1

Re: MÚK Spořilov

Jižní spojka - Spořilovská spojka - Chodovská

2

Re: MÚK Spořilov

Chodovská (Spořilovská) ulice byla od Spořilovské spojky zúžena do levého pruhu, vznikl tak připojovací pruh pro sjíždění z Jižní spojky od Barranďáku
Prostřední pruh Spořilovské spojky je odbočovací (mimo bus MHD), rovně pokračuje kousek busopruhu, který před připojovákem z JS končí.
A jestli jsem koukal dobře, tak pravej pruh (připojovák z ulice Na Chodovci) zůstal odbočovací doprava.
Už pár dní to tam je, ale od kdy nevím... ani jak to funguje ve špičce smile

3

Re: MÚK Spořilov

a je jasno smile
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ss/090927/

je to malinko jinak, než jsem psal výše...

připojovák od ulice Na Chodovci je konečně dostatečně široký, ale není průběžný...

zřejmě to souvysí s vylopšováním podmínek pro BUSy MHD...

4 Naposledy upravil: dolik63 (27.09. 2009 09.52)

Re: MÚK Spořilov

kasme napsal:

Chodovská (Spořilovská) ulice byla od Spořilovské spojky zúžena do levého pruhu, vznikl tak připojovací pruh pro sjíždění z Jižní spojky od Barranďáku
Prostřední pruh Spořilovské spojky je odbočovací (mimo bus MHD), rovně pokračuje kousek busopruhu, který před připojovákem z JS končí.
A jestli jsem koukal dobře, tak pravej pruh (připojovák z ulice Na Chodovci) zůstal odbočovací doprava.
Už pár dní to tam je, ale od kdy nevím... ani jak to funguje ve špičce smile

Ze zkušenosti to funguje blbě, jezdím tam každý den do práce autem. A ještě horší je to kousek dál směr do města, kde za společnou stanicí tram a busu bus přejíždí vpravo přes levý pruh do svého pravého, kde je dobrý zmatek. Jinak ještě k tomuto řešení,úplně bezvadná je odbočka tramvaje na smyčku Spořilov,stále bliká oranžová a najednou pokud buď z města či ze smyčky vyjede tramvaj a sepne kontakty blikne červená. A to rovnou najednou takže i z padesátky má člověk co dělat, aby to ubrzil. Tramvaje z města mají jednu výhodu, že jsou vidět, takže to člověk může očekávat, ale ze smyčky vyjedou odněkud mezi keři a to je dost "přehledné". Busy se tam motají zprava doleva a zpět. Funguje to takto asi týden. Jen si myslím, že ten kratký připojovací pruh pro busy mohly necgat a k těm světlům. Chtěli však udělat speciální připojovací pruh z JS od Barrandova.

Thumbs up Thumbs down

5

Re: MÚK Spořilov

dolik63 napsal:

A ještě horší je to kousek dál směr do města, kde za společnou stanicí tram a busu bus přejíždí vpravo přes levý pruh do svého pravého.

Tam už je to jedno, Stejně to tam furt stojí... Alespoň tam doplnili DZ - šluté kříže a schéma situace smile

dolik63 napsal:

stále bliká oranžová a najednou pokud buď z města či ze smyčky vyjede tramvaj a sepne kontakty blikne červená.

oranžová přestane blikat a celkem dlouho jen svítí, takže času dost.

6

Re: MÚK Spořilov

zatím to šoupnu sem smile

zdroj: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. … amp;t=1652

Standa napsal:

Donesly se mi nějaké informace o plánovaných úpravách "poloMÚK" MO/Spořilovská, které by se měly udělat ještě letos (z toho usuzuji, že uzavření MO pro kamiony od Spořilova po zprovoznění 512 - 514 je opravdu hotová věc :shock: ). Měla by přibýt přímá rampa z MO od Štěrbohol na Vršovice (mezi železnicí a tramvajovou tratí), čímž by současný sjezd zůstal pouze pro směr na Spořilov a Spořilovskou spojku (jeden přímý pruh, druhý bez připojováku - něco jako sjezd od Barrandovské "radiály" na Barrandovský most). Taky by se měly zase přemalovávat pruhy od Spořilovské spojky na MO směr Štěrboholy, měly by tam být dva. Jak bude v praxi vypadat vykřížení kamiónů s MHD, netuším, ale 50 bude potřeba nejen kvůli hluku (ona tam byla vždycky, ale na těch pár stovek metrů jí málokdo dodržel, teď, když začíná už u sjezdu z D1, jezdí se i dole pomaleji).

