51

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

kasme napsal:

Užší Legerova ulice? Už za dva týdny http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/u … 90217.html

Už jen necelé dva týdny zřejmě chybí do zúžení Legerovy ulice, kterou vede magistrála, po níž denně projede až sto tisíc vozidel. Ve zkušebním provozu by se měl od 1. března na půl roku uzavřít jeden jízdní pruh, jenž bude s největší pravděpodobností sloužit pro zásobování a cyklisty. Ti si ale na takovou komunikaci většinou stejně netroufnout vyjet.

Kasme :-) Asi udelame pretestni jizdu, aby bylo videt, ze po te cyklostezce nekdo pojede a ze to MA vyznam!

Thumbs up Thumbs down

52 Naposledy upravil: S_M_Lomoz (23.02. 2009 17.37)

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Praha 23. února (ČTK) - Magistrála v Legerově ulici v Praze se zúží o víkendu 14. a 15. března. O dnešním rozhodnutí vedení Technické správy komunikací (TSK) ČTK informoval mluvčí TSK Tomáš Mrázek. Zúžení požaduje kvůli nadměrnému hluku a emisím Praha 2. S magistrátem se proto dohodla na zkušebním půlročním uzavření jednoho pruhu pražské dopravní tepny.
"Příprava zúžení magistrály si vyžádá uzavírku dalšího pruhu, to je možné uskutečnit pouze o víkendu," řekl Mrázek. TSK o víkendu pomocí betonových zátarasů zúží magistrálu v Legerově ulici o jeden pruh. V neděli odpoledne by již mělo být vše hotovo. Celé opatření, včetně výměny značení, bude TSK stát 300.000 korun.
Podle Mrázka může zúžení magistrály odsunout sněhová kalamita, případně neočekávané jednání v rámci českého předsednictví, které by se konalo v Kongresovém centru.

Thumbs up Thumbs down

53

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Hlučná magistrála může stát Prahu statisíce http://domaci.ihned.cz/c1-35163530-hluc … -statisice
Soud totiž loni nakázal magistrátu, aby nejrušnější ulici v Česku ztišil.
PRAHA 3. 3. 2009 (iHNed.cz)

54

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Magistrála neztichla. Magistrátu hrozí statisícové pokuty

http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/m … 90304.html

55 Naposledy upravil: P_V (05.03. 2009 12.18)

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Jestli by ono nebylo vhodnější, stanovit pravidla developerům na Pankráci, že jejich výstavba musí zároveň vyřešit nadměrný hluk v nějakém odpovídajícím množství předmětných bytů. Jak, to už je na nich, protihlukovým opatřením dle hyg. norem, nebo třeba i opatřením náhradního bytu v klidnějším místě poblíž (či přímo v té novostavbě) se srovnatelně vysokými provozními náklady nebo nájemným, s kterým bude obyvatel souhlasit. Neodstraní problém - nebude zkolaudováno.

Thumbs up Thumbs down

56

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Nikoho nenapadlo jednoduché a spolehlivé snížení hluku - na Pankráci a U Bulhara osadit značky zákaz vjezdu a důsledně vymáhat jeho dodržování - především od tzv rezidentů - ať si zaparkují v Butovicích , dojedou metrem, tramvají a zbytek dojdou

Thumbs up Thumbs down

57

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

článků je víc, zatím jen ...

Legerova: od soboty jen dva pruhy

mfDNES 10. března 2009
Vinohrady - Obyvatelé Legerovy ulice stejně jako řidiči, kteří tudy projíždějí, by si měli dobře zapamatovat datum 14. března. O víkendu totiž přijde Legerova ulice o jeden jízdní...

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

58

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Část Prahy se obává kolon, které hrozí po zúžení magistrály http://zpravy.idnes.cz/cast-prahy-se-ob … _praha_lpo


VIDEO: Dvanáct let o to bojovali, nyní bude Legerova ulice konečně užší http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/d … 90311.html

Praha 2 - „Dejte nám šanci,“ žádá starostka druhé městské části Jana Černochová (ODS). Praha 2 chce dokázat, že části Severojižní magistrály budou stačit jen tři jízdní pruhy.

