1

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

obr napsal:
P_V napsal:

Tunel Blanka nabere zpoždění třináct měsíců
Ale nevyplývá z toho, zda se stavba zdrží jen v nějaké části, nebo se opozdí komplet.

hlavní je, že se stále maká a ty různé překážky se daří odstraňovat. Zrovna dnes je tady jinde info, že 25.11.09 bude soud ohledně objektu, který brání stavbě podchodu z Hradčanské do Dejvic, tak snad zase bude nějaký pokrok...
Při všech těch potížích a odkladech já osobně oceňuju, jak stavba jde kupředu a na tu ekopakáž či tu pomatenou  vnučku Heyrovského a další kazišuky je třeba hodit s opovržením bobek.... ostatně, kdo někdy sám něco stavěl ví, že kromě peněz a fyzické energie potřebuje i hodně psychické síly, aby překonal problémy, často i od těch nejbližších...
Stavbě a všem kdo se na tom podílejí, držím palce a díky !

MP napsal:
kasme napsal:

já bych to uspíšil a zprovoznění bych viděl na 12.12.2012 ve 12.12 a 12 fteřin smile smile
a pásku by přestřihávalo 12 "Apoštolů"
a vzhledem ke zklidnění dopravy bych to na povrchu viděl na průměrnou rychlost 12 km/h kromě travají - ty pojedou 24 km/h

Ale 24 km/h jen ty dvouvozové soupravy, když jsou 2, můžou dvakrát rychlejc, ne? big_smile

andy napsal:

Jinak magistrát oficiálně potvrdil termín 20/12/12:
Prohlášení tiskového mluvčího MHMP k informaci o údajném zpoždění tunelů Blanka

obr napsal:
jannk napsal:

ja uz to nechapu - pred propojenim obou tunelu 20.12.2012 se bude dat jezdit v pod Stromovkou/Lentou nebo ne??

ano, ty články jsou zmatené. Zjevně normálka - novináři nevědí o čem píši a píší blábol..

Prochaine napsal:

3 roky, 1 měsíc a 1 týden (1133 dnů)... neuděláme na home page nějaké odpočítávání?

obr napsal:
Důchodce napsal:

Kdysi v infocentru jeden starší metrostavák při diskuzi o termínech řekl:
Strahov 2B nebude, tím pádem nemá smysl Brusnice - nemá výjezd. On to vidí - 2011 Troja - U Vorlíků, 2012 Prašný most a 2013 celý. Tak nevím.

vykládat může každý co chce, je jistě všude spousta "chytrých" a taky spousta kazišuků. Třeba může být být na každém šprochu pravdy trochu.
Ale partnery jsou investor a dodavatel a ti vydávají ofic. stanoviska. Jistě mají problémy, zatím o nich vždy vcelku seriozně informovali, vyčkal bych na ně, zatím žádnou změnu neavizovali.
A hlavně - je důležité, že se činí a problémy jak to jde řeší !

MP napsal:
kasme napsal:
Prochaine napsal:

3 roky, 1 měsíc a 1 týden (1133 dnů)... neuděláme na home page nějaké odpočítávání?

myslíš něco jako...

ke zprovoznění souboru staveb Tunel Blanka dojde možná za 1133 dnů

to by asi nebyl problém... smile

Já bych tam napsal "Ke zprovoznění celého souboru staveb Tunel Blanka dojde nejdříve za 1133 dnů:)

Honkam napsal:

Nevím proč všichni šílí...v upraveném harmonogramu, který je zde na foru, se už minimálně půl roku píše:
* 30.11.2011 zprovoznění části MO Blanky v úseku Pelc – Tyrolka křižovatky U Vorlíků
* 30.11.2011 zprovoznění nového Trojského mostu
* 30.11.2012 zprovoznění zbylého komplexu Blanka vč. všech povrchových komunikací a úseků

jenže to je neoficiální harmonogram od IDS smile

teď je rozhodující, kdy se kopne na SAT 2B a jestli tam nebudou komplikace
a kdy se přeloží provoz na Prašném mostě...

obr napsal:
pegodlas napsal:

A jak je vlastně možné, že SAT 2B má tak pozdní termín dokončení oproti zbytku, když na něm visí zprovoznění části MO jako celku? To jim to v plánování jen tak o rok ujelo, nebo se nestíhala příprava, nebo ten rok 2011 bylo jen takové pozlátko pro uklidnění veřejnosti a zbytkem se jaksi nechlubili?