7

Re: MÚK Spořilov

Bylo vydáno ÚR J.S. - rampa Spořilovská, úprava sjezdu 5.května, Praha 4 (č.akce 999329), Druhá etapa – dopravní opatření ke zprovoznění Pražského okruhu

Přímá větev Jižní spojka – Spořilovská
1.    Stavba přípojné větve MÚK Záběhlice (J.S. – Spořilovská) ze směru od Štěrbohor na Bohdalec k ul. Chodovské je umístěna v severním kvadrantu MÚK v prostoru mezi Jižní spojku, tělesem tramvajové trati a železniční tratí směr Praha Krč - Praha Vršovice v drážním km 2,7 až 2,9.
2.    Směrové řešení je složeno z přímých úseků a z oblouku R1=250 m s přechodnicemi dl. 50 m a R2=17,5 m bez přechodnic.
3.    Délka odbočovacío pruhu je 154,5 m, délka sjízdné rampy je 317 m.
4.    Šířka zpevnění sjízdné rampy je 6,5 m úsek se silničními obrubami, sjízdná rampa 9,5 m úsek s nezpevněnými krajnicemi, rozšíření vozovky ve směrovém oblouku R 17,5 m je o 0,55 m, celkem tedy 7,05 m.

Thumbs up Thumbs down

8

Re: MÚK Spořilov

v prostoru MÚK je odfrézována Chodovská směr Chodov
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ms/111001/

a před pár týdny konečně odlepili pásku z "Pražského okruhu"
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 2.JPG.html

9

Re: MÚK Spořilov

novej flastr na větvi JS od SJM => Chodovská

zalité koleje smile

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ms/111117/

10

Re: MÚK Spořilov

od: 17.03.2012 08:00:00 do: 18.03.2012 18:00:00

Jižní spojka, úsek Chodovská - 5. května, směr na Prahu 5, město Praha , práce na silnici, zúžená vozovka na tři jízdní pruhy, Od 17.03.2012 08:00 Do 18.03.2012 18:00, výstavba patek a přípojek portálů dopravního značení. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 0.jpg.html

11

Re: MÚK Spořilov

A v pondělní ranní špičce zúžení pryč, pracovníci žádní, zprůjezdněn plný profil, nicméně omezení na 60 km/h zůstalo instalováno. sad

Thumbs up Thumbs down

12

Re: MÚK Spořilov

asi si to tam nechali na další víkend smile

od: 24.03.2012 08:00:00 do: 25.03.2012 18:00:00

Jižní spojka, úsek Chodovská - 5. května, směr na Prahu 5, město Praha , práce na silnici, zúžená vozovka na dva jízdní pruhy, Od 24.03.2012 08:00 Do 25.03.2012 18:00, výstavba patek a přípojek portálů dopravního značení. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

13

Re: MÚK Spořilov

Pražané volají: Nechceme, aby kamiony jezdily pod okny našich domovů

Praha - Obyvatelé Spořilova, Braníka a Krče jsou rozlíceni tím, že v blízkosti jejich obydlí jezdí nákladní doprava.

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/p … 20223.html

Thumbs up Thumbs down

14

Re: MÚK Spořilov

Informace o dopravních opatřeních na Jižní spojce
24.05.2012
O víkendech od  26. května do 17. června 2012 bude omezen provoz jednoho nebo dvou jízdních pruhů na komunikaci Jižní spojka v úseku ulic Sliačská a Záběhlická. Důvodem je vztyčování portálů a montáž velkoplošných značek. Převážná část prací se uskuteční v nočních hodinách. Přes den bude omezen provoz maximálně v jednom jízdním pruhu. Dopravní opatření se budou podle postupu prací  týkat obou směrů, většinou ale směru na Prahu 5. Ve dnech 27. května 2012 a 2. června 2012 bude krátkodobě - mezi 04.30 a 04.45 hodinou - na uvedené komunikaci ve směru na Prahu 5 pozastaven provoz za asistence Policie ČR. Investorem akce je Technická správa komunikací hl. m. Prahy, dodavatelem společnost Skanska, a.s. Zdroj: MHMP

15

Re: MÚK Spořilov

a už vyrostly pro portály stojky

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … o/zs/1205/

ráno by měl být osazen portál

16

Re: MÚK Spořilov

tak nekecali... je tam smile

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 7.JPG.html

17

Re: MÚK Spořilov

a v plné kráse...