59

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Debata od 18.30 radiožurnál. Mluvči MHMP

60

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Praha neztišila magistrálu, občané žádají pokuty pro radnici http://zpravy.idnes.cz/praha-neztisila- … _domaci_dp

61

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Magistrála nastupuje na „odtučňovací kúru“ http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=062 … ;c=1156880
velikost textu:
14. března 2009 0:00
Vinohrady - O omezení dopravy v Legerově ulici se mluví od doby, kdy zde byla v sedmdesátých letech zprovozněna magistrála. Čtyři jízdní pruhy prakticky po celý den zacpané auty dusí...

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

Jak objet Legerovu ulici? http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=062 … ;c=1156882
velikost textu:
14. března 2009 0:00
Zúžení magistrály o jeden pruh protáhne kolony. Řidiči je mohou objet jen širokými oblouky - Vinohrady - Legerova ulice je malé peklo pro obyvatele tamních domů, pro chodce i pro motoristy....

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

   

Úpravy Legerovy ulice začnou v sobotu dopoledne http://tsk-praha.cz/web/tisk/zpravy/leger
    Zúžení Legerovy ulice ze čtyř na tři jízdní pruhy proběhne o tomto víkendu. „Práce odstartujeme v sobotu 14. března v deset hodin a skončíme nejpozději do nedělních 15 hodin tak, aby komunikace byla připravena na odpolední dopravní špičku,“ informoval Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy.

    V průběhu úprav bude provoz v Legerově ulici stažen na pouhé dva jízdní pruhy, a to kvůli zajištění bezpečnosti pracovníků a možnosti bezproblémového nasazení techniky. „Řidiče proto žádáme o ohleduplnost a také o trpělivost,“ zdůraznil Mrázek.

    TSK nejdříve celý úsek vyčistí, pak proběhne úprava dopravního značení a instalace betonových zábran tzv. city bloků. Práce budou probíhat od Nuselského mostu směrem do centra.

    Na zúžení Legerovy ulice v úseku od Nuselského mostu až po několik desítek metrů před křižovatkou s Rumunskou ulicí se dohodla Městská část Praha 2 s magistrátem. TSK je realizátorem tohoto opatření, které vyjde na zhruba tři sta tisíc korun.

62

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Tak v 10 se opravdu začalo.

63

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

http://www.novinky.cz/domaci/163881-pra … acaly.html

64

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … ?id=628962

Thumbs up Thumbs down

65

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

článků bude asi spoustu, neboť v 10 se Legaerovou nedalo téměř projet kvůli novinářům a fotografům...

66

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

tak jsem si ty ohrádky na nepořádek musel prohlídnout http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … eg/090315/

67

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

To je konečný stav? Dnes sem tam jel a překvapilo mě že to u první křižovatky končí. To nebude mít žádný efekt, ani k dobru ani ke zlu. Diť je to jen pár metrů. Nechápu proč se okolo toho dělalo tolik humbuku. Kdyby to vedlo až k muzeu, tak bych to pochopil, ale takhle ...
Stejně jediný zklidnění v centru, vidím v dokončení městského okruhu a přeměna magistrály na pěší zonu bez aut.

Thumbs up Thumbs down

68

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Legerova je užší a řidiči vzteklí http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=063 … ;c=1157503
mfBNES 16. března 2009
Magistrála má od soboty jenom tři pruhy. Starousedlíci vyčkávají, co jim změny přinesou, řidiči se děsí kolon

Nové Město - O jednu pomyslnou dírku utáhli dělníci pásek na magistrále v Legerově ulici.

Od sobotního dopoledne se frekventovanou silnicí projíždí jen ve třech pruzích, ten čtvrtý je prázdný.

Betonových zábran a kuželů se dlouho dopředu děsili řidiči, někteří dopravní odborníci i obyvatelé okolních ulic. Jenže kolony se zatím nekonaly, a to ani v neděli večer.

Skutečně ostrým testem je totiž pro takovou úpravu pondělní ranní špička. Byť se podle mluvčího Technické správy komunikací (TSK) Tomáše Mrázka vyskytly drobné problémy při zužování magistrály už v sobotu dopoledne, kdy dělníci na most umístili značky snižující rychlost a zabrali hned dva pruhy.

„Rychle se vytvořila kolona, která se po pár minutách rozjela,“ popsal zádrhele Mrázek.

Radikální úpravy se město leklo TSK původně plánovala, že se práce protáhnou do neděle, ale už v sobotu večer bylo hotovo.

