostezka Barrandovský most -> Malá Chuchle - vyasfaltováno. Poslední možnost, jak se dostat ven z Prahy podél Vltavy, aniž by se člověk musel proplétat mezi neukázněnými bruslaři nebo kolonami aut, je ta tam:-(
Asfaltové lobby zvítězilo:-(

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Cyklostezky na Praze 5

Cyklisté už pohodlně dojedou z centra Prahy až do Radotína

Poslední chybějící část cyklostezky v linii páteřní CT A1, která spojuje pražské centrum s Radotínem podél toku Vltavy a Berounky, už slouží cyklistům.
31. květen 2012

Úsek dlouhý 1,6 km mezi Barrandovským mostem a Malou Chuchlí byl tento týden dokončen a zkolaudován. Má šířku klasické cyklostezky a kvalitní živičný povrch. Uživatelé ocení i odpočinková místa vybavená lavičkami a cyklistickými stojany.

Součástí stavby za 9,4 mil. Kč byla stabilizace svahu, odvodnění a související úpravy.

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr … tra_1.html
1x foto


Cyklisté dojedou pohodlně z centra až do Radotína
01.06.2012
Poslední chybějící část cyklostezky v linii páteřní CT A1, která spojuje pražské centrum s Radotínem podél toku Vltavy a Berounky, už slouží cyklistům. Úsek dlouhý 1,6 km mezi Barrandovským mostem a Malou Chuchlí byl tento týden dokončen a zkolaudován. Má šířku klasické cyklostezky a kvalitní živičný povrch. Uživatelé ocení i odpočinková místa vybavená lavičkami a cyklistickými stojany.Součástí stavby za 9,4 mil. Kč byla stabilizace svahu, odvodnění a související úpravy.  Zdroj: MHMP

4

Re: Cyklostezky na Praze 5

průjezd od Baranďáku do Chuchle po nové levobřežní...

http://www.youtube.com/watch?v=u2GqxDgfiK8


průjezd po nedokončené lávce přes Vltavu z Komořan nad Lahovice

http://www.youtube.com/watch?v=h4fI22uBgtY


vyhlídky z lávky přes Berounku pod Pražským okruhem

http://www.youtube.com/watch?v=XBDhLE0RLjU


i pár fotek od Berounky se najde http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … /120630/u/

5

Re: Cyklostezky na Praze 5

Jel jsem po cyklostezce někdy kolem čtvrté a nemohu se tam najít. Ale pána s deštníkem si pamatuji (jen nevím, kde jsem ho objížděl) a jeden zadeček je mi také povědomý :-)

6

Re: Cyklostezky na Praze 5

smile je to tak

16.07 - 16.17

7 Naposledy upravil: Prochaine (01.07. 2012 10.47)

Re: Cyklostezky na Praze 5

Já mám na GPS uloženo 16.13 u Lahovického mostu a 16.28 u Barrandovského mostu.

V 16:17 jsem byl zde: N50 00.362 E14 23.928

8

Re: Cyklostezky na Praze 5

tak to bylo těsné... jsem akorát odbočil k jezu smile

a nejseš tedy na konci videa? smile

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm … z.jpg.html

9

Re: Cyklostezky na Praze 5

Časově by to odpovídalo.. měl jsem na sobě černý cyklo-outfit. Ale byl jsem tak hotovej (Praha-Černošice a zpět), že jsem nekoukal nalevo ani napravo a jen šlapal. Musel jsi stát u toho jezu, když jsem jel kolem.

10

Re: Cyklostezky na Praze 5

Cyklo-lávka v Radotíně dostala dva nové pilíře...
https://dl.dropboxusercontent.com/u/446 … 171511.jpg

Thumbs up Thumbs down