tomis napsal:

UPP - uplně pořádnej prů..?:D

Ach, ta mladá generace, ani pořádný zkratky to neumí ... :-)

vondr napsal:

dělají si další rampu na včera zabetonovaný strop - že by zaváželi i ten už?
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna2/ … 0.jpg.html

Už to tak bude - válec to už zválcoval a nově zabetonovanou část si už taky "vyzkoušel". Přijde mi to strašně brzy, ale věřme, že vědí, co dělají :-)
http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna2/ … 0.jpg.html

603

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

andy napsal:

Mohl by mi někdo vysvětlit, k čemu je ten most vlastně dobrý? Nebylo by jednodušší (a hlavně levnější) dobudovat křižovatku pod mostem Barikádníků? Že by MB dopravu z Blanky nepojmul, podle mě nehrozí - naopak část zátěže od Prosecké radiály díky Blance ubude. Myslím si, že je v Praze řada míst, která by si takovouto investici zasloužila mnohem víc (např. chybějící most mezi Lihovarem a Podolím).

To je sice pravda, ale co s tramvajemi, ketré stále jezdí po  "provizoriu"? pro ty se most vybudovat musí, a když už se bude stavět most, tak pořádný, ne?

604

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

kasme napsal:
Jonášek K-r napsal:

... Sám nechápu, proč nový Trojský most má být i pro auta, kam tam pojedou od Blanky? Zase pod most v Partyzánské a pak Strojnickou a Veletržní na Letnou? Nebo to snad bude propojení přes Argentinskou, Dělnickou a Libeňák na Rohanské nábřeží?...

Tak to zase někdo píše o něčem o čem si nesehnal žádné info. Trojský most bude totiž jediná cesta, kudy z Troje do centra a naopak! Na most Barikádníků z Troje nebude kudy najet a v opačném směru platí to samé. :-(

605

(55 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

jk2 napsal:
MP napsal:

To odpovídá situačce, co ale neodpovídá, je budovaný "záliv" na pravé straně komunikace směrem ke křižovatece "U Vorlíků". Podle schématu http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … -letna.jpg měl odbočovací pruh do tunelu vzniknout už před tramvajovou smyčkou. Podle obrubníků to vypadá, že bude podstatně kratší :-(

To schema bych nebral moc vážně, neboť:
1. Nelze udělat výjezd z křižovatky rovnou do odbočovacího pruhu. Průplet by byl mnohem delší. 2. Přechod má být kolmo na vozovku. 3. Přechod může křížit maximálně dva souběžné jízdní pruhy, pokud je ten druhý odbočovací vlevo (pak ale auta musí zastavovat PŘED přechodem). Pokud není splněno, musí být SSZ. 4. Maximální souvislá délka přechodu je 6,5 m.
Takhle je to lepší.

Ten přechod je jasný argument, to mi nedošlo. Takhle to je skutečně lepší.
proč si ale tahle pravidla nepřečte i ten, co maluje ty "návrhy"? Jestli je to skutečně takhle dané pravidly, jaké další blbiny tam namalovali? A k čemu potom takový plán vlastně je?

606

(55 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Jenik napsal:
stanley napsal:

Na ulici Milady Horakove u krizovatky Spejchar uz lezi prvni asfalt... Zda se mi to, nebo opravdu jde ten obrubnik blize k tramvajove trati nejakym divnym smerem?

Podle situace je v místě křižovatky tramvalové těleso dost rozšířené, možná i kvůli přechodu.

To odpovídá situačce, co ale neodpovídá, je budovaný "záliv" na pravé straně komunikace směrem ke křižovatece "U Vorlíků". Podle schématu http://mo.ttnz.cz/wordpress/wp-content/ … -letna.jpg měl odbočovací pruh do tunelu vzniknout už před tramvajovou smyčkou. Podle obrubníků to vypadá, že bude podstatně kratší :-(

Pista napsal:
MP napsal:

to je přece něco úplně jiného!

Nie je. Je to úplne rovnaký proces.
Dopĺňam odkaz na to isté opodiaľ - http://mo.ttnz.cz/wk/archiv/2009/03/05/ … 5-1230.jpg

Takže jestli jsem si dobře prohlédl snímky, vytáhují se ty ocelové I-profily. Díry, které po nich zbydou se zasypávají zeminou? A dřevěná část zápor zůstává v zemi, nebo se také nějak odstraňuje? A co kotvy, ty zůstávají v zemi? Omlouvám se za "blbé dotazy", nejsem stavař a tohle mne pouze zajímá.

Pista napsal:

Stačí pozorne čítať. Takto: http://mo.ttnz.cz/wk/archiv/2009/03/02/ … 2-1520.jpg (dôležitý je žeriav v pravo + zelený kompresor)

Tak to si asi nerozumíme - hovořilo se tu o odstraňování zápor na ZASYPANÝCH dilatacích a tento odkaz ukazuje odstraňování zápor při rozšiřování stavební jámy - tedy zápor, které jsou z jedné strany ve volném prostoru, to je přece něco úplně jiného!

Maverick napsal:

Tak to vypadá na odstránenie časti zápor na zasypaných dilatacích: http://mo.ttnz.cz/wk/archiv/2009/03/18/ … 8-1255.jpg

A jak se takové zápory ostraňují? Poučte mě někdo, prosím. Vypadá to, že se zásyp válcuje "natvrdo" až k nim. To ho budou zase odtěžovat, nebo jak teda?

Koukám na tu kameru a překvapuje mne, že to dřevěné pažení se zahrabává a nechává se "vyhnít". Je to skutečně tak? Kdo o tom něco víte?

611

(873 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

No, ono nejde jen o směr "Blanka -> centrum", ale také o směr "Troja(a tím i sídliště Bohnice) -> centrum" a samozřejmě i směr opačný. A ten je vytížený až-až.  Pokud projekt zůstane, tak z Troji se do Holešovic pojede skutečně přes křižovatku U Vorlíků a nebo "po česku" - zajede se pod Bílou skálu a tam se budeme hromadně otáčet. Paráda, co?

Proč "podezřelej"? Pouze po přihlášení dostanu seznam těch příspěvků, které jsem ještě nečetl. to je přece prima funkce. A mimochodem - příspěvky jsem poslal cca 2 a stejně mi do týdne login zmizel :-((