1

Re: Různé

zajímavé projekty...

např. polohou

rekonstrukce starých objektů...

2

Re: Různé

Lochkov Lofts - rekonstrukce starého pivovaru na 73 originálně řešených bytů. Celý areál se skládá ze čtyř budov obklopených zelení, které nabídnou byty o výměře od 30 m2 do 125 m2 v dispozicích 1+kk až 5+kk a 8 ateliérů. Původní tři budovy budou zrekonstruovány, dvě z nich budou doplněny i novou výstavbou s tradiční architekturou. Komplex doplní jediná novostavba.

http://www.lochkovlofts.cz/

3 Naposledy upravil: andy (23.03. 2010 23.02)

Re: Různé

Sekyra splnil podmínky Prahy, může na Rohanském ostrově prostavět 15 miliard

Společnost Sekyra Group splnila připomínky magistrátu, kterými pražští radní podmiňovali odsouhlasení plánu na urbanistický rozvoj Rohanského ostrova. Primátor Pavel Bém nyní může s developerem podepsat smlouvu a může se začít stavět projekt, který by měl být dokončen do patnácti let a stát celkově 15 miliard korun...

Jinak o Sekyře se dnes psalo i jinde: http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy … ?id=664049

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Různé

Tady je i pár obrázků:

Nejdražší stavební parcela: Praha postaví nový ostrov

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Různé

Rada schválila memorandum podporující výstavbu nového koncertního sálu
/Zpráva z 16. jednání Rady hl. m. Prahy 27. dubna 2010/

Městská rada dnes schválila návrh memoranda, v němž zástupci hl. m. Prahy v čele s primátorem Pavlem Bémem, radním pro oblast kultury Ondřejem Pechou a Spolkem pro vybudování nového koncertního sálu v Praze vyjadřují společnou snahu a myšlenku spolupráce při realizaci výstavby nového kulturního stánku na území metropole.

„Potřebu vybudovat v Praze nový koncertní sál v rámci moderního kulturního centra posiluje skutečnost, že i přes nemalé investice města do podpory rozvoje kultury a přes masivní rozvoj infrastruktury služeb zaměřených na cestovní ruch, nevznikl za posledních sto let v Praze moderní koncertní sál, jež by splňoval světové standardy jednadvacátého století,“ řekl radní pro oblast kultury, památkové péče a volného času Ondřej Pecha. Postup jednotlivých účastníků spolupracujících na projektu bude řídit Koordinační výbor sestavený ze zástupců hl. m. Prahy, Spolku pro výstavbu nového koncertního sálu v Praze a Útvaru rozvoje hl. m. Prahy.

Zúčastněné strany v memorandu konstatují, že i přes veškerý rozvoj města a jeho infrastruktury nebyla v Praze kromě Národní technické knihovny vybudována v posledních dekádách žádná veřejná budova, která by tvořila přirozený střed či symbol nového rozvojového či rehabilitovaného území. Cílem je vytvořit koncertní sál s dobrou akustikou obsahující minimální kapacitu 1800 míst.

Thumbs up Thumbs down

6

Re: Různé

Tunel od řeky do Národního divadla byl slavnostně předán
http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotog … o-divadla/

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Různé

Nové budova KB na Stodůlkách

http://aktualne.centrum.cz/finance/foto … -centralu/

Thumbs up Thumbs down

8

Re: Různé

Safra, tak tam uz jsem asi dlouho nebyl, to se dost zmenilo, jako v Butovicich, kam jsem chodil do skoly po polich a po 15 letech jsem tam vystupoval a myslel jsem si, ze jsem prejel nekam jinam, a ptal se lidi, jestli jsem vylezl spravne v Novych Butovicich :-)

Petr od Pankráce

9

Re: Různé

Jj, je to tam zajímavé - vyhlídková věž v dolíku, kamenná jehla, potůček odnikud nikam...

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Různé

P_V napsal:

Jj, je to tam zajímavé - vyhlídková věž v dolíku, kamenná jehla, potůček odnikud nikam...

ta vyhlídka je super, to muselo stát peněz a je to uplně k enónu. Jinak budova KB je docela pěkná, byl jsem tam v pátek v rámci DOD a musim říct, že je to docela vychytaná budova.

Thumbs up Thumbs down

11

Re: Různé

Taky jsem tam byl na DOD:-) Původně jsem chtěl některé fotky dát do vínku, ale na aktuálně.cz mě předběhli...

Thumbs up +1 Thumbs down

12

Re: Různé

i já se byl projít okolo smile

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/no … zm/120825/

13

Re: Různé

projekt http://rezidencesmichov.cz/

vedle portálu ražené ZTT ATM smile

finišuje, viz foto http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … tm/121010/

14

Re: Různé

Na ÚOCHB v Dejvicích se staví nová budova... Tak tady je trochu zrychlené video... tongue http://www.youtube.com/watch?v=xGP6jORU … e=youtu.be

Thumbs up Thumbs down

15 Naposledy upravil: Sibstr (05.01. 2013 16.24)

Re: Různé

V Praze 4 chytla bývalá školka, do vzduchu se dostaly škodliviny

V Kaplické ulici v Praze 4 v noci hořely neobydlené objekty bývalé mateřské školy. Na místě zasahovalo na šest desítek hasičů. V okolí požáru byly naměřeny zvýšené koncentrace oxidu uhelnatého a formaldehydu. Místní proto byli upozorněni, aby neotevírali okna.

