Už teď vidím, jak se Blanka ucpává tranzitem východ-západ a kdekdo křičí - vidíte, já to říkal, že se to nemá stavět. IMHO se vzhledem k odsunování severní částí R1 dočkáme v Blance stejného průseru jako na Barrandovském mostě. Jen zbývá doufat, že nebude trvat 22 let jako tam ...

77

(28 odpovědí, posláno do D6)

P_V napsal:

To tedy začali tím nejméně potřebným úsekem. I/6 tu již vede luxusním obchvatem, takže jediná změna nastane ta, že řidiči bez známky a kamióni s krabičkou začnou opět jezdit ty 4 km okolními obcemi.

Pokud budou postupovat stejně jako na R7 - obchvat obce Sulec, nebude to označeno jako R a tudíž se nebude platit mýto.
viz. http://www.ceskedalnice.cz/rychlostni-silnice/r7

78

(18 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

andy napsal:

stavba nové knihovní budovy přece proběhne v Hostivaři

Myslím, že v Hostivaři to je jenom archív a technické zázemí nebo jak to nazvat - ne prostor pro studium.

79

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

kasme napsal:

no, no, no, zas tolik anasaziho nepodceňuj, je sice z daleka, ale vyzná se smile

Na "tvé" fotce je ale skupina pilot první trojice pilířů, ale anasazi má namysli (asi) druhou skupinu pilot pro druhou trojici pilířů, která je tedy zřejmě zasypaná...
A pokud si vzpomínám, tak jsem to slyšel i ze stavby... (občas se mi plete co kde slyším).
Je celkem běžný postup, že se něco vyvrtá (vybetonuje a pak se to zasype smile
aby se dalo vůbec po staveništi pohybovat...

se červenám ...

80

(261 odpovědí, posláno do Pražský okruh - D0 - SOKP)

anasazi napsal:

Nevíte někdo (nejspíš Kasme), jestli piloty pro tu chybějící řadu pilířů jsou už hotové a zasypané, nebo jsou z nějakého důvodu vynechané?
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/1 … es/10.html

Myslím, že odpověď je tu
http://foto.ceskedalnice.cz/vase-foto/1 … des/5.html

81

(175 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

S_M_Lomoz napsal:

Taky jste dostali do schránky nebo domu Pražské listy ČSSD? Upozorňuju: jenom na vlastní nebezpečí.

Už je to v koši - stačila titulní strana.

-------
pokračujeme v novém vlákně http://mo.ttnz.cz/forum/viewtopic.php?id=616

82

(136 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Strejda napsal:
vondr napsal:

24.03.2010 - Retardér před vjezdem do Strahovského tunelu
Před vjezd do Strahovského tunelu byl umístěn příčný zpomalovací práh (tzv. retardér). Jeho instalace nesouvisí ani s výstavbou křižovatky Malovanka, ani se stavbou SAT 2B v Patočkově ulici. TSK hl. m. Prahy zde toto zařízení namontoval z důvodu provádění nezbytné opravy ve Strahovském tunelu. Opatření by mělo trvat cca 12 dní.

Jo, už se definitivně propadnul odvodňovací kanálek na vjezdu do SAT. Pravdou je, že toto řešení havárie zrovna
nenapomáhá plynulosti dopravy - kolony jsou všude. Ten kanálek svým odchodem hrozil už docela dlouho,
jen jsem čekal kdy to vzdá definitivně. Taky to mohli opravit před uzavírkou...

Bohužel musím z vlastní zkušenosti potvrdit, že plynulost vjezdu se od instalace retardéru výrazně zhoršila (a následně se ucpává vjezd na Bělohorskou), obzvláště proto, že málokdo využije možnosti vjet do SAT již ve dvou pruzích - "brání" tomu vodorovné žluté značení, co tam zbylo ze situace před uzavřením Patočkovy.

83

(14 odpovědí, posláno do Železnice ostatní)

obr napsal:
P_V napsal:

Původní německé elektrifikované tratě, ze které Rusové rozkradli měď.

P_V v tomhle případě bych o nějakém "rozkrádání" nemluvil. Jednalo se o reparace, proč k nim došlo a čeho to byla náhrada, jistě víte.
Pokud lze mluvit o tom, že někdo někoho okradl či někdo někomu něco zničil, tak snad víte, kdo to způsobil. A je faktem, že ty škody dodnes nenahradili, protože to ani nejde.

