126

(34 odpovědí, posláno do Poznámky k fóru)

Vím, jinak bych nedával ....... wink

Edit : Občas taky někde pomohu, člověk dělá co může, aby si udržel, eventuálně obnovil krásno. Je pravda že až na jednu trochu srdeční záležitost jsou to menší akce a drobné dobré rady.
Jestli jsem se dotkl, tak se omlouvám.

127

(34 odpovědí, posláno do Poznámky k fóru)

Anasazi : taky jsem Ti jeden palec přidal, když jak píšeš :
....Je třeba nejen stavět nové, ale i zachraňovat staré... lol

128

(125 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

Už z toho dobrodruha dostali proč jel do Myší díry v protisměru ?

129

(73 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Stromovka, nebo alespoň její spodní část jsou celé "na vodě". Zvýšení tlaku nasypáním zeminy může pomoci, záleží na p. Bernoullim jestli se bude jednat o správný zásah. Pamatuji si několik jar kdy se přes cesty ve Stromovce valila voda, ale to byly cesty ve svahu, nebo ta za bývalou konečnou, dnes restaurací.

130

(230 odpovědí, posláno do MO mimo Tunel Blanka)

Včera sundavali most přes železniční trať. Odpoledne zmizela východní polovina.
http://www.mapy.cz/#mm=ZP@ax=133296192@ … 67392@z=15

131

(136 odpovědí, posláno do Železniční uzel Praha)

Výživných nápadů bylo tenkrát podle dědy dost, já si pamatuji akorát ten odstřel (....tak Zbyněčku zakrej si ouška, udělá to bum !) Snad jsou někde i fotky, ale ségra mě alba nechce pujčit. Mimochodem : taky máte někdo za sourozence ekologickýho demagoga ? No a mě se asi nejvíc líbil nápad na muzeum Prahy/MHD/železnice. Jo a existuje i společnost za obnovu Těšnovského nádraží...

Zprávy z 15.3.1985 - příprava
http://www.ct24.cz/vysilani/2010/03/15/ … d-25-lety/

Z 16.3.1985 - výbuch
http://www.ct24.cz/vysilani/2010/03/16/ … d-25-lety/

V obou případech kolem 7:30. Je jasně vidět že v době odstřelu již SJM stojí .......

132

(213 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Koukal jsem a hodně dobrý. Pochvala velká a podrbání za ouškem všem zůčastněným.

133

(175 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Což o to, pokud mi někdo vysvětlí jak mám dopravu veřejné služby provozovat na alespoň současné úrovni bez provozních či jakýchkoliv jiných dotací, budu ze srdce rád. Co se současné stávky/nestávky týká : Nikomu se nechce platit současnou "krizi". Ani mě ne a předpokládám že ani DPP (navýšení DHP u benefitů by vpodstatě musel zaplatit DPP, cena pro zaměstnance je daná kolektivní smlouvou, tím by opět došlo k prohloubení schodku). No a zbytek je takové to předvolební těsto, za kterého si jako Pejsek s Kočičkou vytvoříme letos PSPČR, ZHMP atd.
Jo ať žije demokracie ! S hesly jako : "Kdyby to nechtěli, tak NÁS (doplňte si stranu dle libosti) přece nezvolili."

134

(13 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Problém vidím v tom, že Praha se s  Ropidem nedohodne na tom co chtějí. Já vím co chci (práce + výplata) a taky si nejsem jistý, že se s DPP dohodnu. Z hlediska managementu DPP se mi zdá drzost chtít zvyšovat výkony a nedodávat prostředky na jejich zvýšení. Dále chtít snížit stav zaměstnanců na malých provozovnách během 1. pol. roku 2010 nejdříve o 20, pak 15 a teď snad 7 zaměstnanců ? To neexistuje nikdo, kdo by hodil potřebné odhady na papír a obhájil si je před veřejnou i odbornou diskusí ? Jak můžeme chtít někam směřovat veřejnou dopravu (doprava veřejné služby), když ani nevíme co chceme ? A hlavně když se "cíle" každou chvíli mění ?!

135

(219 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Přesně ! Tramvaje pro Prahu v podstatě vždycky předpokládaly nějakou úpravu kolejového svršku a spodku. Navíc někdy byly šity horkou jehlou (viz přivařené MG u KT8). Přiznám se že o podobné horké jehle jsem přesvědčen i u 14T, alespoň u prvních vozů které jsem měl tu čest vidět ve Strašnické vozovně. Pevný podvozek do Pražských uliček mi již tehdy nepřipadal přínosný. DESIGN PORSCHE také ne a uvnitř jsem se vešel maximálně na sedačku řidiče (dobrý). 15T jsem ještě neoseděl, ale zvenčí vypadala příjemně. Pak projela obloukem a já si všiml celokrytu na podvozku. Zastavit takovou tramvaj asi nebude pro adolescenta problém. Ale jinak pěkný. Fajn. Lepší než pokusy ze Šumperku (Modrá, Bílej atd.)

