1

Re: Změny v MHD II. pokus :)

doufám, že zůstaneme jen u změn... smile

idnes trošku přestřelil, ale lecos už se začíná dít...

např.: http://www.ropid.cz/trvale/zmeny-v-ledn … 8x885.html

8: (od 1.2.2010)

    * změna typu vozů: v SN jednovozové vlaky

20, 24, 25: (od 1.2.2010)

    * změna provozního rozsahu:
          o v PD cca od 5:30 do 23:30
          o v SO cca od 7:00 do 23:30
          o v NE cca od 9:00 do 23:30

2

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Když se sám báťuška zasadí, lidu se dobře vede...

Praha 8. února (ČTK) - Praha nebude letos omezovat rozsah a kvalitu MHD. Na tiskové konferenci to dnes řekl pražský primátor Pavel Bém (ODS). Podle pracovních návrhů měly být na začátku března zrušeny první i poslední spoje metra, jedna tramvajová linka a zhruba dvě desítky autobusových spojů.
"Pro hlavní město Prahu je naprosto nepřijatelné jakékoli snižování rozsahu a kvality městské hromadné dopravy. Nepřípustný je pro nás zásah do provozní doby metra i jakékoli omezení intervalů. Provoz metra i návazné autobusové dopravy bude zachován v dnešní podobě," uvedl Bém a před novináři roztrhal materiál, který změny v MHD navrhoval.
Pražský primátor ale připustil, že se letos cestující mohou dočkat některých drobných změn tam, "kde autobusy vozí vzduch". "Jedinými úpravami mohou být takzvané souběhy," poznamenal radní pro dopravu Radovan Šteiner (ODS). Souběhem se rozumí trasa, kde souběžně jezdí více spojů, například tramvaj a autobus. Podle ředitele pražského dopravního podniku Martina Dvořáka by ale měly být výkony pouze přesouvány z míst, kde jsou spoje nevyužité do míst, kde jezdí plné.

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Změny v MHD II. pokus :)

První i poslední metro zůstanou, rozhodl Bém a roztrhal návrh Ropidu

http://zpravy.idnes.cz/prvni-i-posledni … _praha_bar

4

Re: Změny v MHD II. pokus :)

a nebo http://www.ropid.cz/tiskove-informace/m … 3x905.html

a nebo smile http://magistrat.praha-mesto.cz/82922_M … beze-zmeny

5

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Z revoluce v pražské MHD nezbylo skoro nic http://zpravy.idnes.cz/z-revoluce-v-pra … _praha_itu

1. března 2010  12:44
Velké úpravy, které měly od března radikálně změnit pražskou MHD, se v praxi nekonají. Od března přitom měly ovlivnit osmdesát linek, škrtat se mělo i v provozu metra. Nakonec zasáhla změna jen pár příměstských autobusů a jen jednu městskou linku.

6

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Problém vidím v tom, že Praha se s  Ropidem nedohodne na tom co chtějí. Já vím co chci (práce + výplata) a taky si nejsem jistý, že se s DPP dohodnu. Z hlediska managementu DPP se mi zdá drzost chtít zvyšovat výkony a nedodávat prostředky na jejich zvýšení. Dále chtít snížit stav zaměstnanců na malých provozovnách během 1. pol. roku 2010 nejdříve o 20, pak 15 a teď snad 7 zaměstnanců ? To neexistuje nikdo, kdo by hodil potřebné odhady na papír a obhájil si je před veřejnou i odbornou diskusí ? Jak můžeme chtít někam směřovat veřejnou dopravu (doprava veřejné služby), když ani nevíme co chceme ? A hlavně když se "cíle" každou chvíli mění ?!

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Nejrychlejší spojení Jižního Města a Smíchova bude autobusem

http://zpravy.idnes.cz/nejrychlejsi-spo … -zpravy_ab

Autobus po nové trase vyjede 1. října.

...ve směru na Smíchov by byl vyhrazený pruh pro autobusy jen pár set metrů od Barrandovského mostu.

...varianta vyhradit pruh na městském okruhu zhruba od jeho křižovatky s dálnicí D1 až k Barrandovskému mostu.

...mohlo by se podle Drápala uvažovat také například o autobusové lince Strahovským tunelem

hmmm, ještě je to nepřešlo smile smile

8

Re: Změny v MHD II. pokus :)

bus po Jižní spojce - vyzkoušet, proč ne. Uvidíme jaká bude situace na Jižní Spojce. Celý problém se Stau tam dělala "myší díra" a tam odbočující kamiony, pokud tenhle problém odpadne měla by být Jižní spojka průjezdná plynule i ve dvou pruzích. Ani dosud nebyl problém jet směr Smíchov, tedy pokud všechny pruhy nebyly ucpány vozidly odbočujícími na Barrandov.

Thumbs up Thumbs down

9

Re: Změny v MHD II. pokus :)

IMHO je BUS pruh zbytečný, jak napsal obr, kolony byly způsobeny semaforem na myší díře, teď by měla být JS volná, mimo případy uzavření R1.