Myslíte Lenina se Stalinem ?:?: Hitler se "jen" inspiroval a dovedl to k německé dokonalosti
(aby nedošlo k nedorozumění - nacisty to neomlouvá, ale na jakékoliv omlouvání sovětských a komunistických zvěrstev včetně krádeží je třeba reagovat)

84

(32 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

tomis napsal:

s tím bych si dovolil nesouhlasit, jezdil jsem trasu jižní spojka - vypich poměrně často a už otevření SAT dost pomohlo, pak samozřejmě hodně pomohlo otevření zlíchova a propojení Mrázovkou to hezky doplnilo, ale i samotný SAT smysl měl

plně souhlasím

85

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

stanley napsal:

IMHO je transparentni reseni vstupu konkurence jednoduche:
ROPID jakozto organizator by se mel starat o vytvareni grafikonu a linkoveho vedeni, vypisovat vyberova rizeni na zajisteni provozu na techto linkach na dobu urcitou a platit za to smluvenou cenu. Jedinym kriteriem pri vyberu by mela byt cena a predpoklad dodrzeni prisnych standardu kvality prepravy. Pro vstup konkurence na jednu linku rozhodne neni potreba dopravce schopny prepravit 3,5 milionu osob denne.
V pripade autobusovych linek je to jednoduche a funguje to jiz dnes v ramci primestskych linek a trosku i uvnitr Prahy, jen je to potreba dotahnout do konce a nechat dopravce operovat uvnitr Prahy ve vetsi mire.
V pripade tramvaji je pravda, ze by uchazecu ve vyberovem rizeni bylo zatracene malo, zpocatku asi jen DP, ale zase pokud si nekdo spocita, ze se mu vyplati postavit vozovnu, nakoupit vozy a jezdit tramvajove linky a ze to dokaze levneji nez DP, tak to urcite ten nekdo udela.
V pripade metra je situace nejslozitejsi, protoze zde je infrastruktura a zarizeni potrebne k provozu tak drahe, ze je nikdo nemuze byt schopen nabidnout jako alternativu. Z tohoto duvodu by mely byt trasy metra, stanice, depa a vozove soupravy brany jako soucast infrastruktury a byt majetkem ROPIDu nebo mesta. Vyberove rizeni by se vypisovalo jen na zajisteni provozu a udrzby s timto vybavenim. To uz by mohlo byt pro moznou konkurenci DP mnohem schudnejsi a zajimavejsi.
Na udrzbu zastavek, tramvajovych trati a dalsi pridruzene cinnosti by mel ROPID vypisovat vyberova rizeni uz davno, to ze spoustu techto veci dodnes dela vyhradne DP je tragedie.

má řeč - tak jsem to myslel - "zadat provoz" tečka

86

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

MP napsal:
baggins napsal:
MP napsal:

Jasně: všichni ať si to zaplatí celé ze svého, jen automobilisti budou jezdit po silnicích placených z daní.
To opravdu nemá cenu!

Proboha, zkuste být spravedlivý - metro, tramvaj ani autobus nejezdí po ničem, jezdí  po tom, co se taktéž postavilo z daní ....

Fakt? Z jakých? Koleje pro tramvaje a tunely pro metro jsou PLNĚ v nákladech DPP. A ten to kryje ze svého rozpočtu. Příjmem je jízdné a dotace od města (už několikrát zmíněných 9mld/rok). Obr tu bojuje za to aby tato dotace byla zrušena a bylo o ní navýšeno jízdné. (Nebo je to jinak a "tržní cena" spočívá v něčem jiném?). Že by se měly zrušit dotace na stavbu tunelu Blanka a navýšit o to cenu autům o tom se neuvažuje? Pročpak?

Snažím se někde najít důvěryhodnou strukturu nákladů DPP a dost marně ... http://aktualne.centrum.cz/domaci/grafi … cid=652408 .. toto bude asi dost tendeční, ale stále tam nevidím ty investice do kolejí a tunelů a už vůbec ne do silnic, co po nich jezdí jak busy, tak auta ... ale možná jsem někde něco přehlédl ... nevím, zda něco není schované v odpisech, ale tipnul bych, že tam budou především vozy a pod... a i tak stále by to bylo z dotace a ta je z daní ... (pokud tedy je pravda, že jízdné nepokryje náklady - ale opět nevíme dost dobře, jaké .... ). Jak už jsem dříve napsal, skutečná výše "provozní" dotace je to, co bychom měli vědět dříve mež začneme počítat. Určitě ale několikrát v médiích byla zmíněna kromě té 9mld i další na výstavbu metra apod.

87

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

MP napsal:

Jasně: všichni ať si to zaplatí celé ze svého, jen automobilisti budou jezdit po silnicích placených z daní.
To opravdu nemá cenu!

Proboha, zkuste být spravedlivý - metro, tramvaj ani autobus nejezdí po ničem, jezdí  po tom, co se taktéž postavilo z daní ....

88

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

Aniž bych se chtěl přiklonit na jakoukoliv stranu, dovoluji si připomenout, že mícháte "investiční" dotace s "provozní" dotací - to není rozhodně objektivní. Provoz aut nikdo nedotuje, ba naopak provoz aut dotuje z daní (spotřebních i z příjmu) provoz MHD (MHD zaplatí také nějaké daně, ale z principu méně - ostatně, kolik vlastně? To totiž snižuje zavratnou velikost té dotace ... ).

