101

(122 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

fotka po úpravě by nebyla? smile

102

(53 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Nene, výhledově je do Blanky zakázán / zpoplatněn vjezd nad 12t. Ale u autobusů mě to zaráží - ty bych tam čekal.

... Nákladní vozidla mají mít, podobně jako v dalších tunelech Městského okruhu, povolen vjezd do 12 tun celkové ... (zdroj Wikipedie - první co na mě vylezlo)

103

(7 odpovědí, posláno do "Plodné" debaty)

Jo, přesně něco takového jsem myslel. Tak čtyřpruh je snad jenom na částech propojení R6 a R7, kde to docela smysl má, nebo ne? Jinde je to zbytečný luxus.

To co chtěl Rath s Dobešem je udělání z kralupácké části pražský okruh. A tedy ho udělat čtyřpruhový. A bohužel to začíná vypadat reálně.

104

(7 odpovědí, posláno do "Plodné" debaty)

Jo jenom jsem o tom slyšel i v souvislosti s budováním obchvatu Kladna (a jeho pokračováním k D8, D5). Ale přijde mi, že by to příliš velkou úsporu nepřineslo, jelikož ze vzdálenosti kolem 30km od prahy netrvá moc dlouho dojet na okruh.

Jenik napsal:

Je to stejná blbost, jako stavět okruh místo kolem Prahy kolem Kralup.
A které jsou podle tebe první a druhý, když SOKP považuješ za třetí?

No on původně byl ještě jeden v centru prahy, to byl 1. MO, pak byl 2. to byl dnešní MO a 3. to byl SOKP. Je to čistě historicky, podle jedné publikace (myslím, že šlo o krátký dokument z mestskyokruh.info). Tam právě nazývaly MO jako 2. a SOKP jako 3.

Stavět SOKP kolem Kralup mi přijde minimálně škoda - náklaďáky by to snad odklonilo, ale auta by to stejně měla pak asi lepší přes Prahu.

105

(7 odpovědí, posláno do "Plodné" debaty)

Myslíte si, že by mělo smysl vytvořit jakýsi 4. okruh kolem Prahy (pokud beru Pražský okruh jako 3.) ve vzdálenosti cca 30-50km od centra Prahy?

106

(53 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

Nevím, jestli se to tu už objevilo, ale na podzim byl Dobeš v ČRo. Kromě rychlodráhy se diskutovalo i o severní části obchvatu, který by se posunul severně a sloužil by tak zároveň jako obchvat Kralup. Co na to říkáte? Kralupy jsou podle mě už dost daleko (i když obchvat samozřejmě nemusí vést blízko u města, kterému slouží).

http://www.rozhlas.cz/strednicechy/kvec … ky--982699

107

(126 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Děkuju, už bylo na čase začít. Jsem se bál, že to bude nakonec posunuto také na 2013.

108

(126 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Už se ví kdy se začne bourat?

109

(78 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Jelikož chce Praha šetřit 300M na úpravě povrchů po Blance (nebo už zas ne?), tak se mi tenhle projekt nezdá smysluplný smile Ale kdo ví co zas vymyslej...

110

(78 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

AGa.. napsal:

"nejnovější bejkárny z Šestky" aneb za co utrácet peníze z veřejných rozpočtů...

http://leteckaposta.cz/322363899

A ví se už na kolik by tohle vyšlo? Podle mě je důležitý hlavně aby to negativně neovlivnilo světelnost nebo přehlednost křižovatky.

111

(2 odpovědí, posláno do Středočeský kraj)

Jihozápadní část obchvatu Kladna by měla sloužit jako propojení R7 s R6 a ulehčit především Velkému Přítočnu a přilehlým obcím. Všiml jsem se, že u křižovatky s R6 je již vybudován výběžek, kde by měl obchvat začínat. Jihozápadní větev by měla jít přibližně tímto směrem: http://maps.google.cz/maps/ms?msid=2064 … 3,0.264187

Slyšel jsem i touhu pokračovat na východ k realizaci obchvatu Kralup a propojení s D8 a pokračování na jih k propojení s D5.

Taky už se plánoval východní obchvat Kladna přes areál poldovky a západní větev obchvatu,  kterých mi ale nějak uniká význam, protože většina dopravy jde stejně do Kladna, nikoliv přes Kladno.

112

(18 odpovědí, posláno do Komunikace mimo MO)

Nestačilo by zkapacitnit Bělohorskou? Velká část již je čtyřproudá a rychlejší spojení s MÚK by mohla obstarat radlická radiála, která má připravené napojení na MO. Přijde mi to i lepší než předělávat Malovanku, která by mohla být už celkem chaotická. Navíc Praha těžko tuhle radiálu v dohledné době zaplatí... (nebo to bude na úkor potřebnějších staveb).