1

Téma: Obchvat Březiněvsi

Byl vypracován posudek k záměru Silnice II/243 - Obchvat Březiněvsi s návrhem souhlasného stanoviska.

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Obchvat Březiněvsi

Druhý pokus o uspořádání veřejného projednání záměru (18. května) smile

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Obchvat Březiněvsi

Zápis z veřejného projednání zde. Líbeznický zastupitel J. Vondráš upozornil, že dostatečným řešením pro Březiněves je zprovoznění obchvatu obce Líbeznice a realizace dopravně-technických opatření na stávající silnici II/243.
Osobně jsem téhož názoru, a když už by se někdy měl nějaký obchvat Březiněvsi realizovat, tak určitě ne z rozpočtu SFDI. Beztak to vypadá jako klasická akce "necháme vás tady postavit okruh, ale zaplaťte nám obchvat!":

Ing. Miroslav Kupka z ŘSD v zápisu z veřejného projednání napsal:

Ředitelství silnic a dálnic ČR zajišťuje výstavbu Silničního okruhu kolem Prahy. Protože tato stavba přináší kromě pozitiv i jistá negativa, snaží se Ředitelství silnic a dálnic ČR podílet i na realizaci záměrů, která pomohou tyto negativní vlivy zmírnit, tedy mj. i na záměru „Silnice II/243 - Obchvat Březiněvsi“.

Thumbs up Thumbs down

4

Re: Obchvat Březiněvsi

Nějak nefunguje EDIT, tak ještě doplním, že se uvažuje o případném pokračování obchvatu kolem obcí Bořanovice a Líbeznice, ale i to je podle mě blbost - lepší by bylo downgradnout II/243 do III. třídy a dopravu R8 - Mělník z ní úplně eliminovat.

Thumbs up Thumbs down