1

Re: R35

Studie proveditelnosti

http://doprava.kraj-lbc.cz/page4340

Thumbs up Thumbs down

2

Re: R35

Poslanci se pokusí řešit problém s výkupy pozemků: dříve za 100,-/m2 nyní za 30,-/m2, a to nikdo nechce prodat.
http://pardubice.idnes.cz/poslanci-se-d … zpravy_msv

Thumbs up Thumbs down

3

Re: R35

Pardubice 9. dubna (ČTK) - Budoucí rychlostní komunikace R35 v Pardubickém kraji usnadní silniční spojení Čech s Moravou, okolní obce ale zřejmě značně zatíží automobilovou dopravou včetně nákladních vozidel. Na 88 kilometrů dlouhé trase v regionu má být hned 13 mimoúrovňových křižovatek, kde budou moci auta najíždět a sjíždět. Hejtmanství bude také muset nákladně upravovat napojené silnice, řekl dnes ČTK krajský radní pro dopravu Jaromír Dušek (SPOZ).
"Každá z křižovatek vyvolá nutnost napojit silnice první, druhé nebo třetí třídy a každá poskytne budoucím uživatelům možnost sjet téměř v jakékoliv a jet jakoukoliv trasou podle navigace," uvedl Dušek. Z vysokého počtu nájezdů viní starosty, kteří si podle něj tyto úpravy vymohli, přitom do obcí to přivede silný provoz. "Přinese to kamionovou dopravu, která tam nikdy být nemusela. Pak začnou všichni křičet, že jim padají domy, trhají zdi a drnčí skleničky ve skříni," řekl Dušek.
Nákladní doprava v některých obcích vzrostla už při nynější rekonstrukci dálnice D1. Například Dašicemi na Pardubicku projede na 850 kamionů denně.
Podle Duška je nájezdů zbytečně moc, což stavbu R35 prodražuje. "Kdybychom byli v Německu, na celé trase na území kraje by byly maximálně dvě mimoúrovňové křižovatky," tvrdí Dušek.
Přivaděče, které napojí silnice první třídy na budoucí "dálnici", budou v kraji tři, u Časů na Pardubicku, Vraclavi na Orlickoústecku a Opatovce na Svitavsku, investorem bude stát. Ostatní úpravy napojených komunikací druhé a třetí třídy na deseti místech budou v režii hejtmanství. Podle vedoucí úseku výstavby pardubické správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Hany Jarolímové bude také nutné stavebně upravit napojení zhruba na pěti místech. "Buď opravit stávající silnice nebo to řešit přeložkou a novou trasou," řekla Jarolímová ČTK.
Podle Duška budou úpravy napojení krajských silnic na R35 stát stovky milionů korun, peníze chce hejtmanství získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury. "Jsou to investice vyvolané stavbou R35," řekl Dušek. V některých případech bude podle něj stačit narovnání oblouků nebo rozšíření komunikace. Nejdále je příprava napojení ve směru od Žamberka, na niž hejtmanství získalo zhruba 12 milionů korun. Výstavba rychlostní komunikace v tomto místě začne nejdříve v roce 2018, na zapracování případných změn je proto dostatek času.

Thumbs up Thumbs down

4 Naposledy upravil: Jenik (10.04. 2014 18.50)

Re: R35

Desítky vlastníků pozemků pod budoucí strategickou silnicí R35 mají už jen pár týdnů na rozmyšlení, zda svou půdu prodají za třetinovou cenu oproti roku 2012, anebo budou čelit vyvlastňovacímu procesu


Jen na dvanáctikilometrovém úseku z Opatovic do Časů je několik desítek návrhů na "znárodnění".