http://praha.idnes.cz/v-praze-4-chytla- … -zpravy_hv
http://www.novinky.cz/krimi/289409-v-pr … skoly.html
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region … yl-zranen/
http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/p … odoli.html
http://www.pozary.cz/clanek/61573-v-pra … -jednotek/

Požár bývalého DDM v Kaplické ulici
Jelikož bydlím hned vedle, byl jsem na místě společně s příjezdem první hasičské jednotky. Plameny ani moc nešlehaly, nicméně požár produkoval extrémní množství hustého kouře, takže během několika minut, byl celý prostor mezi požárem a ulicí Pujmanové zahalen do hustého štiplavého kouře. Nejdřív jsem myslel, že nám hoří barák, protože kouř byl z obou stran baráku, nicméně ze zápachu kouře jsem usoudil, že to bude spíše nějaká dřevěná stavba. Vyrazil jsem ven s foťákem, samozřejmě hasiči opět bloudili. Hasičská auta se sice nahrnula do kaplické ulice, ale do té části, co je sídliště, takže musela složitě couvat, když vycouvala, dorazili na místo pomáhat a chránit, celkem čtyři vozy, a stáli na silnici a navigovali další vozy. Hasiči nejdřív prostříhali plot na několika místech, hořela zadní část budovy, ta ve které bývaly keramické dílny, jestli si to ještě dobře pamatuji, požár byl hlavně mezi stropem a plechovou střechou, což hodně znesnadňovalo hašení. Takže jedna parta hasičů chodila s motorovou pilou a odřezávala to poslední krycí prkno, co je mezi krokvemi střechy a zdí. Další party tudy hasily požár. Pak se část střechy propadla, takže se zase objevily plameny, ale za chvilku zase zmizely. Postupně na místo dorazilo 14 cisteren z celé Prahy, protože zdejší hydranty byly prý dobré, tak akorát na napuštění vany, navíc v rozumné vzdálenosti byl jen jeden. Dále tu bylo jedno teréní auto hasičů, které dorazilo jako první, jedno auto s plošinou, která byla použita pro osvětlení požářiště a pak dvě auta hasičů chemiků, kteří pobíhali kolem požáru a měřili škodliviny unikající do ovzduší, a jelikož všechny ty přístroje, co měli na sobě navěšeny, děsně pískaly a červeně blikaly, tak to asi nebylo úplně v pořádku. Kolem půlnoci pomáhat a chránit uzavřeli část ulice V Rovinách, kde bylo tolik kouře, že si člověk neviděl ani na špičku nosu. Dle informací od pomáhat a chránit do vzduchu uniklo velké množství formaldehydu, což prý není dobře. Naštěstí kolem půl jedné se hasičům podařilo oheň zvládnout do takové míry, že produkoval asi jen 10% kouře oproti tomu, co bylo na začátku a díky docela silnému větru, byl kouř ze sídliště rychle pryč, takže se dalo celkem v pohodě dýchat. Toť moje postřehy.

Fotky které jsem nafotil, si můžete stáhnout zde: https://dl.dropbox.com/u/44630271/Pozar_DDM.zip

Thumbs up +1 Thumbs down

16

Re: Různé

Díky za informace, bydlím nedaleko a moje babička ještě blíž (konkrétně v ulici K sídlišti) a nezaznamenali ani požár, ani kouř, ani hasičské vozy:-)
Snad se jednalo o neúmyslný požár, pozemky jsou totáž hodně lukrativní!

Thumbs up Thumbs down

17

Re: Různé

Tak ne, jsem zbytečně paranoidní:-)
http://prazsky.denik.cz/pozary/skolu-ob … 30105.html

Thumbs up Thumbs down

18

Re: Různé

27.02.2013
Výstavba budovy B - časosběrná kamera

Doplněné časosběrné (do 26.února 2013) video výstavby budovy B naleznete zde.
[sběr obrazových dat: 17.srpna 2012 - 26.února 2013]


http://www.youtube.com/watch?v=bm2HKorK3h0

19

Re: Různé

Neví prosím někdo, co se staví na místě, kde se točí 215 na zastávce Sídliště Libuš? Staví tam metrostav.....

Petr od Pankráce

20 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (09.03. 2013 19.53)

Re: Různé

Že by tohle?

http://www.naobzoru.websnadno.cz/Projekt.html

Edit: tady jsou i vizualizace:
http://www.3d-atelier.cz/index.php/cz/r … tral-group

Thumbs up Thumbs down

21

Re: Různé

Díky moc smile

Petr od Pankráce

22

Re: Různé

Vedle hotelu Diplomat se objevila stavební ohrada a na ní cedule se stavebním povolením administrativního centra Evropská 11. Termín dokončení je na ní uveden v prosinci 2014. Takže kdo si chcete vyfotit předposlední domek bývalé úřednické kolonie, pospěšte si.

Thumbs up Thumbs down

23

Re: Různé

Docela mě překvapilo že tam něco bude moc se o tom místě nemluvilo ...

Thumbs up Thumbs down

24

Re: Různé

http://www.praha6ztracitvar.cz/fotogale … t-a-stavet

Thumbs up Thumbs down

25

Re: Různé

EVROPSKÁ 11: NOVÝ PARK, NOVÁ BUDOVA. JAK BUDE VYPADAT? PODÍVEJTE SE!

UVNITŘ ČLÁNKU VIZUALIZACE NOVÉHO PARKU. U hotelu Diplomat nedaleko Vítězného náměstí stavbaři oplotili pozemek. Investor zahájil dlouho plánovanou stavbu administrativního centra. Součástí projektu je nový park.

http://www.praha6.cz/aktuality/podivejt … 04-05.html