1 Naposledy upravil: Jirka (02.05. 2011 23.05)

Téma: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

Konečně po dlouhé době se začalo se stavbou nového mostu spojující Brandýs nad Labem se Starou Boleslaví. Nejdřív se musí odstranit starý most, který byl v roce 2002 poškozen povodní. Paradoxem je, že je to jediný most pro automobilovou dopravu, který spojuje tyto dvě "města". V současné době musí obyvatelé používat část R10, když se chtějí dostat na druhý břeh.....

Na obr. 2 jsou základní informace o výstavbě mostu, jehož stavba má již dnes několika měsíční zpoždění. Na obr. 3 až 8 je most vidět i přes korozi, podepření a sešroubování ještě ve funkčním stavu.......

http://www.rychnovinky.cz/21645-brandys … 4-201.html

Thumbs up Thumbs down

2 Naposledy upravil: Jirka (08.08. 2011 21.46)

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

Brandýs nad Labem – výstavba mostu přes Labe 7.8.2011

Od dubna co byl starý most odtraněn se toho moc na staveništi neudálo. Byla provedena pilotáž základů mostu na obou březích. kromě to došlo k uzavření provizorního mostu pro pěší a to proto, že zvýšená hladina Labe po vydatných deštích odnesla podpěru.

http://www.rychnovinky.cz/21922-brandys … -2011.html

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

Brandýs nad Labem – výstavba mostu přes Labe 29.9.2011

Po čase dospěla výstavba mostu do fáze, která stála za pořízení několika fotografií. Zde jsou.

http://www.rychnovinky.cz/22091-brandys … -2011.html

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

Brandýs nad Labem – výstavba mostu přes Labe 20.11.2011

Po čase pro srovnání pár fotek z výstavby mostu, který spojí Brandýs nad Labem a Starou Boleslav.....

http://www.rychnovinky.cz/22228-brandys … -2011.html

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

Brandýs nad Labem – výstavba mostu 8.1.2012

Stav jediného spojení přes řeku Labe mezi Brandýsem nad Labem a Starou Boleslaví je následující most 610-015 (plavební komora), most 610 – 016 (Hluchov),most 610 – 017 (tůň) jsou v provozu.
Most 610-014 a most 610-012 jsou sice opraveny, ale mezi nimi leží most 610-013 (hlavní tok Labe),který má být dokončen a uveden do provozu dne 31.8.2012.

http://www.rychnovinky.cz/22333-brandys … -2012.html

Thumbs up Thumbs down

6

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

Staronový most již prozrazuje svůj tvar
Už deset měsíců rekonstruuje sdružení v čele s divizí 4 most převádějící v Brandýse silnici II/610 přes Labe a jeho inundační území. V hotovém díle však mnoho originálních prvků z původního, více než 130 let starého ocelového mostu nezůstane – byl totiž v tak havarijním stavu, že jeho demolice byla nevyhnutelná. Před ní ale stavbaři zprovoznili provizorní lávku pro pěší, aby jim ulehčili cestu mezi Brandýsem a Boleslaví. Dnes už břehy řeky spojuje nová konstrukce mostu (foto č. 1), po němž se už v létě budou prohánět automobily.

Srpen – termín zprovoznění nového mostu – se rychle blíží, a tak je jasné, že jeho založení a spodní stavbu už máme dávno hotovou,“ říká vedoucí projektu Ing. Richard Rakouš. „V obou krajních částech třípolového mostu jsme už na spodní pevné skruži provedli celý betonový komorový nosník vodorovné konstrukce. U středového pole s rozpětím 66 m teď právě za pomoci horní skruže dokončujeme betonáž jeho horní desky.“

Na stavbě se podíleli jak pracovníci provozu mostních technologií divize 4, kteří dodali skruž a provedli spodní stavbu mostu i konstrukce provizorní lávky, tak i divizní doprava a mechanizace. Tesaři z divize 6 zase vyrobili atypické obloukové ramenáty, které s výdřevami a opláštěním sestavili do bednění pro vybudování atypických vyhlídkových plošin. Ty budou vybetonovány na návodní straně vnitřních pilířů a s architektonicky pojatým zábradlím přizpůsobí vzhled mostu okolní zástavbě.

Zhlaví obou nových pilířů jsou navržena tak, aby voda kolem nich snadno proudila. Pilíře jsou obloženy žulovými deskami (foto č. 2), stejný obklad dělníci v těchto dnech provádějí i na opěrách. Z těch už jsou vyloženy i železobetonové boční krycí plenty stylizující původní kamenné klenby na předpolích. Vyrábí se už také i mostní zábradlí, jehož bednění, výztuž a první vzorek sloupku přebrali stavbaři z divize 4 právě před pár dny.

„Při stavbě musíme brát ohled na riziko spojené s velkou vodou,“ konstatuje Ing. Rakouš. „Pro provizorní lávku máme zpracovaný speciální provozní povodňový řád a na zvýšenou hladinu Labe jsme připraveni i na stavbě mostu. Teď nás čekají betonáže složitého tvaru vyhlídkových plošin a dokončení mostu – příslušenství, odvodnění, izolace, vozovky, odláždění... Už za půl roku ale motoristům otevřeme novou spojnici přes řeku mezi Brandýsem a Boleslaví. Bude únosnější, snáze udržovatelná, a i když zvětší průjezdnost, sníží hlukovou zátěž okolí. Myslím, že už se jí zdejší obyvatelé nemohou dočkat.“

http://www.metrostav.cz/pdf/noviny/022012.pdf

7

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

fotky března pořídil Pavel Šebor

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … ndys/1203/

8

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

V Brandýse nad Labem se po více než roce znovu otevřel most přes Labe
    Ocelový silniční most mezi Brandýsem nad Labem a Starou Boleslaví je konečně opravený. Na zprovoznění se minulou sobotu přišlo podívat několik desítek místních.

http://praha.idnes.cz/most-v-brandyse-n … zpravy_sfo

Thumbs up Thumbs down

9

Re: Brandýs nad Labem - Stará Boleslav - most přes Labe

Ani jsem nevěděl, že tu i tady na to máme vlákno..

Tak opožděně vkládám průjezdní video 2 dny po otevření: http://www.youtube.com/watch?v=olf-yuGR … r_embedded (vlastní mosty začínají až v čase 2:50).

Thumbs up Thumbs down