Zdroj: http://hradec.idnes.cz/vyvlastnovani-kv … zpravy_kvi

Thumbs up Thumbs down

5

Re: R35

Rychlostní silnice Českým rájem nepovede, je drahá a zbytečná

Liberec - Rychlostní silnice přes Český ráj se stavět nebude, podle ministerstva pro místní rozvoj by byla příliš drahá a navíc zbytečná. Vzhledem k intenzitě dopravy mezi Turnovem a Jičínem postačí podle studie zpracované projekční kanceláří Atelier T-plan silnice s třetím pruhem ve stoupání. ČTK o tom informoval liberecký hejtman Martin Půta (STAN).
S výstavbou rychlostní silnice R35 z Liberce na Hradec Králové v takzvané severní trase přes Turnov, Rovensko pod Troskami na Jičín počítá územní dokumentace Libereckého kraje, kterou zastupitelstvo schválilo přes protesty obcí a ekologů v roce 2011. "Ukázalo se, že ji prosazoval jen Liberecký kraj, ministerstva dopravy ani pro místní rozvoj ji nedoporučovala," řekl Půta. Proti silnici, která měla rozdělit chráněnou oblast Českého ráje, bylo od začátku i ministerstvo životního prostředí.
"Nové teoretické propočty intenzity dopravy v letech 2025 a 2040 ukazují na to, že tam není nutné stavět čtyřpruhovou komunikaci, ani dálnici, ale že dostatečným dopravním řešením je dvoupruh variantně se střídavým třetím pruhem, který umožní v kopcích, aby rychlejší auta předjela ta pomalejší," uvedl hejtman. Podobné parametry má například nová silnice od Bílého Kostela do Hrádku nad Nisou, nebo loni dokončená nová silnice 13 od Stráže nad Nisou na Mníšek u Liberce.
Ministerstvo teď podle Půty nechá zpracovat podrobnější studii, která by měla ukázat kudy silnici 35 v budoucnu vést. "Studie bude upřesněna už nějakými konkrétními řešeními, která budou vycházet z připomínek obcí přes jejichž území povede. Předpokládám, že při aktualizaci Zásad územního rozvoje Libereckého kraje právě variantu silnice s přídavným pruhem použijeme a zapracujeme a nebudeme dál prosazovat stavbu dálnice nebo čtyřpruhu," řekl Půta.

http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ … na/1068403

Thumbs up Thumbs down

6 Naposledy upravil: Sibstr (29.04. 2014 20.02)

Re: R35

Letecké záběry křižovatky R35 a I/37
http://youtu.be/yIFRAYZQmvM?t=1m48s

Thumbs up Thumbs down

7

Re: R35

Paráda!!! smile

Thumbs up Thumbs down

8

Re: R35

Estakáda Opatovice http://www.youtube.com/watch?v=6u9sD8f3GBw

9

Re: R35

procházka kolem, po i uvnitř estakády Opatovice
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ce/140912/

především posuvná skruž Metrostavu poskládaná z mírně upravené stavebnice ŽM16 ("rámusák")
posuvná skruž Skansky

možná pak udělám i nějaký výběr...

10

Re: R35

kasme napsal:

procházka kolem, po i uvnitř estakády Opatovice
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ce/140912/

především posuvná skruž Metrostavu poskládaná z mírně upravené stavebnice ŽM16 ("rámusák")
posuvná skruž Skansky

možná pak udělám i nějaký výběr...

Já to srazil na 358 fotek: http://medved77.rajce.idnes.cz/2014_-_0 … vice_publ/

Thumbs up Thumbs down

11

Re: R35

Výkupy pod R35 sice běží, ale tři desítky majitelů už žádají víc peněz

    Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/tricitka-maji … zpravy_msv

Thumbs up Thumbs down

12 Naposledy upravil: Jenik (01.01. 2017 22.28)

Re: R35

Dálnici D35 budou silničáři skládat jako puzzle, rozhodne stav přípravy
    1. ledna 2017  5:20

    Plán na stavbu pro Pardubický kraj klíčové silnice je rozdělený na několik úseků. Není jasné, který přijde na řadu dřív a kdy vlastně. Stavět se může i na přeskáčku.

    Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/stavba-d35-bu … zpravy_msv

Je tam hezké "ilustrační foto", ale jakákoliv mapa tradičně chybí

Thumbs up Thumbs down

13

Re: R35

ČASY Silničáři zahájí archeologický průzkum dálnice D35 v úseku Časy - Ostrov až po sklizni. Původně měl začít nyní na jaře. Řekl to farmář a starosta obce Časy Zdeněk Seidl. Farmáři nechali předminulý týden vyvést za asistence policie z polí geodety, kteří se chystali vytyčit trasu silnice. Pozemky již vlastní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), ale zemědělci na ně mají smlouvu až do konce září.

    Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/pruzkum-az-po- … oprava_ELE

Thumbs up Thumbs down