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 1.JPG.html

18

Re: MÚK Spořilov

Výstavba protihlukové stěny v ul. Spořilovská
27.03.2014

jsou tam i obrázky smile http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … b5468192f8

TSK začne v sobotu 29. března stavět první části mobilní protihlukové stěny v ulici Spořilovská. Tato stavba je součástí plánovaných protihlukových opatření, která představil ředitel Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) Ladislav Pivec na nedávném jednání věnovaném kvalitě ovzduší a hluku v oblasti Spořilova, které se konalo 28. února 2014 v prostorách Nové radnice hl. města Prahy, pod vedením náměstka primátora Jiřího Nouzy.


„Tato stavba není zdaleka poslední protihlukové opatření v oblasti Spořilova. TSK se snaží postupně realizovat nejen stavby mobilních protihlukových stěn, ale i výměny povrchů komunikací za nízkohlučný asfalt,“ uvedl Ladislav Pivec, ředitel TSK   „Protihluková opatření v oblasti Spořilova nejsou absolutní záchranou pro tuto lokalitu. Bez dostavby Pražského okruhu úseku Běchovice – D1 č. 511 bohužel řešíme jen dílčí problémy,“ dodal náměstek primátora Jiří Nouza.


Mobilní protihluková stěna bude situována na ul. Spořilovská, severně od křižovatky s ul. Severní I. a osazena bude v odstavném pruhu.

Délka realizovaného řešení protihlukové stěny je zhruba 100 m a výška se bude pohybovat v rozmezí 4,3 – 7,0 m. Celá stěna se skládá ze základu, sloupů a vlastního protihlukového panelu. Tento úsek je první etapou, další etapy se budou realizovat po přípravě území a výběru zhotovitele.
Vlastní instalace proběhne během dvou víkendů, kdy dojde k úplné uzavírce západního pásu ul. Spořilovská v úseku od křižovatky s ul. Severní I. po křižovatku Türkova.

„Celou stavbu jsme záměrně naplánovali na víkendy, kdy je v oblasti Spořilova menší dopravní zátěž a komplikace s jednosměrnou uzávěrou ulice Spořilovská nebudou tak zásadní pro plynulost dopravy jako v pracovních dnech,“ dodal Pivec

Instalace základů protihlukové stěny začne v sobotu  29.03.2014 od 07.00 hod. a bude hotova do 16 hodin neděle 30.03.2014.
Dále je v plánu technologická pauza, z důvodu zrání betonové zálivky sloupů. Sloupy budou držet prefabrikované betonové protihlukové panely. Technologická pauza je nutná k vyzrání betonu okolo sloupů, aby byla zajištěna pevnost před montáží panelů.
19.04.2014 od 10.00 hod. dojde k samotné instalaci protihlukových panelů a provedení změny dopravního značení. Vše by mělo být kompletně hotové do 14. hodiny dne 21.04.2014.


Objízdná trasa za uzavřený úsek povede po komunikacích: Jižní spojka, Ke garážím, 5. května.
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr … na_15.html

19

Re: MÚK Spořilov

Praha dostane od státu 17 milionů korun na protihlukovou stěnu

   Praha 17. dubna (ČTK) - Praha dostane od Státního fondu dopravní infrastruktury zhruba 17 milionů korun. Použije je na zaplacení protihlukové stěny podél Jižní spojky na Spořilově. Celkem vyjde vybudování stěny na 22,7 milionu korun. Na Spořilově si místní dlouhodobě stěžují na zvýšený hluk a emise z automobilů.
   'Tato částka odpovídá 75 procentům souhrnu celkových nákladů stavební části,' píše se v materiálu, který schválili radní hlavního města.
   Protihlukovou stěnu začala Praha stavět na přelomu října a listopadu loňského roku. Stěna je šest metrů vysoká a 440 metrů dlouhá a stojí u Jižní spojky mezi ulicemi Spořilovská a Záběhlická.
   Na hluk si obyvatelé Spořilova stěžují již několik let. Kvůli zákazu vjezdu kamionů na Jižní spojku mezi Barrandovským mostem a D1 po otevření jihozápadního úseku Pražského okruhu v září 2010 tudy začaly jezdit kamiony. V rámci protihlukových a protismogových opatření město zakázalo vjezd kamionům na Spořilovskou ve směru k D1, ty nyní jezdí po novém mostě na Kačerově.
   Na Spořilově by měl být kvůli snížení hluku v některých ulicích vyměněn povrch. Radnice Prahy 4 také chce, aby byla celá Spořilovská zastřešena. Podle městské části by to vyšlo na necelé dvě miliardy.