Betonové zábrany, jejichž položení stálo 300 tisíc korun, dělníci umístili od Nuselského mostu po Fügnerovo náměstí.

Úpravy magistrály proti původním plánům zůstaly jen na půli cesty - čtvrtý pruh, do něhož se auta za Fügnerovým náměstím vracejí, měl nově sloužit jen k odbočování do Rumunské ulice. „Původně jsme o tom uvažovali, ale nakonec zvítězila varianta, že jím bude možné jet i rovně,“ přiznal radní pro dopravu Radovan Šteiner.

Město se navíc obávalo, že tak radikální změna by mohla být nebezpečná. „Řidiči by vyhrazený pruh určitě nerespektovali, a pokud by tam nebyla betonová bariéra, určitě by volného pruhu zneužívali,“ prohlásil Mrázek.

Pohodlnější život za bariérami? Radní Šteiner se spoléhá na to, že život v Legerově teď bude pro místní obyvatele pohodlnější. „Není to nic revolučního, stejné úpravy jsme udělali třeba v ulici V Holešovičkách,“ vysvětlil Šteiner.

Lidé by se nyní měli cítit na chodnících bezpečněji, když budou auta od nich dál, navíc mohou snáz zajet vozem do proluk mezi betonovými zábranami.

Jenže starousedlíci zatím nad změnami příliš nejásají. „Zácpy tu jsou pořád, horší už to snad být nemůže. Konečně se tu alespoň něco děje, tak uvidíme, jestli to bude k lepšímu,“ zadoufal Jan Matoušek, který bydlí na dohled od Nuselského mostu.

Pokud domácí nad úpravami zrovna neplesají, někteří projíždějící řidiči byli vzteky rozžhavení doběla. „Zúžení je úplný nesmysl! Jsem zvědavý, za jak dlouho se dostanu v pondělí do práce, protože takhle se ulice celá ucpe a bude to stát už v ulici 5. května,“ láteřil o víkendu Středočech Miloslav Blažek z Benešova, který denně do Prahy dojíždí do zaměstnání.

Blažek se teď obává toho, že bude muset jezdit do práce o poznání dřív, aby ho dopravní zácpy výrazně nezdržely. A dalším řešením může být najít si jinou cestu po hlavním městě.

Pokračování na str. D3

Pokračování ze str. D1

Některé motoristy nové zábrany v Legerově ulici pořádně rozparádily. „Někteří řidiči dělníkům dost nevybíravě nadávali a dělali na ně taky vulgární gesta,“ postěžoval si mluvčí TSK Tomáš Mrázek.

Pokud se řidiči obávají kolon, doporučuje jim Mrázek zaparkovat na P+R parkovišti na Chodově.

„Parkoviště má 700 míst a nebývá plné. Dál se pak vyplatí jet metrem,“ navrhl jim Mrázek.

Včera bylo takové běsnění zbytečné - v Legerově ulici i na Nuselském mostě byl provoz celý den maximálně na stupni číslo 2.

Možná zafungovalo i to, že se řidiči první den jenom báli projet zúženou Legerovou ulicí.

Ostatně to se ukáže v dalších dnech, zábrany tam totiž zůstanou minimálně měsíc.

S uzavřením jízdního pruhu nesouhlasí radnice Prahy 4, která se obává, že se kvůli zúžené magistrále prodlouží kolony na Nuselském mostě a řidiči budou hledat objízdnou trasu ulicemi Nuslí. Pokud by se tak opravdu stalo, bude radnice po měsíci vyžadovat odstranění bariér.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor:

    * ROBERT OPPELT

69

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Zúžení pražské magistrály v Legerově ulici nevyvolalo žádné potíže. Doprava se ráno na zbývajících třech jízdních pruzích pohybuje do stupně tři. Oznámilo to Centrum dopravních informací. (novinky.cz)

Thumbs up Thumbs down

70

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Nevím, co se zmatkuje ... ty lidi neznaji proudění kapaliny! Nuselak má 3 pruhy, u Muzea jsou také 3 pruhy. To že bude i mezi tím 3 pruh snad nikomu problém nenadělá. Osobně jsem si myslel, díky mediální masáži, že půjde o razantnější omezení :-(

Thumbs up Thumbs down

71

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Zúžená magistrála hlásí stupeň 5 http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=064 … ;c=1158197
mfDNES 17. března 2009
Včera byl první pracovní den, kdy mohli řidiči v Legerově ulici užívat jen tři pruhy. Místní si pochvalují větší klid - Vinohrady - První ostrou zkoušku včera ráno absolvovala Legerova...