úplně nejpodstatnější pro dopravu v Praze je, aby byl otevřen tunel v úseku Letná-Troja. Když bude obnoven provoz na povrchu, tak to ostatní se už ten rok přežije.
Ta zdržení jsou zřejmá - ekoteroristi kolem Malovanky a Myslbekovy;  propady ve Stromovce, kde nebylo kvůli ekoteroristům původně zpevněno nadloží ;   odklady přerušení provozu železnice z Kladna;  konkurzní správce toho objektu u podchodu z Hradčanské ; nejasnosti most Troja ; nerozhodnost jak bude objížďka/stavěn úsek Malovanka/Myslbekova -  a to je jen to, nač jsem si vzpoměl a co je veřejně známo.

- předání staveniště Prašný most jih (kurty)
- zrušená výluka tram Holešovice
- sběrna na Hradčanské
- odklady výluk na Letné

no a SAT 2B: když se pozdě začne, tak se pozdě skončí - už před časem někdo říkal, že stavba bude trvat 2,5 roku

2

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

A dostaneme se zpátky k tomu historickému dotazu, jestli se bude zprovozňovat najednou nebo po kouskách. Nikdo neví ....:)

Thumbs up Thumbs down

3

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

idnes.cz: Blanka „nabírá“ roční zpoždění http://zpravy.idnes.cz/tunel-blanka-nab … _praha_abr

mf DNES 14.11.
Letná - Řidiči, kteří se chystali, že se na přelomu let 2011 a 2012 pojedou po severovýchodní části Městského okruhu, si budou muset počkat. Zprovoznění tunelu Blanka se totiž zhruba o rok odkládá. Tunelový komplex Blanka má totiž čtyři části a ta poslední z nich by měla být hotova až na konci června 2012 a uvedena do provozu až 20. prosince 2012.

„Blanka bude zprovozněna 20. prosince 2012,“ řekl Josef Kalíšek ze společnosti IDS, která stavbu řídí. Podle Hospodářských novin, které na Kalíškův výrok upozornily, to řekl ve čtvrtek na jednání magistrátního výboru dopravy.

„Ten výrok skutečně padl. Prý nebude v původním termínu hotov návazný úsek na Blanku, což přinese pro řidiče opravdu zpoždění,“ potvrdil zastupitel a člen výboru Antonín Weinert (ČSSD).

Návazným úsekem Weinert myslí část Strahovského tunelu, který má končit u ulice Myslbekova. Zpoždění pak zavinilo to, že stavební firma Eurovia nezískala včas stavební povolení a místo letos v lednu začala kopat až na začátku října. „Na stavbu bylo zapotřebí získat několik stavebních povolení, která investor získával postupně. Nejdříve bylo vydáno povolení na stavbu samotného tunelu. Zahájit práce ale nebylo možné, protože nebylo platné povolení na přeložky inženýrských síti. Právní moci nabylo letos v září. Nyní jsme zahájili práce. Od té doby pracujeme dle platného harmonogramu. Práce na vlastním tunelu jsou plánovány na březen roku 2010,“ uvedla mluvčí společnosti Eurovia Iveta Štočková.

Pokračování na str. B2

Tunel Blanka „nabírá“ roční zpoždění

Pokračování ze str. B1

Přitom město v čele s primátorem Pavlem Bémem (ODS) celou dobu tvrdí, že řidiči se tunelem projedou již koncem roku 2011. „V polovině roku 2011 bude zprovozněno dalších 6,5 kilometru Městského okruhu, které uleví od dopravy 300 tisícům obyvatel Prahy 1, 2, 6 a 7,“ slíbil v květnu letošního roku Pavel Bém při prohlídce stavby tunelu.