20

Re: MÚK Spořilov

PHS stojí, provoz obnoven

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 5.JPG.html

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … 6.jpg.html

21

Re: MÚK Spořilov

Spořilov se dočkal první stěny proti hluku, další brzy přibudou

http://www.metro.cz/sporilov-se-dockal- … e-deje_rab

Petr od Pankráce

22

Re: MÚK Spořilov

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ms/140510/

23

Re: MÚK Spořilov

Fotoprůjezd kolem nástěnky na Spořilovské spojce: http://medved77.rajce.idnes.cz/2014_-_0 … 300615.jpg a na dalších fotkách.

Thumbs up Thumbs down

24

Re: MÚK Spořilov

Informace o dopravním opatření na Spořilovské

Od 2. do 27. března 2015 bude omezen provoz na komunikaci Spořilovská ve směru na Brno v úseku ulic Chodovská - Hlavní, kde bude doprava vedena jedním jízdním pruhem.

    26. únor 2015

Důvodem jsou stavební práce na rozšíření komunikace a příprava pro umístění protihlukové stěny.

Ve středu 25. března 2015 mezi 10.00 a 14.00 hodinou bude uzavřen odbočovací pruh ve směru na Jižní spojku a objížďka povede po trase: Severní I, Hlavní, Na Chodovci, Spořilovská, Jižní spojka.

Investorem této stavební akce je Technická správa komunikací hl. m. Prahy, zhotovitelem společnost SWIETELSKY stavební, s.r.o.

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magi … na_28.html

25

Re: MÚK Spořilov

TSK rozšíří vozovku v ulici Spořilovská k výstavbě mobilní protihlukové stěny
02.03.2015

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) začala 2. března s nutnými stavebními úpravami komunikace v ulici Spořilovská. V těchto místech dojde k výstavbě další části mobilní protihlukové stěny, která navazuje na první etapu realizovanou v loňském roce.

Pro instalaci mobilní protihlukové stěny (MPHS) jsou nutné stavební úpravy komunikace, které spočívají v rozšíření vozovky a zúžení středního dělícího pasu na úkor jižní obruby v celkové délce cca 191 m (ul. Spořilovská – Chodovská). Účelem stavebních úprav je vytvoření podmínek pro umístění mobilní protihlukové stěny.

Tato stěna bude situována na ul. Spořilovská, resp. při pravém okraji vozovky ve směru k ul. 5. května. Začínat bude pod mostem převádějícím Jižní spojku a bude probíhat skrz křižovatku s ul. Severní I. a dále touto ulicí pokračovat až k první křižovatce s ul. Severovýchodní I. Stěna bude osazena v odstavném pruhu, její délka je cca 240 m a výška se bude pohybovat v rozmezí 3,6 – 7,0 m.

Parametry 2. etapy mobilní protihlukové stěny

Příslušná MČ:  Praha 4

Dopravní omezení: Částečné omezení pro přípravu území (rozšíření ul. Spořilovská) a úplná uzávěra pro instalaci stěny

Délka:              240 m

Výška:             proměnná 3,6  – 7 m

Umístění:         od mimoúrovňového křížení ul. Chodovská, Spořilovská, Jižní spojka po křižovatku ulic Severní a Severovýchodní I

Délka:              cca 191 m rozšíření ul. Spořilovská, cca 240 m osazení mobilní protihlukové stěny

Šířka:               3,50 m upravující jízdní pruh na ul. Spořilovská, 3,0 m úprava středního dělícího pasu, 1,6 m základ mobilní protihlukové stěny


Doba realizace:

Výroba komponentů mobilní protihlukové stěny: 09. 02 .2015 – 20.03.2015

První část výstavby - rozšíření vozovky: 2. 3. – 27. 3. 2015 (dopravní omezení jeden měsíc)

Druhá část - výstavba MPHS: 3-4/2015 (dva víkendy – termín bude upřesněn)

http://www.tsk-praha.cz/tiskova-zprava/ … 8e4c78dc5e