1

Téma: Dotazy...

Dnes budu mít možnost řádně vyzpovídat člověka stavby znalého (vč. prohlídky / názorné ukázky).

Pokud máte někdo dotazy ohledně stavby, na které byste rádi dostali odpověď tak, sem s nimi. Zkusím je tlumočit.

Fotky budou, ale nevím za jakých podmínek je budu moci zde uveřejnit (velmi nerad bych dotyčnému způsobil problémy).

PS: nenapadlo kam toto vlákno zařadit, aby to bylo alespoň dnes vidět.

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Dotazy...

Jak to vypadá s tím autobusovým terminálem po schválení dotace? Původně to byla podmínka, ale v dnešním tisku jsem o tom nic nezahlédl.

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Dotazy...

Nevíte někdo proč se otevření metra zpozdí zhruba o půl roku. Ještě před rokem říkal stavbyvedoucí, že jsou dokonce v předstihu. A pak se v tichosti prodlouží termín. Má to nějaké rozumné vysvětlení?

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Dotazy...

krátký komentář na předcházející otázku...

Při zahájení stavby na začátku roku 2010 byl termín zprovoznění dokonce jaro 2014 !!!
Postupně během výstavby docházelo k pozdnímu předávání některých stavenišť a vyřizování přeložek sítí apod., tím se prodloužila realizace některých částí.
Také geologie a nedostatečný průzkum před zahájením prací má své dopady do stavby. Např. Bořislavka měla být původně ve tvrdém a proto se prodloužila doba ražeb. Zároveň i pod Evropskou byla horší geologie....
Teprve v prosinci byly zahájeny práce na technologii ve st. Bořislavka a dodavatel technologie má montáž asi 11 měsíců, pak zkoušky + stavební dodělky měsíc + 2 měsíce předávání DPP a pak tak zkušební provoz min. 1 měsíc => uvedení do provozu jaro 2015 

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Dotazy...

A Hudečko a spol vyšiluje a vykřikuje o zpoždění termínu, protože chtělo podzim 14, kdy jsou VOLBY! Ti, kdo chtěli vědět, tak už dlouho (dva roky?) vědí, že reálný termín dokončení je kolem vánoc a pak zkoušky a zkušební provoz.

Thumbs up Thumbs down