Podle termínů, které pak Bém MF DNES v srpnu letošního roku zaslal, by pak dělníci měli z tunelů zmizet v březnu 2011 a následně by se čekalo již jen na zprovoznění tunelového komplexu.

Bémovo vyjádření se včera MF DNES nepodařilo získat, na textovou zprávu nereagoval.

Mluvčí magistrátu Jiří Wolf pak rozeslal vyjádření, ve kterém jménem města prodloužení termínu popírá. „Stavební dokončení severozápadní části Městského okruhu Blanka nemá zpoždění. Zprovoznění celého komplexu je podmíněno technologickým propojením souborů těchto dopravních staveb. Smluvní termín dokončení jihozápadní části strahovského tunelu je 30. června 2012. Po stavebním dokončení jihozápadní části Městského okruhu musí následovat technologické propojení tak, aby celý soubor dopravních staveb byl uveden do provozu 20. prosince 2012,“ píše Wolf.

Jenže problém je v tom, že zpoždění se sice týká druhé části hloubení 398 metrů dlouhého úseku Strahovského tunelu, jenže bez jeho zprovoznění nebudou moci auta projíždět ani samotným tunelem označovaným jako Blanka.

„Ta stavba se skládá ze čtyř úseků, jeden z nich je Strahovský tunel, který má končit u Myslbekovy ulice. Další úsek až na Pelc-Tyrolku sice bude komplet hotov, jenže nikdo si nevezme na triko to zkolaudovat a pustit tam auta, musí se čekat, až bude dokončen,“ potvrdil MF DNES zdroj, který je se stavbou Blanky velmi dobře obeznámen.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor:

    * ALEŠ BERNÝ

4

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

vondr napsal:

Blanka „nabírá“ roční zpoždění
Letná - Řidiči, kteří se chystali, že se na přelomu let 2011 a 2012 pojedou po severovýchodní části Městského okruhu, si budou muset počkat. Zprovoznění tunelu Blanka se totiž zhruba...
Plné znění ihned v trafice, nebo zde od 12:00.
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=mfp … ;c=1289541

hlavně, že se staví.
Tyhle výskající a pohoršující se články  o zpoždění na Blance či 512-514 nebo D8 zveřejňují zejména ti, kdo na těch zpožděních mají největší podíl.  Včera třeba "škůdci země" avizovali radostně 2 roky zpoždění na D8...mám pro to jediné možné vysvětlení - jsou to úchylové - jak se ta úchylka, potěšení z toho, že ubližují a škodí nazývá ?

Thumbs up Thumbs down

5

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

pokud bude letošní zima mírnější, tak se práce nemusí omezit kůli počasí a směle se může pokračovat dále.
Věřím,že to zpoždění tak veliké azse nebude. Jak tu bylo už zmíněno, nejdůležitější bude za jak dlouho postaví tunel v Patočkově ulici a hlavně ,kdy s ním začnou

6

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

vondr napsal:

pokud bude letošní zima mírnější, tak se práce nemusí omezit kůli počasí a směle se může pokračovat dále.
Věřím,že to zpoždění tak veliké azse nebude. Jak tu bylo už zmíněno, nejdůležitější bude za jak dlouho postaví tunel v Patočkově ulici a hlavně ,kdy s ním začnou

Souhlasím, všude jinde pokud nedojde k situaci "Občanského sdružení" práce výborně pokračují. Ale ta SAT 2B, to je obrovské množství zeminy na přemístění, přitom zajištění té jámy, viz jak trval ten kousek pro Brusnici, tam fakt nevím zda za 2 roky průjezdnost. Budiž přičteno k dobru, že sdružení SAT 2B EUROVIA a ENERGIE dělají na přeložkách v celém okolí Myslbekovy ulice jak se říká "až se za nimi práší".