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

Čára na silnici nestačí. Je tu zeď http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=064 … ;c=1158209
mfDNES 17. března 2009
ZKLIDNĚNÍ MAGISTRÁLY Kdo Legerovu ulici zná a občas jí prochází, nemohl si nevšimnout, že je po zásahu silničářů opravdu klidnější. Není to taková rozvodněná řeka, jako byla ještě...

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

Sto tisíc aut nahradilo předzahrádky výstavného bulváru
mfDNES 17. března 2009
Praha - Při pohledu na historickou fotografii Legerovy ulice se pozorovatel neubrání nostalgii. - Široký, výstavný bulvár lemovaly stromy a obchody, v mnohém připomínal třeba dnešní...

Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.

72

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Legerova je jen políčkem na šachovnici http://magistrat.praha-mesto.cz/79776_L … sachovnici

Primátor Pavel Bém dnes uvedl, že osobně pozorně sleduje vývoj dopravní situace v Legerově ulici po zrušení jednoho jízdního pruhu. Celkové hodnocení dopravního opatření označil za předčasné, navrhl ale a zadal úředníkům odboru dopravy magistrátu zvážit, zda by se zklidněný pruh mohl využít například  pro parkování.

73

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Glosy http://glosy.respekt.cz/Dva-kroky-za-vami-3931.html
Dva kroky za vámi
19.3.2009 07:06 - Martin Kontra

74

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Soud: Město zatím nemusí snížit hluk na magistrále
velikost textu:
26. března 2009 0:00

Praha, Brno - Úředníci pražského magistrátu dostali oddechový čas -mohou zatím odložit výstavbu opatření, která by zklidnila magistrálu v ulici 5. května.

„Rozhodl o tom Nejvyšší soud, podle něhož nemusí hlavní město splnit pravomocný rozsudek pražského městského soudu do doby, než projedná jeho dovolání,“ řekla předsedkyně sdružení Občané postižení Severojižní magistrálou Alžběta Rejchrtová. Verdikt nařizoval magistrátu do jednoho roku výrazně snížit hluk v okolních bytech. Termín vypršel v polovině března.

Pražané, kteří bydlí v okolí ulice, se chtěli obrátit na soud a požadovat, aby městu ukládal za nevykonání rozsudku pokuty. To však nyní udělat nemohou a musí počkat, zda Nejvyšší soud verdikt potvrdí.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor:

    * (ČTK)

75

Re: Zklidnění magistrály a zúžení Legerovy

Lidé mohou posílat stížnosti na Legerovu
mfDNES 1. dubna 2009
NUSLE - Radnice Prahy 4 zřídila speciální e-mailovou adresu pro připomínky a podněty obyvatel k zúžení Legerovy ulice. Lidé mohou na adresu legerova@praha4.cz posílat své názory a zkušenosti se zúžením ulice, kterou prochází magistrála.
------

Praha 4 pečlivě monitoruje dopravu po zúžení Legerovy ulice http://praha4.cz/1605_Praha-4-peclive-m … rovy-ulice

Městská část Praha 4 velmi pečlivě monitoruje chování dopravy po zúžení Legerovy ulice.

„V pravidelných intervalech sledujeme kolony a dopravu vůbec včetně počtu projíždějících vozidel ulicí 5. května a všemi objízdnými trasami. Stejná měření jsme provedli také před uzavřením jednoho jízdního pruhu v Legerově ulici. Aby výstupy byly relevantní, bude třeba měření provádět minimálně jeden měsíc,“ přiblížil situaci zástupce starosty pro dopravu Martin Hudec a dodal, že do diskuse o vhodnosti tohoto opatření se musí zapojit také veřejnost. „Zřídili jsme proto speciální e-mailovou adresu: legerova@praha4.cz, na kterou mohou občané zasílat své názory a zkušenosti se zúžením Legerovy ulice.“ 
------

včera zas i kolem poledne zasekáno i v oblasti nám. bří. Synků