Strop tunelu se dostane do malé hloubky od současného povrchu pravděpodobně již v prostoru jáma Myslbekova až křižovatka. Pro možnost použít suterénní stěny jako stěnu jámy tady asi nikdo nemá dost podkladů (zatím) ale budeme jistě svědky zajímavé stavby. z jedné strany svah, z druhé obytné domy... Taky se budou v průběhu stavby vystužovat pokoje jako na Letné ?

Ehm... : - Takže vy jste myslel pana Korna ? - No. .......    .........Tahle sranda nás stála 38 tisíc !!!! ..... ..... - Tak mládenci, tu tyč vyndejte a do té díry strčte Korna!

137

(34 odpovědí, posláno do Železniční uzel Praha)

obr : dlouho nebyly někde fota z rekonstrukce a stavby 3. koleje Libeň - Běchovice. Už je hotovo ?

No něco bych měl tady :
http://www.praha14.cz/~listy/2010/2/novy_zeleznicni.htm

138

(20 odpovědí, posláno do Tunely)

Když u nás stavěli Nové Spojení nějací Dagestánci, nebo co to bylo (někteří mluvili řečí vzdáleně připomínající moji učitelku ruštiny), tak by mě zajímalo kdo staví v takovém KadR tunely metra. "Stabilizační tyče" = kotvy ???

139

(342 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

Samozřejmě by mělo záležet na tom kdy se co rozhodlo. Okruh jako takový má svůj původ v okruhu kolem Prahy, schváleném k výstavbě krátce před 2. světovou válkou. V oblasti kolem Běchovic tehdy vůbec neměl procházet, křížení s Českobrodskou a železniční tratí na Pečky a Kolín bylo v těchto místech :
http://www.mapy.cz/#mm=TP@dm=133372288+ … 53280@z=13
Z této doby pochází jediná stavba okruhu, dvoupólový most železniční tratě přes plánovaný okruh, dnes přes Broumarskou (Nedokončenou). Po r. 60 se plánovači zabývali několika variantami vedení okruhu ve východní části Prahy, tehdy ovšem ještě mimo město jako takové. Postupně se vyvinul okruh do takového návrhu, jaký je dnes. No a PRÁVĚ ŽE NOVÉ BĚCHOVICE (NOVÁ DUBEČ), STEJNĚ JAKO NAPŘ. JAHODNICE, JSOU Z LET 1921 - 1924. a Upozorňuji že rozšiřování bylo minimální. Kolem Nových Běchovic (Nové Dubče) tedy v době její výstavby nic nevedlo, později zde měla vést R12 (ale křižovatka s okruhem měla být až někde za Klánovickým lesem. Nicméně spor zde je pouze o hluk z křižovatky, ne z okruhu. Některé domky v Nových Běchovicích (Nové Dubči), ale i jinde jsou podstatně blíž.
Pokud tedy bude změněn tvar křižovatky, či jinak zabráněno nadměrné hlukové zátěži, bude to výhoda pro všechny a podle mého se o to měl někdo postarat již před žádostí o ÚR.

140

(306 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

kasme napsal:
Strejda napsal:

Až dneska při pohledu z okna mi došlo, že tam nyní neni ani jedna sjízdná rampa.

až vytahaj zápory z čelní stěny, můžou začít jezdit JTT od Letné smile

Tak tohle mi dalo zabrat a mozek asi na pět sekund zatuhnul při pohledu na webkameru. Pak mi došlo kde je zakopaný pes a že Kasmemu taky namám naletět na všechno. Na závěr zkouškového období dobrá rozcvička.
Díky Medvěd

141

(342 odpovědí, posláno do Pražský okruh - ARCHIV)

1) Každá část jakéhokoliv okruhu má lokální význam. Celkově (pro danou aglomeraci) má význam úplná dostavba okruhu. Na tuto situaci je také okruh koncipován.
2) Okruhy u větších sídelních celků bývají pro cca 1 milion obyvatel dva až tři. Jeden (vnitřní) řeší obvykle tangenciální dopravu v oblasti centra a rozvedení dopravy směřující z a do centra. Druhý (vnější) okruh je koncipován pro dopravu tranzitní (tangenciální pro aglomeraci) a dále pro přesun v rámci aglomerace bez nutnosti jízdy přes centrum a zvyšování pravděpodobnosti dopravních kongescí v centru. Spojnicemi mezi vnitřním a vnějším okruhem jsou poté radiály.
3) Dopravní průzkum intenzitz dopravních proudů je zaměřen především na křižovatky a významné tahy (radiála, výpadovka atd.) Sofistikovaný dopravní systém je schopen sledovat RZ vozidla při jeho cestě ve sledovaném prostoru (aniž by uchovával data v rozporu se zákonem na ochranu osobních údajů). Další možností je maník se stoličkou, který čárkuje do kolonky dle RZ a SPZ. Systém stojí celkem dost peněz, maník cca 130/h + kafe+stolička+tužka a papír. Přijde na to., kdo co a jak dobře chce vědět.