Thumbs up Thumbs down

7

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Prochaine napsal:

3 roky, 1 měsíc a 1 týden (1133 dnů)... neuděláme na home page nějaké odpočítávání?

horal zapracoval a je to tam... (na http://mo.ttnz.cz/ )

8

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

je otázka, jestli to má cenu vůbec stavět...

... na ten jeden den... smile:):)

http://www.21122012.cz/

http://www.csfd.cz/film/239242-2012/

9

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

kasme napsal:

je otázka, jestli to má cenu vůbec stavět...

... na ten jeden den... smile:):)

http://www.21122012.cz/

http://www.csfd.cz/film/239242-2012/

--- ZAČÁTEK OT ---

big_smile:D:D

prej ne...

http://technet.idnes.cz/nasa-zadny-kone … vesmir_vse
(ale film mohu doporučit)

--- KONEC OT ---

Thumbs up Thumbs down

10

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Omyl, konec světa nastane podstatně dříve a to 31.12.2009. Mám kalendář na tento rok a po něm nic nenásleduje!!! Staří Mayové se mýlili. sad

Thumbs up Thumbs down

11

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

to Mirajz: "Mám kalendář na tento rok a po něm nic nenásleduje!!! "
To máš nějaký zkrácený, já tam mám jeětě tři dny, asi aby mě zmátli smile

Do 20. 12. 2012 zbývá (dnů): 1111 - takové hezké číslo, já si ho oslavím smile

Thumbs up Thumbs down

12

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

jsem to přehodil... smile

S_M_Lomoz napsal:

Český rozhlas: V Praze skončí první etapa ražby tunelu Blanka
"Tím skončí hrubé práce na ražbách severozápadní části městského okruhu a začneme se blížit druhé etapě prací," řekl Českému rozhlasu Pražský radní pro dopravu Radovan Šteiner.

... Miluju prince Radovana. Teď ještě aby tahle slova vzal někdo z Letné jako příslib...

obr napsal:
kasme napsal:

a kdo to četl do konce si nemohl nevšimnout... smile

"a zprovoznění se plánuje na druhou polovinu roku 2011."

taky říkal, že vázne oblast Prašného mostu kvůli nevyřešeným majetkosprávním sporům ..to myslel ty Stavebniny ?

Je jasné, že se bude Blanka zprovozňovat po částech. Bylo by dobré, pokud to jde, kdyby tunel pod Stromovkou/Letnou zprovoznili už od vjezdu/výjezdu na Milady Horákové před Státním archivem, odpadly by i zácpy na křižovatce Špejchar...:)

S_M_Lomoz napsal:

Nejde o ty stavebniny, ty jsou na Hradčanské. Pokud vím, dost dlouho to trvalo, než vydyndali z Ministerstva obrany pozemek stavební jámy Prašný most - čili jižně od Milady Horákové a západně od ulice U Prašného mostu. Tím se to celé nějak zdrželo na obou stranách tunelu Brusnice a staveniště Myslbekova se najednou dostalo do problému, protože by se mělo používat zároveň i pro SAT 2B.
Velké tučné IMHO. Určitě to bude někdo vědět přesněji.

jannk napsal:
obr napsal:

Je jasné, že se bude Blanka zprovozňovat po částech.

to uz je opravdu jasne? mel jsem za to, ze to nejde kvuli napojeni na nejake bezpecnostni systemy, nebo ze to zatim aspon neni jasne ...

obr napsal:
S_M_Lomoz napsal:

Nejde o ty stavebniny, ty jsou na Hradčanské. Pokud vím, dost dlouho to trvalo, než vydyndali z Ministerstva obrany pozemek stavební jámy Prašný most - čili jižně od Milady Horákové a západně od ulice U Prašného mostu. Tím se to celé nějak zdrželo na obou stranách tunelu Brusnice a staveniště Myslbekova se najednou dostalo do problému, protože by se mělo používat zároveň i pro SAT 2B.
Velké tučné IMHO. Určitě to bude někdo vědět přesněji.

