251

(106 odpovědí, posláno do Praha - obecně)

kasme napsal:

a tady je pár fotek dopravních značek...

Takovou značku když jako taxík uvidím yikes, tak přece zastavím a jdu si ji přečíst, ne? Pak si skočím do nejbližší trafiky koupit řečenou vyhlášku, nastuduji ji, hluboce se zamyslím, no a když když dojdu k závěru, že bych snad eventuelně mohl být v souladu lol, tak si po tom výkonu dám kafe, po kafi samozřejmě vyčůrat, a pak... cool pak už můžu konečně vyrazit.

252

(118 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

JKr napsal:

Možná, že jsem objevil Ameriku, ale v tomto velmi zajímavém dokumentu http://magistrat.praha.eu/zdroj.aspx?ty … =613110863 (Komentář k návrhu rozpočtu) se píše ...  že na Vysočanské radiále jsou vlastnické vztahy vyrovnány a že tak může být vydáno poslední stavební povolení.

Prosím a kde se to píše? Já tedy čtu přesný opak: "Většina soukromých pozemků má vyjasněné vlastnické vztahy a jsou k dnešnímu dni uzavřeny. Návrh rozpočtu kapitálových výdajů v roce 2009 předpokládá čerpání finančních prostředků zvláště na zbývající majetkoprávní zajištění stavby, které je nezbytně nutné pro vydání posledního stavebního povolení..."
Nicméně dokument je to zajímavý, byť v některých pasážích mi připadá být poněkud zpožděný.

253

(236 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

anasazi napsal:

Taky si myslím, že to není takový problém. Při maximálním klesání 4,5% by se dostali o 5 m níž na 65 metech. Na 150 metrech už by bylo klesání pouhý 2%. Doufám, že počítám dobře. Kdyžtak mě někdo opravte smile

No tak to asi ne. 4,5% je 4,5 metru na 100 metrech, tedy výška 5m na cca 111 metrech. Výjezdové rampy už nejspíš byly navrženy v maximálních sklonech (asi kromě té k mostu), takže prostě budou muset být delší... o 100 m.
No tak to teda nevim...

254

(169 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Hmm, pěkný barvičky, pěkný...

255

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

S_M_Lomoz napsal:

na budovu skladu Nábytek SONA Praha s.r.o. byl uvalen exekuční příkaz k prodeji. Byl bych docela povděčný nějakému případnému právníkovi za výklad o tom, nakolik taková věc může zamotat nebo naopak zjednodušit to odvolání proti 0080.

Odvolání asi nijak. Obávám se ale, že to může být docela pěkný průšvih. Záleží na tom, jakým způsobem má majitel objektu smluvně zajištěno užívání pozemku. Do vyřízení celé exekuce totiž vlastník objektu ztrácí právo jakýmkoliv způsobem s objektem a vším co k němu přísluší (právo k pozemkům) majetkově nakládat. No, chtělo by to toho právníka.

256

(5 odpovědí, posláno do Stavební jámy)

To Honza: zápory se většinou zasouvají do vrtů. Beranit jsem to ještě neviděl.

257

(21 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Anebo spíš takhle http://www.mapy.cz/#x=133051136@y=13598 … -3168-1024

258

(21 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Poté, co jsem si to přečetl pošesté s mapou u nosu, mi to vychází spíš takhle: http://www.mapy.cz/#x=133051136@y=13598 … 4-3840-832

259

(5 odpovědí, posláno do Stavební jámy)

No, většinou je záporové pažení na distanc od stavební konstrukce, která se bední z obou stran. Zbylá mezera se pak zasypává, jestli se ale pažiny vždy rozebírají a zápory vytahují, si nejsem jist.  Kdysi jsem to už rozebírat viděl.
Na Malovance bylo ovšem pažení zřízeno až na hraně konstrukce tunelu, asi pro nedostatek místa. Následně tedy muselo být zalito do betonu. Pozor, nejedná se o ono výhodné použití pažení jako ztraceného bednění, jak se píše na stránce Zakládání staveb, neb z důvodu provedení izolace proti vodě muselo být zaplácnuto nejdříve podkladním betonem a po natažení izolace teprve vlastní nosnou konstrukcí. Pochybuju, že je tohle řešení levnější než standartní  provedení záporové stěny "na distanc".

260

(84 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Pokud vím, všechny stanice úseků I.A a II.A (tedy od Dejvic po Želivského) jsou navrženy tak, že umožňují dodatečné vybudování druhých vestibulů (s výjimkou Malostranské). Tato úprava spočívá většinou v tom, že jsou navazující technologické tunely odsazené od čela stanice, takže tam lze vložit další eskalátorový tunel. Vážně se o tom uvažovalo u Hradčanské, Staroměstské, Muzea, Náměstí Míru, Želivského. Zrovna tak na B u stanic Můstek a Národní třída (možnost je i u Florence).

S_M_Lomoz napsal:

...Prašný most je, respektive býval, o kus vedle. Jde o dnes zasypaný most mezi Jízdárnou Pražského hradu a severním vstupem na 2. nádvoří...

Místo dlouhých slov nejlépe http://cs.wikipedia.org/wiki/Pra%C5%A1n%C3%BD_most

262

(159 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

To Kasme: na co tam sakra teď, po vyhrabání celé díry, potřebují dampr? Že by si to rozmysleli a přece jen začali razit runel i z Letné???

263

(169 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

To Pista: Spojovací chodba s metrem. Někde už o tom byla zmínka. Tuším že pro vedení silových a sdělovacích kabelů (jak tunely metra tak Blanka jsou/budou využity coby kolektory).

264

(104 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

V tom článku se píše o otevření stavební jámy Myslbekova v říjnu 07. Že o tom nikdo nic neví? Souvisí to nějak s rypadlem na fotkách už z 12. září? A jak se to slučuje s právě vydaným, leč ještě nepravomocným SP ?

265

(143 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Když jsem si tak pročítal ta povolení v části vypořádání se s námitkami- to muselo být papírů, kopírkové černi a oceli ve sponkách... To Ateliéru pro životní prostředí nevadí, že takhle plundrují naše lesy a přírodu?