Suma sumárum pan Baroch pouze vytrhává z kontextu slova o kterých si myslí že jim rozumí. Dále nemá smysl komentovat.

EDIT : Toto rozdělení dopravních průzkumů je samozřejmě nedostatečné. Pro lid lačný po podrobnostech doporučuji přednášky o technologii řízení dopravy na jakékoli vysoké škole, fakulta dopravy.

142

(246 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Na jehož provoz stejně potřebuje elektrickou energii.

143

(14 odpovědí, posláno do Železnice ostatní)

Válečné reparace na území spojenců ?

144

(62 odpovědí, posláno do Když v Praze nevíme kam s tím...)

Já si to půjdu kolem aut odházet zítra odpoledne. Ráno jdu do školy busmo. Jinak máme u nás Na Vidrholci cca 30 cm, na balkoně jen 10. Kdybych se nemusel učit, tak si jdu zablbnout na běžky.

145

(175 odpovědí, posláno do MHD Praha)

vondr napsal:

Pražský Dopravní podnik v lednu propustí 330 lidí
http://zpravy.idnes.cz/prazsky-dopravni … _praha_abr

Jo, většina lidí navíc využije 2 měsice výpovědní lhůty a odchází již ke 30.11. U nás jsou to především lidé v důchodovém věku, či lidé těsně před důchodem, kteří by pravděpodobně stejně během 6 až 18 měsíců odešli a takhle dostanou ještě 7 až 13 platů (cca 100 až 230 kKč) jako při rušení pracovní pozice. Pak jeden kterého bych si nejradši poslal pro smrt a čtyři lidi kteří nám budou pracovně dost chybět. Naopak zůstává dost lidí (většinou odboráři), jejichž výkon není na úrovni, ale kterých se asi vedení bojí. Je pravda že mají většinou 3 až 5 let do důchodu a jako soukromník bych si je vzal raději na nějakou lehčí práci. Je pravda že v tomhle nemám vliv odborů rád. Jo a mě přeřadili na jiné pracoviště na pozici která se bude patrně rušit v červnu. Bych b..l.

146

(175 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Tak o rentabilitě provozu tramvají by si nějaký šaman mohl popovídat třeba s panem podnikatelem Hlaváčkem, starostou Sníchova, který se pro prohlubující zadluženost, způsobenou provozem tramvaje Košíře - Smíchov (provozovna dosud stojí na Klamovce) zastřelil. Za finančně velmi nepříznivých okolností byla převzata i dráha Libeňská. A to na obou těchto drahách bazírovaly takové podniky jako Ringhofferova továrna na Smíchově či Českomoravská strojírna ve Vysočanech. V některých případech se obce přímo rozhodly že vynechají porodní bolesti (možný budoucí nedostatek velkoprůmyslníků a starostů) a založí vlastní dráhu, případně se na ní budou podílet spolu s velkým bratrem za hradbami - Žižkov. Také ona slavná první 800m trať F. Křižíka (1891) byla nejprve po roce neprovozu obnovena, prodloužena, poté však došlo k omezení provozu a nakonec zanikla pro svou nerentabilitu (1902) zanikla tak jako jediná, zbylé trati byly převzaty Elektrickými podniky Král hl. m. Prahy, či přímo budovány pražskou (a sousední) obcí. O dopravě po praze a okolních aglomeracích viz. např. Mgr. Pavel Fojtík (DPP) a další - Historie městské hromadné dopravy v Praze Praha – Dopravní podnik Praha 2000., aj.

147

(175 odpovědí, posláno do MHD Praha)

Metro do polí - o tom kam a kdy rozhoduje Praha, DP stavbu přebírá po kolaudaci, v průběhu výstavby se připravuje na provoz (tvorba grafikonu, příprava personálu atd.). Téměř veškeré investiční peníze (např. nové tramvaje a autobusy) dává Praha jako účelovou dotaci. DP si platí investice da budov a podobně. Mimochodem z Prahy přišlo i rozhodnutí o používání ekologičtější nafty do autobusů - emulze nafty s vodou, kolik stojí litr této emulze jsem dodnes nezjistil, každý říká něco jiného. Jo a pokud chce někdo slevu, tak si jí může zajistit zakoupením předplaceného kuponu.

148

(11 odpovědí, posláno do Tunely)

Něco podrobností o stavbě bylo v Silnice-železnice

http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ … ho-tunelu/

Ty tam stojí od prázdnin, ale fungovat jsem je ještě neviděl.

150

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Tak teď už by to mělo jít ráz na ráz (nebo jak to bylo napsáno někde tady jako citace nejmenovaného pracovníka Metrostavu).... Už aby. Zatím to vypadá dost divně. asi jako když se stavěla přehrada ve vraném a kolem projížděly vory.