Lomozi dík. Ale když to čtu, tedy pokud byly/jsou problémy i mezi veřejnými institucemi (stát, magistrát, katastr či co), tak to je fakt hrůza..nicméně ten zpožděný úsek Malovanka - Státní archiv, tam je snad dost místa na provizoria a "dočasně  (rok ?)" by se to dalo vydržet...hlavně, že se staví jak to jde, že na to jsou peníze..

Jen dodám, že není "jen tak" zprovozňovat takto velkou stavbu po částech, když se s tím "dopředu" nepočítalo...
...větrání, řízení provozu, únikové cesty, kapacita vjezdů, výjezdů... samozřejmě je ještě "dost" času, také záleží, kdo tyto změny zaplatí... smile

"podobný" případ je Pražský okruh, i když tam taky není zatím jasné, jak velký časový rozdíl bude mezi dokončením (možností případně zprovoznit) jednotlivých staveb

13 Naposledy upravil: jannk (13.01. 2010 14.13)

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

http://zpravy.idnes.cz/tunel-blanka-by- … _praha_itu

aneb: "Tunel Blanka by se mohl otvírat po částech, termíny jsou ve skluzu"

Otazka je, kam az by to mohli otevrit drive. Jenom k Vorlikum? Nebo o neco dale?

Thumbs up Thumbs down

14

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

jannk napsal:

http://zpravy.idnes.cz/tunel-blanka-by- … _praha_itu

aneb: "Tunel Blanka by se mohl otvírat po částech, termíny jsou ve skluzu"

Otazka je, kam az by to mohli otevrit drive. Jenom k Vorlikum? Nebo o neco dale?

No jo vjezdovou rampu udělat dřív, to by asi nebyl problem,

ale jak potom dostat AID směr centrum přes prostředek staveniště prašný most? roll

Thumbs up Thumbs down

15

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Podle mého je částečné otevření zcela nereálné, nebo by nemělo valný přínos - přeci jen v tunelech nesmí (nebo by něměly kromě mimořádných situací) stát auta, takže výsledný efekt k plynulosti dopravy by byl mizivý...

Thumbs up Thumbs down

16

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Nebude ale SAT 2B hotov podstatně později, než Blanka (tj. Pelc-Tyrolka - Tunel Brusnice)? Radovan a spol. se IMHO baví pořád jen o Blance a ne o celém logickém úseku od stávajícího výjezdu ze Strahovského tunelu.

K čemu mi totiž je Blanka od Brusnice, když se do ní podívám nejdřív U Vorlíků, a ještě se budu drbat s tou šílenou objížďkou Patočkovy (hádám nikoho nenapadlo dělat hloubenou část SAT 2B stejně jako úsek Hradčanská)

Thumbs up Thumbs down

17

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

dave napsal:

Nebude ale SAT 2B hotov podstatně později, než Blanka (tj. Pelc-Tyrolka - Tunel Brusnice)? Radovan a spol. se IMHO baví pořád jen o Blance a ne o celém logickém úseku od stávajícího výjezdu ze Strahovského tunelu.

K čemu mi totiž je Blanka od Brusnice, když se do ní podívám nejdřív U Vorlíků, a ještě se budu drbat s tou šílenou objížďkou Patočkovy (hádám nikoho nenapadlo dělat hloubenou část SAT 2B stejně jako úsek Hradčanská)

otevření Blanky od Vorlíků by podstatně ulevilo Veletržní a křižovatce u min. vnitra. Stáhlo by na sebe dopravu z Evropské a Dejvic, která dnes stojí v Korunovační. Ještě lepší by bylo otevřit to až ke vjezdům/výjezdům před Státním archivem, to by ulevilo i křižovatce Špejchar.
Ale hlavně v r. 2011 snad už se dá udělat aspoň  povrchem průjezdné celé od Malovanky po Patočkově a MH, tam je ulice dvoproudová a 4 křižovatky (Myslbekova, od Petřin, Brusnice, Špejchar)

Thumbs up Thumbs down

18

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Patočkova v té době bude ještě patrně uzavřená, zatím se mluví o dvouleté uzávěrce od 03/2010. I s jámou na Prašném mostě budou na konci roku 2011 podle všeho ještě nejspíš problémy.