Osobní názor - pokusit se oddělit ty "investice" od provozu - a provozní náklady systémem "rozděl a kontroluj" maximálně zefektivnit = město postaví metro, tramvaj, silnice pro autobusy a zadá jejich provoz v soutěži (doufejme, že ne zmanipulované). Nakonec se to bez dotace neobejde (ta vyjadřuje zájem daného společenství - v tomto případě obyvatel Prahy), ale snad nebude tak příšerně vysoká a vynucovaná tak bezohledným způsobem z pozice monopolu.

89

(18 odpovědí, posláno do NEdopravní stavby)

P_V napsal:

Vizualizace snad není potřeba, je to v oblasti kde památkáři ztrácí důvod k existenci. A snad to bude nějaký střízlivý pravoúhelník, kde provoz a údržba nedoplácí na architektovy manýry.

Ano, podle mých inside informací je to velmi střílzlivý technologický sklad. S knihovnou na Mariánském náměstí se to ale skutečně nedá srovnávat - ať pozitivně, tak negativně. Kdo byl uvnitř, především v horních patrech (primátorský byt), bude vědět, o čem mluvím. Architekti ATREA jsou podle mého názoru daleko od výstřelků typu Chobotnice.

90

(209 odpovědí, posláno do Pražské mosty)

jannk napsal:

Auta v Praze válcují MHD. Miliardy míří na nové silnice http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … ?id=656163
Pavel Baroch

Praha - Hlavní město plánuje, že příští rok investuje do rozvoje dopravy bezmála 11 miliard korun. Ovšem jen 1,5 miliardy je určeno na metro, tramvaje a autobusy; většina investic míří do rozšiřování silniční sítě - především do budování tunelového komplexu Blanka.

No a těch 9 mld dotace je kde?

91

(57 odpovědí, posláno do Poznámky k fotogalerii)

jen aby nezapadly plus hlasy - nová galerii mi velmi vyhovuje

92

(248 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

anasazi napsal:
vondr napsal:
kasme napsal:

ty obklady vypadají celkem dobře...

jojo, vypadají moc dobře, jen jsem zvědav,jak dlouho vydrží bez kreseb sprejerů

A nebo kdy začnou opadávat.

No, detailní pohled ukazoval, že se vlastně jedná o předsazenou stěnu z pohledových cihel - takže to vlastně není obklad. Opadávat tedy nebude, spíše je možné, že se budou rozpadat cihly, pokud byly použity nekvalitní.

Jo, to je hra "rozeberu co jsem složil" ... tady

http://mo.ttnz.cz/kamery/archiv/letna3/ … 0.jpg.html

94

(57 odpovědí, posláno do Poznámky k fotogalerii)

Ad max. rozlišení - osobně si myslím, že nejchytřejší je, když galerie zobrazuje rozlišení pro obrazovku tedy cca 1024x768 a pouhý jednoduchý klik na tento obrázek je odkazem na přímo obrázek v nejvyšším možném rozlišení - nejlépe v novém okně/tabu - všechny browsery umožňují jednoduše měnit zobrazení takovéhoto obrázku a detailu ...

kasme napsal:

kurňa! jak to ta Skanska ten most přes Vltavu postavila... ?? smile
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic … h.jpg.html

Kup JEDEN dostaneš DVA mosty - no a kde jsou ti novináři, aby řádně prezentovali občanovi, jak ŘSD šetří? ;-)

96

(248 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

pegodlas napsal:
Abattre napsal:

Každopádně je to docela odvážné řešení a nevypadá to zle.

Každopádně budou odvážní ti, co potom budou chodit, až do toho poteče voda, zreznou ty kotevni prvky a rozmrzne beton... smile

Když budou chodit prostředkem ... ;-)

97

(248 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Strejda napsal:

No, bojím se že ten výkres již neplatí. Každopádně zatím jsou všechny dlaždice v jedné barvě (na rozdíl od těch, které jsou na vnějších stranách křižovatky).

No, ono při úplně blízkém pohledu jsou tam 2 odstíny - cihlově červená a cihlově červená s tmavě šedým "melírem" ale z dálky je to skutečně nerozeznatelné. Mám takové podezření, jestli to nebudou zase bourat ;-) protože to někdo spletl a dělníkům dodal jen 2 odstíny.

98

(204 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Foto letná
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=192

99

(204 odpovědí, posláno do Tunel Blanka - ARCHIV)

Foto troja
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=191
Foto ražené tunely Královská obora
http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvo … allery=190

100

(109 odpovědí, posláno do Tunel Blanka)

Zastavil jsem se vyfotit detaily, diskutovany vytah a stavebni jamu portalu JTT  (bez techniky ;-), kterezto veci momentalne nebyly dokumentovany - omluvte kvalitu, mel jsem jen mobil a uz byl podvecer.

http://picasaweb.google.com/david.hacka … nMs8uw0gE#