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Myslím že jakýkoliv průzkum nebo studie nemůže nasimulovat jak to na Jižní spojce bude od 21. září a později vypadat...

jen čas ukáže smile

také záleží, jak bude nastaveno SSZ...

já bych viděl jako nejlepší, BUS pruh před SSZ ve středním pruhu smile

11 Naposledy upravil: baggins (31.08. 2010 21.21)

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Já stále ještě doufám, že SSZ na Barranďáku bude vypnuta, neb bude zbytečná. Pamatuji doby, kdy tam nebyla ... a není to tak dávno (z hlediska večnosti ;-) )

Thumbs up Thumbs down

12

Re: Změny v MHD II. pokus :)

smile

21. 9. 2010 – úterý – Den Pražské integrované dopravy

•    expresní autobus po Jižní Spojce - jízdy po trase připravované expresní autobusové linky Jižní Město - Smíchovské nádraží po Jižní spojce (cca 14:00 – 19:00 v intervalu 30 minut)

13

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Expresní autobusová linka po Jižní spojce
Dne 20. září 2010 bude zprovozněna jižní část Pražského okruhu. Tím se přesunou kamiony z Jižní spojky a uvolní zde prostor pro novou expresní autobusovou linku spojující Jižní Město se Smíchovem, která vyjede 1.10.2010. Nová autobusová linka s jízdní dobou 20 minut z Hájů na Smíchovské nádraží nabídne bezkonkurenčně nejrychlejší spojení stotisícového Jižního Města s levobřežní částí Prahy.
Lidé už nebudou muset jezdit přes centrum – uleví se tím zejména tramvajím v Ječné ulici a přestupním stanicím metra v centru včetně nejvytíženějšího úseku metra C mezí Pankrácí a I.P.Pavlova. Nová autobusová linka bude nejen rychlá, ale také spolehlivá díky vyhrazeným jízdním pruhům, které pro ni budou zřízeny na Jižní spojce ve směru na Smíchov.
Autobusová linka bude jezdit pod číslem 125 v následující trase: Smíchovské nádraží – Lihovar – Chodovec – Chodovská tvrz – Litochlebské náměstí – Bachova – Mikulova – Hněvkovského – Modrá škola – Háje – Horčičkova – Jižní Město. Trasa linky v oblasti Jižního Města byla zvolena tak, aby vedla pokud možno středem sídliště a vhodně doplňovala ostatní autobusové linky v oblasti. Expresní autobusová linka 125 bude v provozu každý den, ve špičkách v intervalu 8-10 minut, mimo špičky pojede každých 15 minut. Na Smíchovském nádraží bude při delších intervalech navazovat na metro zejména ve směru na Zličín, aby se její pomocí zkrátila cesta také lidem směřujícím do Jihozápadního Města. Na novou linku nasadí Dopravní podnik hl. m. Prahy přednostně nové nízkopodlažní autobusy SOR.
V rámci Dne Pražské integrované dopravy, který se bude konat v úterý 21.9.2010, si bude možné zdarma vyzkoušet rychlost této nové linky. Předváděcí jízdy se budou konat v tento den od 14:00 do 19:00 v trase připravované linky. V infostánku na Smíchovském nádraží obdrží zájemci také podrobnější informace o této a dalších podzimních novinkách v Pražské integrované dopravě.

Informační zpravodaj č. 2010/16
http://www.ropid.cz/download.php?idg=56 … mp;Lang=cs

14

Re: Změny v MHD II. pokus :)

Tak dnes proběhla změna jizdních řádů.
Vyzkoušel jsem prodlouženou linku S41, která normálně jezdí na trase Praha-Libeň - Roztoky u Prahy, o víkendech jede ještě z Libně až do Hostivaře po Malešické spojce. Výjimečná trasa. Často jezdím trasu Libeň - Hostivař a inzerovaných 13 minut (dnes to trvalo 15) je vrámci MHD nepřekonatelných. (Místo 20 min. autobusem 183 po dost nejisté Průmyslové, hlavně ve špičce).
Tedy ne že by byly největší špičky o víkendu...
Cesta pěkná i když jsme jeli přes tohle - ani to nebylo cítit.
Jel jeden vagón 810 - tipuju.

Něco nových změn najdete tady:
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/trval … ince-2010/

Jízdní řád zmiňované S41:
Jízdní řád v Pdf na ropid.cz

K diskusi o hrbolatých kolejích ve vláknu Múk Rybníčky - po Malešické spojce jezdí ode dneška i osobní vlaky - S41:

Kubajsu napsal:
stanleyk napsal:
obr napsal:

kasme - teda přiznám se, že více nežli fota ze stavby MUK mi zaujaly ty hrbolaté koleje snímky IMG_1341 a IMG_1343 - to je obvyklé ?

Odpovím za Kasmeho
No normální to není.Je to špatná geometrická poloha koleje,tady to bude kombinace zborcení koleje a další, ale hlavně zde chybí pořádné podbití smile
Ale hlavně ta fotka je strašně zazoomovaná,takže to  hodně zkresluje smile

Zase na druhou stranu je to trať kde jezdí jen nákladní vlaky (pokud jsem si to správně spojil s místem) rychlostí asi tak 20km/h maximálně...

Thumbs up Thumbs down