Thumbs up Thumbs down

19

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

S_M_Lomoz napsal:

Patočkova v té době bude ještě patrně uzavřená, zatím se mluví o dvouleté uzávěrce od 03/2010. I s jámou na Prašném mostě budou na konci roku 2011 podle všeho ještě nejspíš problémy.

kdyby se podařilo ten povrch Malovanka-Letná  vyřešit, tak by to bylo výborný. Ale i kdyby ne, samotný tunel v úseku Státní archiv nebo U Vorlíků / Troja by pomohl. Jistě pamatujete, jak dlouho byl izolovaně otevřen strahovský tunel a že to pomohlo celé oblasti nad ním. Hlavně, aby po volbách byla vůle plnou parou stavět...

Thumbs up Thumbs down

20

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

obr napsal:
S_M_Lomoz napsal:

Patočkova v té době bude ještě patrně uzavřená, zatím se mluví o dvouleté uzávěrce od 03/2010. I s jámou na Prašném mostě budou na konci roku 2011 podle všeho ještě nejspíš problémy.

kdyby se podařilo ten povrch Malovanka-Letná  vyřešit, tak by to bylo výborný. Ale i kdyby ne, samotný tunel v úseku Státní archiv nebo U Vorlíků / Troja by pomohl. Jistě pamatujete, jak dlouho byl izolovaně otevřen strahovský tunel a že to pomohlo celé oblasti nad ním. Hlavně, aby po volbách byla vůle plnou parou stavět...

No co si pamatuju, tak Strahovský tunel příliš nepomohl, jelikož byl kvůli kapacitě odjezdůúpříjezdů každou chvíli uzavřen a nikdo si nemohl být jistý jestli projede nebo ne. A to samé by se stalo na výjezdu U Vorlíků, nebo na Prašném mostě...

Thumbs up Thumbs down

21

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

s tím bych si dovolil nesouhlasit, jezdil jsem trasu jižní spojka - vypich poměrně často a už otevření SAT dost pomohlo, pak samozřejmě hodně pomohlo otevření zlíchova a propojení Mrázovkou to hezky doplnilo, ale i samotný SAT smysl měl

Thumbs up Thumbs down

22

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

tomis napsal:

s tím bych si dovolil nesouhlasit, jezdil jsem trasu jižní spojka - vypich poměrně často a už otevření SAT dost pomohlo, pak samozřejmě hodně pomohlo otevření zlíchova a propojení Mrázovkou to hezky doplnilo, ale i samotný SAT smysl měl

plně souhlasím

Thumbs up Thumbs down

23

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Do 20. 12. 2012 zbývá (dnů): 1000

To je přece hezké výročí, proč to neslavíme kolektivně?

Thumbs up Thumbs down

24

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Na stránkách Auto*Matu a v nějaké prezentaci lidí co stojí za rozumným okruhem kolem Prahy jsem četl, že Blanka má ve stavebním povolení podmínku, že může být zprovozněna až společně se severním okruhem kolem Prahy. Už se to tu i řešilo. Vypadá to, že Auto*Mat se chystá otevření tunelu blokovat a dát Magistrátu pořádnou čočku. Protože tam jejich zástupce psal, že Praha bude mít velké problémy s otevřením Blanky. Předpokládám, že ty problémy způsobí přímo on. Takže se máme na co těšit. Už to vidím, jak bude Blanka deset let zavřená a bude se čekat na okruh.

Thumbs up Thumbs down

25 Naposledy upravil: medvid (12.03. 2013 10.51)

Re: Termín zprovoznění (pravděpodobný)

Myslíte, že problémy s financováním Blanky termín ještě posunou? Začínám mít obavu, že jo. Vůbec se nechci Béma zastávat, ale věřím tomu, že kdyby tam furt byl, tak by tyto problémy nebyly, ale samozřejmě by to bylo ještě dražší. Dost možné je, že se Bém mstí z politického záhrobí. cool

Thumbs up Thumbs down